Leonora Knatchbull

Prinsesse Dianas øyesten Leonora Knatchbull (5) døde av leukemi

Hvor autentisk er handlingen i The Crown?

LEONORA KNATCHBULL: Prinsesse Diana og svigerinne hertuginne Sarah med lille Leonora Knatchbull (med rød hatt), Sarahs datter prinsesse Beatrice, Lady Rose Windsor og prins Harry under Trooping The Colour på Buckingham Palace i 1991. FOTO: NTB
LEONORA KNATCHBULL: Prinsesse Diana og svigerinne hertuginne Sarah med lille Leonora Knatchbull (med rød hatt), Sarahs datter prinsesse Beatrice, Lady Rose Windsor og prins Harry under Trooping The Colour på Buckingham Palace i 1991. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Sesong 5 av The Crown på Netflix er godt i gang, og rojalister verden over har allerede slukt alle de 10 episodene sesongen består av.

I motsetning til tidligere sesonger, har strømmetjenesten Netflix denne gangen kostet på å seg å gjøre oppmerksom på at serien er fiksjon - til tross for at den jo er basert på flere hendelser som faktisk har forekommet.

I episode 1 og 2 blir vi kjent med familien Knatchbull, som sto den britiske kongefamilien svært nære.

Norton Knatchbull, 3. jarl Mountbatten av Burma, er kong Charles' fetter, og det eldste barnebarnet til krigshelten Louis Mountbatten, 1. jarl Mountbatten av Burma - som var pådriveren for at prins Philip og dronning Elizabeth i sin tid skulle gifte seg.

Falt om på ferietur

I serien blir familien Knatchbull med prins Charles og prinsesse Diana på deres «andre bryllupsreise» til den Italienske riviera, og her blir vi introdusert for Dianas guddatter Leonore Knatchbull.

Og her har skaperne bak The Crown tatt seg en liten frihet. Lille Leonora var nemlig ikke Dianas guddatter, men det var hennes eldre søster Alexandra. Hun var derimot guddatteren til kong Juan Carlos av Spania, ifølge nekrologen i The Herald.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer