Prinsesse Charlotte

Prinsesse Charlotte (9 mnd) har fått en Marc Jacobs-leppestift oppkalt etter seg

Den britiske prinsessen er et av verdens yngste moteikoner.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare skuespillere, artister og andre kjentfolk som inspirerer motehus verden over - også medlemmer av de ulike kongehusene er etter hvert blitt muser for de verdenskjente designerne. Men du må ikke tro at dette er forbeholdt de erfarne prinsessene og dronningene der ute! 

Bare se på lille prinsesse Charlotte av Storbritannia. Hun er kun ni måneder gammel, men er allerede blitt et moteikon å regne. Det amerikanske motehuset Marc Jacobs, hvis gründer er den amerikanske 52-åringen med samme navn, har nemlig latt seg inspirere av prinsessen, og har oppkalt en leppestift etter hertuginne Kate (34) og prins Williams (33) datter.

Ifølge DailyMail er leppestiften dyprosa, og selges kun på det eksklusive kjøpesenteret Harrods i London. Prislappen skal ifølge nettstedet være på rundt 300 kroner.

- Denne hyllesten til prinsesse Charlotte var den perfekte måten å lansere sminkekolleksjonen på. Selve fargen er inspirert av de dypeste fargene på the English Rose (navnet på en spesiell type rose, journ.anm.), sier Catherine Gore, visepresident og daglig leder for Marc Jacobs Beauty, til nettstedet WWD.

Troner på toppen av gjev kåring

I januar hadde Tatler Magazine en uhøytidelig kåring av hvem de mener er verdens mest innflytelsesrike personer, og «de vi snakker om i dag, som vi også kommer til å snakke om i morgen», og på toppen av listen var det ingen ringere enn prinsesse Charlotte av Storbritannia som tronet.

På listen er også menneskerettighetsforkjemper og advokat Amal Alamuddin Clooney (38) (5.plass), «The Danish Girl»-skuespiller Eddie Redmayne (34) (13.plass) og artist Adele (27) (31.plass) - i tillegg til blant andre prinsessens bror prins George (3.plass), onkel Harry (31) (16.plass), tante Pippa Middleton (32) (23.plass), bestefar Charles (67) (27.plass) og oldemor dronning Elizabeth (89) (7.plass).

Motehusene elsker de rojale skjønnhetene

Den lille prinsessen er nummer fire i arverekken til den britiske tronen. Hun er forøvrig ikke den eneste i de rojale kretser som er blitt lagt merke til av de store motehusene.

MOTEIKONER: Disse fire rojale skjønnhetene har allerede tråkket opp moteikon-løypa for lille prinsesse Charlotte av Storbritannia. Fra venstre: Charlotte Casiraghi, kronprinsesse Mette-Marit, avdøde prinsesse Diana og hertuginne Kate. Foto: NTB Scanpix og Sølve Sundsbø ved Det kongelige hoff (av Mette-Marit)
MOTEIKONER: Disse fire rojale skjønnhetene har allerede tråkket opp moteikon-løypa for lille prinsesse Charlotte av Storbritannia. Fra venstre: Charlotte Casiraghi, kronprinsesse Mette-Marit, avdøde prinsesse Diana og hertuginne Kate. Foto: NTB Scanpix og Sølve Sundsbø ved Det kongelige hoff (av Mette-Marit) Vis mer

Prinsessens avdøde farmor, prinsesse Diana av Wales (1961 - 1997) var en av de hotteste moteikonene på 80- og 90-tallet, og også mamma hertuginne Kate er i dag en moteinspirator av dimensjoner.

I Monaco er Charlotte Casiraghi (29), datteren til prinsesse Caroline (59), det franske motehuset Guccis ansikt utad, og her hjemme har vår egen kronprinsesse Mette-Marit (42) gjort seg bemerket hos de italienske gigantene Valentino og Pucci.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer