Kongelig

Prins William av Gloucester - playboyprinsen som mistet livet i flystyrt

Gjorde alt han kunne for ikke å være en del av det britiske kongehuset.

KONGELIG: Prins William av Gloucester var den fjerde i arverekken til den britiske tronen, men gjorde alt han kunne for å ikke være en del av den kongelige familien. Han ble regnet som sin tids playboyprins. Her med skjønnheten Susan Osborne på et ball i 1965. FOTO: NTB
KONGELIG: Prins William av Gloucester var den fjerde i arverekken til den britiske tronen, men gjorde alt han kunne for å ikke være en del av den kongelige familien. Han ble regnet som sin tids playboyprins. Her med skjønnheten Susan Osborne på et ball i 1965. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke bare kong Edward VIII på 30-tallet, og prins Harry (37) i 2020, som har trosset det britiske kongehuset - for å leve det livet de selv ønsker å leve, med den personen de selv ønsker å dele livet med.

På 60-tallet gjorde nemlig prins William av Gloucester, født i 1941, alt han kunne for å ikke være en del av den kongelige familien.

Som barnebarnet til kong George V, nevøen til kong Edward VIII (som abdiserte i 1936) og fetteren til nåværende dronning Elizabeth (95), var han den fjerde i arverekken til den britiske tronen.

Men dette hindret ham ikke i å flytte til Tokyo i Japan for å arbeide ved den britiske ambassaden i 1968.

Gjennom hele sitt unge, voksne liv var prins William omsvermet av vakre kvinner, og i Tokyo var det én kvinne som stjal sjarmørens hjerte.

Nemlig den fem år eldre ungarskfødte skjønnheten Zsuzsana Maria Starkloff. Bedre kjent under kjælenavnet Zsuzsi.

Hun hadde en jødisk far, som hadde overlevd Holocaust, og en ikke-jødisk mor som skjulte jøder under krigen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer