Prins William og prins Harry:

Prinsesse Diana nektet Charles å bestemme fornavn på sønnene

William og Harry skulle egentlig fått andre navn.

PRINS WILLIAM OG PRINS HARRY: Familien på fire fotografert på sykkeltur på den britiske øya Scilly Isles i 1989. FOTO: NTB Scanpix
PRINS WILLIAM OG PRINS HARRY: Familien på fire fotografert på sykkeltur på den britiske øya Scilly Isles i 1989. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Når nye medlemmer blir født inn i de kongelige kretser er navnet på den lille noe av det som skaper debatt og engasjerer folk flest. For la oss være ærlige, det er jo veldig gøy å prøve å gjette hva de søte kongebarna kanskje skal hete!

Da prins Louis ble født i slutten av april 2018, var det flere i KK-redaksjonen som tippet at han kom til å få det royale navnet Albert. Det var nemlig navnet på dronning Elizabeth IIs far (prins Louis' tippoldefar), som tok navnet George VI da han ble konge i 1936.

Men som kjent fikk lilleprinsen altså navnet Louis Arthur Charles da han ble døpt i Det kongelige kapell i St. James' Palace 9. juli samme år.

Da Meghan og Harry ble foreldre til en liten gutt i mai 2019, var det også mange som lot seg engasjere i navndebatten i forkant av fødselen - og KK-redaksjonen var intet unntak.

Før vi fikk vite hvilket kjønn det ble, tippet vi nok en gang Albert på topp av guttenavn, og Frances på topp av jentenavn. Men nå vet vi at den lille gutten fikk navnet Archie Harrison Mountbatten-Winsor da han kom til verden.

Det er ikke første gang navnet Albert, som ifølge nettstedet Behind the name betyr nobel og klok, er blitt tiltenkt en kongelig. På 80-tallet, da prinsesse Diana og prins Charles, gikk rundt og tenkte på babynavn til sine to sønner, ønsket prins Charles at de skulle få navnene Albert og Arthur.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer