Thomas Markle

Prins Harrys private smser til svigerfar er offentliggjort

- Meghan og jeg er ikke sinte, vi trenger bare å snakke med deg.

OFFENTLIGGJORT: Prins Harrys private smser til svigerfar Thomas Markle er nå offetliggjort i forbindelse med den pågående rettssaken. VIDEO: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Helt siden den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (38) gjorde sin entre i det britiske kongehuset i 2016, har flere av hennes aller nærmeste familiemedlemmer levd godt på navnet hennes.

Faren Thomas Markle (75) delte private historier og bilder av datteren til amerikansk og britisk tabloidpresse, og stilte også opp på egne fotorigg i regi av tabloidpressen som han fikk betalt store summer for. Dette har gjort at forholdet mellom far og datter har kjølnet, og Meghan har tatt avstand fra sin far de siste årene.

Det samme har etter hvert også svigersønnen prins Harry (35) gjort.

Våren 2020 ble flere private smser sendt av Harry til svigerfar Thomas offentliggjort, i forbindelse med den pågående rettssaken mot den britiske tabloidavisen Daily Mail. Meghan har nemlig saksøkt avisen for å ha trykket et privat brev - og dermed for å ha brutt personvernet og opphavsrett, og spredning av privat informasjon.

DEN GANG DA: Meghan Markle hadde et godt forhold til faren Thomas Markle - før hun traff prins Harry, og han solgte private bilder og historier om henne til tabloidpressen. FOTO: NTB scanpix
DEN GANG DA: Meghan Markle hadde et godt forhold til faren Thomas Markle - før hun traff prins Harry, og han solgte private bilder og historier om henne til tabloidpressen. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Det er den britiske avisen The Guardian som siterer fra rettsdokumentene, og det kommer tydelig frem at både prins Harry og Meghan har forsøkt å ha en god dialog med Thomas Markle - men ikke lykkes. Smsene ble sendt i dagene før bryllupet våren 2018.

- Hvis du elsker Meg og ønsker å gjøre det som er riktig, så må du ringe meg

Etter planen skulle Thomas følge datteren sin ned altergangen under bryllupet på Windsor Slott den 19. mai, men han uteble på grunn av dårlig helse.

«Tom, Harry igjen! Jeg trenger å snakke med deg. Du behøver ikke unnskylde deg, vi har forståelse for omstendighetene, men å gå «public» vil bare gjøre situasjonen verre. Hvis du elsker Meg og ønsker å gjøre det som er riktig, så må du ringe meg. Vi har to andre muligheter, som ikke innebærer at du snakker til media - som startet hele denne situasjonen i utgangspunktet. Vær snill å ring meg, slik at jeg kan forklare. Meg og jeg er ikke sinte, vi trenger bare å snakke med deg. Takk.».

Ifølge The Guardian la han også til følgende beskjed:

«Og, å snakke med pressen KOMMER til å slå tilbake på deg. Stol på meg, Tom. Det er bare vi som kan hjelpe deg, som vi har forsøkt fra dag én».

Datteren Meghan sendte også flere meldinger til sin far, da hun fikk vite at helsen hans tilsynelatende hadde forverret seg.

«Jeg har forsøkt å få kontakt med deg hele uken, men du tar ikke telefonen når vi ringer eller svarer på tekstmeldingene våre. Jeg er veldig bekymret for helsen og tryggheten din, og har tatt alle forholdsregler for å beskytte deg. Men det er ikke lett å vite hva mer vi kan gjøre, dersom du ikke svarer oss. Trenger du hjelp? Kan vi sende et sikkerhetsteam ned igjen? Jeg er veldig lei meg over å høre at du er på sykehuset, men jeg trenger at du tar kontakt med oss. Hvilket sykehus er du på?».

I rettsdokumentene kommer det frem at Thomas Markle forsøkte å ringe sin datter på bryllupsdagen 19. mai klokken 04:57 om morgenen. Denne samtalen fikk ikke bruden Meghan tatt, og siden har ikke far og datter hatt kontakt med hverandre - annet gjennom brevet hun sendte ham som ble offentliggjort.

BRYLLUPET: Grytidlig om morgenen fredag 19. mai 2018, ringte pappa Thomas Markle for å snakke med datteren. Hun tok aldri telefonen, og siden har de to aldri snakket sammen. FOTO: NTB scanpix
BRYLLUPET: Grytidlig om morgenen fredag 19. mai 2018, ringte pappa Thomas Markle for å snakke med datteren. Hun tok aldri telefonen, og siden har de to aldri snakket sammen. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Det er tydelig at Meghan er skuffet over oppførselen til faren Thomas Markle - og søsknene Thomas jr. (54) og Samantha Markle (55) - som tydelig har latt seg manipulere og friste av tabloidpressen.

De er blitt utelatt fra alle familiebegivenheter i regi av Meghan og Harry, og ingen av dem har sett parets sønn Archie Harrison Mountbatten-Windsor siden han kom til verden 6. mai 2019.

Delte ut mat til korona-ofre

På begynnelsen av 2020 kunngjorde Meghan og Harry at de ønsket å frigjøre seg fra det britiske kongehuset, og de royale plikter, og 31. mars 2020 fullførte de sine siste plikter som seniormedlemmer av kongefamilien.

Nå ønsker de å fokusere på sine egne hjertesaker, uten å måtte forholde seg til royal etikette, og gamle normer og tradisjoner. Paret flyttet først til Canada, og siden til Los Angeles, der hertuginnen vokste opp. Meghan og Harry har sluttet å bruke den populære @sussexroyal-kontoen på Instagram. Nå skal de finne nye måter å kommunisere med folket på.

I april ble de fotografert av amerikanske paparazzi-fotografer da de gikk rundt i et nabolag i Los Angeles og delte ut mat til trengende. Begge var ikledd munnbind, hansker og caps - og hadde tatt tydelige korona-forholdsregler.

For ekteparet Meghan og Harry er det åpenbart at de ønsker å gjøre ting på sin egen måte, og uten at pressen følger dem hakk i hæl.

SØNNEN: Meghans familie på farssiden har aldri møtt sønnen Archie. Han kom til verden 6. mai 2019. FOTO: NTB scanpix
SØNNEN: Meghans familie på farssiden har aldri møtt sønnen Archie. Han kom til verden 6. mai 2019. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Samme måned ble det også kjent, ifølge en pressemelding gjengitt av Independent, at de to har valgt å ta fullstendig avstand fra de fire britiske tabloidavisene The Sun, Daily Mirror, Daily Mail og Daily Express, som de mener trykker falske historier om dem.

«Media har full rett til å rapportere om, og til og med ha en egen mening om hertugen og hertuginnen av Sussex - om den så er god eller dårlig. Men den kan ikke være basert på en løgn», skriver paret i pressemeldingen.

Og det er nettopp dette pappa Thomas Markle har bidratt med, og tjent gode penger på, da han solgte private bilder, brev og historier til britisk tabloidpresse etter at datteren fant lykken med prins Charles og prinsesse Dianas yngste sønn.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer