Kongelig bryllup

Prinsesse Beatrice avlyser forlovelsesfesten - faren prins Andrew får skylden

I midten av desember skulle paret feire kjærligheten. Nå er festlighetene lagt på is.

FORLOVELSESFEST: Det vordende brudeparet skulle ha feiret forlovelsen med en stor fest i desember, men så seg nødt til å avlyse markeringen. Vis mer
Publisert

I høst ble det kjent at prinsesse Beatrice (31) hadde forlovet seg med den britisk-italienske eiendomsutvikleren Edoardo Mapelli Mozzi (36) - etter ett år som kjærester. Bryllupet skal stå i 2020.

FORLOVET: I september fridde Edoardo Mapelli Mozzi til sin fem år yngre kjæreste prinsesse Beatrice på en romantisk tur til Italia. Bryllupet er ventet å stå å løpet av 2020. FOTO: NTB scanpix
FORLOVET: I september fridde Edoardo Mapelli Mozzi til sin fem år yngre kjæreste prinsesse Beatrice på en romantisk tur til Italia. Bryllupet er ventet å stå å løpet av 2020. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Men det som skulle være en lykkelig tid for det nyforlovede paret, snudde seg raskt da den kommende brudens far, prins Andrew (59), skapte furore under et intervju med BBC Newsnight gjort i november.

Prins Andrew er nemlig trukket inn i den mye omtalte Jeffrey Epstein-saken, men han benekter i det som siden er blitt omtalt som «skandale-intervjuet» at han var en «nær venn» av den nå avdøde overgrepsdømte milliardæren. Han benekter også at han hadde sex med den da 17 år gamle jenta Virginia Roberts-Giuffre på begynnelsen av 2000-tallet.

I HARDT VÆR: Prins Andrew er for tiden tatt av sine offisielle oppdrag, som følge av skandaleintervjuet med BBC i november og koblingen til den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein. Her fra bryllupet mellom Meghan og Harry i 2018. FOTO: NTB scanpix
I HARDT VÆR: Prins Andrew er for tiden tatt av sine offisielle oppdrag, som følge av skandaleintervjuet med BBC i november og koblingen til den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein. Her fra bryllupet mellom Meghan og Harry i 2018. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Men det er siden blitt bevist at prins Andrew inviterte den overgrepsdømte milliardæren Jeffret Epstein til datteren prinsesse Beatrices 18-årsdag på Windsor Castle i 2006. Der var for øvrig også den tidligere filmprodusenten Harvey Weinstein (67), som er tiltalt for seksuell trakassering og voldtekt av rundt 100 kvinner. Rettssaken mot ham starter i 2020.

Dronning Elizabeth (93), prins Andrews mor, har nå gitt sitt samtykke til at prinsen for en tid trer bort fra den kongelige spotlighten, og at han trekker seg tilbake fra alle offisielle oppdrag.

Redd for at paparazzifotografer skal gå amok

Dette har gått utover datteren Beatrices forlovelsesfeiring, og onsdag 18. desember skulle hun og forloveden Edoardo Mapelli Mozzi, ifølge britiske Express, avholde forlovelsesfest for venner og bekjente på luksushotellet Chiltern Firehouse i Vest-London.

NÆRE: Prinsesse Beatrice tok med seg kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi i bryllupet til slektningen Lady Gabriella Windsor og Thomas Kingston i mai 2018. De ankom bryllupet med hennes mor Sarah Ferguson. FOTO: NTB scanpix
NÆRE: Prinsesse Beatrice tok med seg kjæresten Edoardo Mapelli Mozzi i bryllupet til slektningen Lady Gabriella Windsor og Thomas Kingston i mai 2018. De ankom bryllupet med hennes mor Sarah Ferguson. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Men i redsel for at paparazzifotografer skal gå amok utenfor hotellet, for å ta bilder av brudens far, har de nå avlyst forlovelsesfesten. Det antas at paret har flyttet festlighetene til en annen dato.

I fjor høst giftet Beatrices lillesøster prinsesse Eugenie (29) seg med forretningsmannen Jack Brooksbank (33) i en storslått seremoni i St. George's-kapellet på Windsor Slott, men skal vi tro Express får vi ikke se et lignende bryllup i 2020, når Beatrice og Edoardo lover hverandre evig troskap.

«I motsetning til tidligere kongelige bryllup, som er blitt finansiert av skattebetalernes penger, kommer Bea og Edos store dag til å bli betalt privat. Det ble antatt at paret ønsket å holde festlighetene på prins Andrews kongelige residens, men dette antas å endres på i kjølvannet av de seneste hendelsene», skriver Expressen.

Dato for bryllupet er foreløpig ikke kjent, men det antas at bryllupsklokkene ringer for Beatrice og Edoardo våren 2020.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer