Prinsesse Adrienne dåp:

Prinsesse Estelle (6) glimret med sitt fravær under kusinen prinsesse Adriennes dåp

Sto oppført på gjestelisten, men sto over i siste liten på grunn av sykdom.

PRINSESSE ADRIENNE DÅP: Det var en svært lykkelig trebarnsmor som holdt dåpsbarnet i armene under dåpen i Drottningholms slottskirke i Stockholm fredag 8. juni 2018 - på dagen fem år etter at prinsesse Madeleine og Chris O'Neill giftet seg og fire år etter at storesøster prinsesse Leonore ble døpt. FOTO: NTB Scanpix
PRINSESSE ADRIENNE DÅP: Det var en svært lykkelig trebarnsmor som holdt dåpsbarnet i armene under dåpen i Drottningholms slottskirke i Stockholm fredag 8. juni 2018 - på dagen fem år etter at prinsesse Madeleine og Chris O'Neill giftet seg og fire år etter at storesøster prinsesse Leonore ble døpt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I strålende sol og varmt sommervær ble prinsesse Adrienne Josephine Alice Bernadotte, født 9. mars 2018, døpt i Drottningholms slottskirke i Stockholm. Hun er den yngste datteren til prinsesse Madeleine (35) og den amerikanske forretningsmannen Christopher O'Neill (43) - og hun er det syvende barnebarnet til dronning Silvia (74) og kong Carl Gustaf (72).

Som seg hør og bør var - nesten - alle kongefamiliens medlemmer til stede under dåpen, men prinsesse Estelle (6) , som er datteren til kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniel (44), glimret med sitt fravær. Det var derfor prinsesse Estelles kusine Leonore (4), lillebror prins Oscar (2), og fettere prins Alexander (2), prins Gabriel (9 mnd.) og prins Nicolas (2) som stjal showet under den høytidelige seremonien.

Ifølge svenske Expressen var det egentlig meningen at prinsesse Estelle også skulle være til stede under dåpen, ettersom hun sto oppført på gjestelisten, men hun sto altså over i siste liten. Ifølge Elias Giertz, ved Expressen, har det svenske hoffet opplyst at prinsesse Estelle er blitt syk og derfor måtte stå over kusinens dåp.

PÅ VEI TIL DÅPEN: Prinsesse Estelle i bilen på vei til Drottningholms slottskirke i Stockholm fredag formiddag for kusinens dåp. Men kort tid før kirkeklokkene ringte inn måtte prinsesse Estelle melde avbud på grunn av akutt sykdom. FOTO: NTB scannpix
PÅ VEI TIL DÅPEN: Prinsesse Estelle i bilen på vei til Drottningholms slottskirke i Stockholm fredag formiddag for kusinens dåp. Men kort tid før kirkeklokkene ringte inn måtte prinsesse Estelle melde avbud på grunn av akutt sykdom. FOTO: NTB scannpix Vis mer

LES OGSÅ: Prins Daniel: - Tanken på å miste tid med Estelle gjør vondt

Prins Nicolas koste seg med et lite blått kaninkosedyr, mens prinsesse Leonore holdt seg avkjølt med en spansk håndvifte. Fetterne Oscar og Gabriel satt trygt på foreldrenes fang, mens prins Alexander hadde fått sin egen kongeblå stol.

Dåpskjolen som prinsesse Adrienne bar under seremonien har lange tradisjoner, og ble tatt i bruk for første gang i 1906 av oldefar prins Gustaf Adolf (1906-1947), og er siden blitt båret av både farfar kong Carl Gustaf, tante kronprinsesse Victoria og onkel prins Carl Philip - og ikke minst mamma prinsesse Madeleine. Dåpsvannet er som vanlig hentet fra idylliske Öland - som står kongeparets hjerte nærme.

LES OGSÅ: Fadder prinsesse Madeleine viste frem babymagen under prinsedåpen i Stockholm

Foreldrene Madeleine og Chris O'Neill hadde denne gangen valgt nære venner og slektninger til det ærefulle fadderoppdraget, men ikke sine kongelige familiemedlemmer.

Anouska d’Abo er Chris' niese, Nader Panahpour er Chris' venn, Baron Gustav Thott er ektemannen til prinsesse Madeleines nære venninne Louise (som giftet seg helgen før dåpen) og Natalie Werner, Charlotte Kreuger Cederlund og Coralie Charriol Paul er også nære venn av paret. Både Anouska d’Abo og Natalie Werner leste tekster under dåpsseremonien.

HØYTIDELIG: Dåpsbarnet med mamma prinsesse Madeleine og fadderne. FOTO: NTB Scanpix
HØYTIDELIG: Dåpsbarnet med mamma prinsesse Madeleine og fadderne. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det svenske kongehuset er nå blitt godt vant til å arrangere barnedåp for de små medlemmene som etter hvert er kommet inn i familien, og også denne dåpen var en fin markering for nok en nytt liv og en ny liten kongelig personlighet.

LES OGSÅ: Se hvem som var kronprins Haakons «plus one»!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer