Prins William og prins Harry:

Prinsesse Diana nektet Charles å bestemme fornavn på sønnene

William og Harry skulle egentlig fått andre navn.

PRINS WILLIAM OG PRINS HARRY: Familien på fire fotografert på sykkeltur på den britiske øya Scilly Isles i 1989. FOTO: NTB Scanpix
PRINS WILLIAM OG PRINS HARRY: Familien på fire fotografert på sykkeltur på den britiske øya Scilly Isles i 1989. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Når nye medlemmer blir født inn i de kongelige kretser er navnet på den lille noe av det som skaper debatt og engasjerer folk flest. For la oss være ærlige, det er jo veldig gøy å prøve å gjette hva de søte kongebarna kanskje skal hete!

Da prins Louis ble født i slutten av april 2018, var det flere i KK-redaksjonen som tippet at han kom til å få det royale navnet Albert. Det var nemlig navnet på dronning Elizabeth IIs far (prins Louis' tippoldefar), som tok navnet George VI da han ble konge i 1936.

Men som kjent fikk lilleprinsen altså navnet Louis Arthur Charles da han ble døpt i Det kongelige kapell i St. James' Palace 9. juli samme år.

Da Meghan og Harry ble foreldre til en liten gutt i mai 2019, var det også mange som lot seg engasjere i navndebatten i forkant av fødselen - og KK-redaksjonen var intet unntak.

Før vi fikk vite hvilket kjønn det ble, tippet vi nok en gang Albert på topp av guttenavn, og Frances på topp av jentenavn. Men nå vet vi at den lille gutten fikk navnet Archie Harrison Mountbatten-Winsor da han kom til verden.

Det er ikke første gang navnet Albert, som ifølge nettstedet Behind the name betyr nobel og klok, er blitt tiltenkt en kongelig. På 80-tallet, da prinsesse Diana og prins Charles, gikk rundt og tenkte på babynavn til sine to sønner, ønsket prins Charles at de skulle få navnene Albert og Arthur.

Sistnevnte navn tilhører nemlig også nevnte kong George VI, prins Charles morfar, som altså ble døpt Albert Frederick Arthur George da han kom til verden en kald desemberdag i 1895.

STERKE BÅND: Prins William og prins Harry har knyttet svært nære bånd etter at de i 1997 mistet sin mor i en fatal bilulykke. Dette bildet er tatt av familien på fire under et offentlig arrangement i London i 1995. FOTO: NTB Scanpix
STERKE BÅND: Prins William og prins Harry har knyttet svært nære bånd etter at de i 1997 mistet sin mor i en fatal bilulykke. Dette bildet er tatt av familien på fire under et offentlig arrangement i London i 1995. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Hertuginne Meghans bror: - Bryllupet med prins Harry har splittet familien vår

- Jeg sa nei. De var for gammeldagse!

Men i den kontroversielle boken Diana: Her Story (1992), skrevet av Andrew Morton, kommer det frem, ifølge Popsugar, at prinsesse Diana satte foten ned og ønsket noen helt andre fornavn på de to sønnene.

- Det var jeg som valgte dem. Jeg valgte William og Harry, mens Charles valgte ut de andre navnene. Han ønsket at de skulle hete Albert og Arthur, men jeg sa nei. De var for gammeldagse! har den avdøde prinsessen sagt i et intervju med Andrew Morton.

BESKYTTENDE MOR: Prinsesse Diana elsket sine to sønner overalt i verden, og var den som bestemte hva de to guttene skulle hete. Her fra en sommerferie på Mallorca i 1987 (høyre) og under prins Harrys første skoledag i 1989. FOTO: NTB Scanpix
BESKYTTENDE MOR: Prinsesse Diana elsket sine to sønner overalt i verden, og var den som bestemte hva de to guttene skulle hete. Her fra en sommerferie på Mallorca i 1987 (høyre) og under prins Harrys første skoledag i 1989. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Men til tross for at Diana ikke ønsket at sønnene skulle hete Albert og Arthur har både William og Harry fått navnene inn i den royale navnerekken. William ble nemlig døpt William Arthur Philip Louis i august 1982, mens prins Harry ble døpt Henry Charles Albert David i desember 1984.

Mon tro om Harry og Meghan i fremtiden kommer til å velge navnet Albert, dersom de skulle få en sønn til?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer