Prins William hyret inn advokater for å stoppe utroskapsrykter

- Ryktene er kokt sammen av folk som ikke har noe til overs for monarkiet, sier britisk hoffreporter.

VAR GODE VENNINNER: Prins William og hertuginne Kate har hatt en nær relasjon til nabo-ekteparet Rose Hanbury (ved siden av Kate) og David Rocksavage (t.h.) - nå derimot hevder britisk tabloidpresse og nettroll på sosiale medier at pipen har fått en annen låt. Dette bildet ble tatt under en veldedighetsmiddag i England i 2016. FOTO: NTB Scanpix
VAR GODE VENNINNER: Prins William og hertuginne Kate har hatt en nær relasjon til nabo-ekteparet Rose Hanbury (ved siden av Kate) og David Rocksavage (t.h.) - nå derimot hevder britisk tabloidpresse og nettroll på sosiale medier at pipen har fått en annen låt. Dette bildet ble tatt under en veldedighetsmiddag i England i 2016. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er gammelt nytt at britisk og amerikansk tabloidpresse trykker saker som ikke har hundre prosent rot i virkeligheten. Et eksempel på dette er i den mye omtalte Madeleine McCann-saken, som nylig er blitt belyst i en åtte episoder lang Netflix-serie, hvor tidligere The Sun-redaktør Kelvin MacKenzie (72) innrømmer at de tok seg visse friheter da de trykket saker om den bortførte treåringen.

Det er også en kjent sak at det under prinsesse Dianas tid ble trykket flere saker i britisk presse som regelrett var usanne, og dette har også hertuginne Kate og hertuginne Meghan (det som ville vært Dianas svigerdøtre om hun hadde levd i dag) fått erfare den siste tiden.

Ifølge britisk presse er de uvenner og skal ikke være på talefot - visstnok fordi at de to kvinnene har så ulik tilnærming til hertuginnerollen.

- Kate har bedt ektemannen om «å fase» Rose ut av de royale kretser

Denne våren har det oppstått en ny rykteflom i Storbritannia som omhandler medlemmer av den britiske kongefamilien - de groveste av dem går ut på at prins William skal ha vært utro mot hertuginne Kate med Norfolk-naboen Rose Hanbury (35). I USA har også ryktespredningen funnet sted, og In Touch Weekly skal ha vært den første publikasjonen som trykket en sak denne våren om Williams påståtte utroskap.

Det som derimot skiller seg fra tidligere forhold er at britisk tabloidpresse nå holder en relativt lav profil, og heller har latt ryktespredningen herje i sosiale medier, skriver britiske Parade. Men nevnte tabloidavis The Sun har skrevet en sak om den påståtte krangelen mellom hertuginne Kate og Rose, som tidligere skal ha vært svært gode venninner. De hevder at Kate har bedt ektemannen om « å fase» Rose av de royale kretser.

GOD STEMNING: Kate og Rose på vei inn til veldedighetsmiddagen i London i 2016. Bak dem går ektemennene prins William og David. FOTO: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Kate og Rose på vei inn til veldedighetsmiddagen i London i 2016. Bak dem går ektemennene prins William og David. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere modellen Rose fikk den adelige tittelen markisinne av Cholmondeley etter at hun giftet seg med David Cholmondeley (58), den 7. marki av Cholmondeley, i 2009. Hennes bestemor Lady Rose Lambert var for øvrig brudepike da dronning Elizabeth (92), prins Williams bestemor, giftet seg med prins Philip (97) i 1947.

- Som en storm i et vannglass å regne

Trebarnsforeldrene Rose og David bor i den staselige boligen Houghton Hall i Norfolk, et steinkast unna William og Kates bolig i Anmer Hall. Ettersom både hertugparet og naboene har barn i samme alder, er det blitt naturlig for dem at de har tilbrakt tid sammen. De er også i de samme sosietetskretser, og har møtt hverandre på ulike tilstelninger. Men ifølge britisk tabloidpresse skal det nå være slutt på dette.

Det britiske kongehuset, og pressetalsfolket ved Kensington Palace, kommenterer svært sjeldent slike rykter, og har heller ikke gjort det i denne konkrete saken.

NABOER: David Cholmondeley, den 7. marki av Cholmondeley, og kona Rose Hanbury er naboene til prins William og hertuginne Kate. Det er også i de samme sosietetskretser. Dette bildet er fra et veldedighetsarrangement i 2016. FOTO: NTB Scanpix
NABOER: David Cholmondeley, den 7. marki av Cholmondeley, og kona Rose Hanbury er naboene til prins William og hertuginne Kate. Det er også i de samme sosietetskretser. Dette bildet er fra et veldedighetsarrangement i 2016. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mails hoffreporter Richard Kay er dette som en storm i et vannglass å regne. Han mener at disse ryktene er kokt i sammen av folk som ikke har noe til overs for monarkiet.

I en artikkel publisert på Daily Mail skriver han:

«Jeg er blitt fortalt at ryktene om en krangel mellom disse to attraktive unge kvinnene er falske. Jeg kan også avsløre at begge sider har vurdert å gå rettens vei, men ettersom ingen av disse artiklene har vært kapable til å komme opp med noen bevis om hva den påståtte krangelen skal handle om, har de valgt å ignorere det».

Page Six skriver på sin side at prins William har hyret inn advokater fra advokatfirmaet Harbottle and Lewis, som har jobbet med kongefamilien i en årrekke, som har skrevet brev til minst en britisk publikasjon - hvor de truer med søksmål dersom ikke ryktespredningen om at William skal ha vært utro mot Kate mens hun var gravid med parets tredje barn, stopper.

De gjengir deler av brevet som skal ha blitt sendt av prins Williams advokater:

«I tillegg til å være feil og svært skadelig, så representerer også publiseringen av falske spekulasjoner om våre klienters privatliv et brudd på personvernet i henhold til artikkel 8 i Den europeiske menneskerettskonvensjonen».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer