Hertuginne Kate er gravid:

Prins William og hertuginne Kate venter sitt tredje barn, men hva blir navnet?

Ekspertene spår navnet til #RoyalBaby3!

HERTUGINNE KATE ER GRAVID: Det britiske kongehuset slapp denne uken den gledelige nyheten om at prins William og hertuginne Kate venter sitt tredje barn! Fra før av har de sønnen prins George (4) og datteren prinsesse Charlotte (2). Foto: Scanpix
HERTUGINNE KATE ER GRAVID: Det britiske kongehuset slapp denne uken den gledelige nyheten om at prins William og hertuginne Kate venter sitt tredje barn! Fra før av har de sønnen prins George (4) og datteren prinsesse Charlotte (2). Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag denne uken kunne det britiske kongehuset dele nyheten om at prins William (35) og hertuginne Kate (35) venter sitt tredje barn sammen. «Hertugen og hertuginnen av Cambridge er veldig glade for å annonsere at hertuginnen venter deres tredje barn», lyder Twitter-meldingen Kensington Palace la ut mandag.

LES OGSÅ: Prins William: - Mamma hadde vært en grusom bestemor!

Fra før av har paret barna prins George (4) og prinsesse Charlotte (2), og siden graviditeten ble annonsert har spekulasjoner om hva deres tredje barn skal hete florert i mediene. Da prinsen og hertuginnen annonserte sin graviditet med deres andre barn, Charlotte, begynte folk å vedde penger på hva barnet skulle hete, hvilket magasin som kom til å få rettigheter til bildene av den nyfødte prinsessen først, hva slags hårfarge hun kom til å få og mange, mange andre spørsmål. Psst: Visste du at Diana overrasket prins William med tre supermodeller på Kensington Palace?

Det var derfor ingen overraskelse at det samme nå har skjedd nå som paret venter sitt tredje barn. Kjønnet er ennå ikke avslørt, men det hindrer ingen fra å gjette på både gutte- og jentenavn.

KONGEEKSPERT: Kjell Arne Totland Foto: Scanpix
KONGEEKSPERT: Kjell Arne Totland Foto: Scanpix Vis mer

- Ja, i Storbritannia har man allerede begynt å tippe på navn på William og Kates tredje barn. Selv må jeg innrømme at jeg synes det er litt i tidligste laget. Først og fremst må vi håpe at alt går bra også denne gang. Kate er fortsatt svært tidlig i svangerskapet og ikke helt over den kritiske fasen. Den eneste grunnen til at man har kunngjort familieforøkelsen – eller #RoyalBaby3, som britene sier, er at den vordende mamma nå er sykmeldt og har måttet avlyse alle offisielle oppdrag, sier Kjell Arne Totland, TV2s kongehuspekspert, og fortsetter:

- Når den tid kommer, vil den lille få fire navn. Blir det en gutt kan både Philip, Arthur og Charles være aktuelle som hovednavn. Blir det jente kan både Alice, Anne og Elizabeth være aktuelle.

LES OGSÅ: Prinsesse Diana: - Da jeg var fire måneder på vei med William, kastet jeg meg ned trappene

BLIR FEM: Prins William og hertuginne Kate venter sitt tredje barn. Foto: Scanpix
BLIR FEM: Prins William og hertuginne Kate venter sitt tredje barn. Foto: Scanpix Vis mer

Babyboom

For ikke mange dagene siden ble det også kjent at prinsesse Madeleine (35) også venter sitt tredje barn. På samme tidspunkt får også prins Carl Philip (38) og prinsesse Sofia (32) sin andre sønn, prins Gabriel.

- Det er virkelig babyboom i de europeiske kongehusene for tiden. I løpet av en uke kom nyheten om at både prinsesse Madeleine og hertuginne Kate er gravide med sitt tredje barn, samt det ble født en liten prins i Sverige. Og som alltid når det er kongelige babyer i vente, setter navnedebatten i gang, sier Caroline Vagle, Se & Hørs kongeekspert, og forteller at de kongelige har langt flere «regler» å forholde seg til når det kommer til navn enn oss andre - både det når det gjelder antall navn og når det gjelder å kalle opp.

- I Sverige har alle kongebarna imidlertid overrasket i valg av førstenavn til sine barn, og kanskje spesielt da kronprinsesseparet kalte sin førstefødte Estelle. Kate og William har vært langt mer forutsigbare. De valgte klassiske, tradisjonsrike navn til sine to første barn, George og Charlotte, og det er jeg helt sikker på de vil gjøre igjen.

Vagle har sett at britiske eksperter foreslår navn som Caroline og Alexandra dersom det blir ei jente. Og selv om dette er gode forslag, holder hun en knapp på et annet navn.

- Victoria! Når det kommer til guttenavn scorer Arthur, Albert og James høyt hos bettingselskapene. Jeg tenker også at Philip også er en god kandidat. Det er litt i samme sjanger som navnene de har valgt tidligere, og de oppkaller prins Williams farfar, sier Vagle.

LES OGSÅ: 9 ganger hertuginne Kate så skremmende lik ut prinsesse Diana

FLOTT PAR: Hertuginne Kate og prins William. Foto: Scanpix
FLOTT PAR: Hertuginne Kate og prins William. Foto: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer