Prinsesse Eugenie

Prinsesse Eugenie (26) åpner opp i sjeldent intervju

- Jeg ble født med skjev rygg.

Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Eugenie (26) er den åttende i rekken til den britiske tronen, og er én av to døtre prins Andrew (56) og hertuginne Sarah Ferguson (56) fikk i ekteskapet som varte fra 1986 til 1996. Prinsesse Eugenie og hennes to år eldre søster prinsesse Beatrice (28) har lenge holdt seg i bakgrunnen hva gjelder skandaler og oppmerksomhet blant de øvrige britiske kongehusmedlemmene, men etter hvert som de nå er blitt voksne ser vi dem stadig oftere i rampelyset. 

I et stort intervju med magasinet Harper's Bazaar åpner den kunstinteresserte prinsessen opp om stort og smått fra sin rojale hverdag - og avslører blant annet at hun ble født med skoliose - en tilstand der ryggraden er bøyd sideveis og rotert tredimensjonalt. Ifølge Norsk Helseinformatikk er skoliose skjevheter i ryggsøylen som er så markante at de kan gi problemer. 0,5-3 prosent av alle barn og ungdommer har skoliose, men bare en tiendedel av disse behøver behandling. 

Og nettopp dette måtte den nå 26 år gamle prinsessen gjennom da hun var liten. 

- Jeg har metallstenger i ryggen som holder meg rett. Jeg ble født med skoliose og fikk gjennomført en operasjon da jeg var 12. De metallstengene må jeg leve med resten av livet, sier hun til Harper's Bazaar.

I september-utgaven av Harper's Bazaar poserer 26-åringen i en kjole fra den italienske designeren Alberta Ferretti - som også er en av kronprinsesse Mette-Marits personlige favoritter:

Eugenie er svært sportsinteressert og trener hver dag, men ettersom hun har spesielle hensyn å ta med tanke på ryggen går det for det meste i lange turer og sirkeltrening.

- Jeg står opp klokken 6:45 for å starte treningen klokken 7. (...) Jeg går tur i parken fra 7 til 8, og så gjør jeg sirkeltrening av typen burpees, spentsthopp og utfall. Jeg elsker det fordi det går så fort, og dessuten er det mye bedre for meg fordi jeg ikke kan løpe lenge. Ellers pleier jeg også å dra med venninnene mine til et fantastisk treningsstudio kun for kvinner som heter Grace Belgravia.

- Sarah ser allerede på ham som en svigersønn

På privaten er prinsesse Eugenie, som jobber for galleriet Hauser & Wirth i London, kjæreste med den tidligere utelivsmogulen Jack Brooksbank (29). De møttes via felles venner under en skiferie i Verbier i Sveits, og har vært sammen siden 2010. Det er flere som har spekulert i om de to snart skal ta forholdet ett skritt videre:

- Jack har veldig nære bånd til Eugenies familie. Han er alltid invitert med når de drar på sommerferie. Sarah ser allerede på ham som en svigersønn. Hun og Andrew forguder Jack. Han er en god mann og han er allerede som et familiemedlem å regne. 

KJÆRESTEN: Prinsesse Eugenie har vært sammen med britiske Jack Brooksbank siden 2010, og han er blitt tatt godt imot av hele den britiske kongefamilien. Dette bildet er tatt i forbindelse med Royal Horticultural Society Chelsea Flower Show i London i mai i år.  Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTEN: Prinsesse Eugenie har vært sammen med britiske Jack Brooksbank siden 2010, og han er blitt tatt godt imot av hele den britiske kongefamilien. Dette bildet er tatt i forbindelse med Royal Horticultural Society Chelsea Flower Show i London i mai i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I intervjuet med Harper's Bazaar forteller Eugenie at hun og kjæresten - i likhet med de fleste andre - elsker å ligge på sofaen og se på serier. 

- Dersom jeg er hjemme elsker jeg å lage mat og å se på TV. Det er veldig avslappende. For øyeblikket ser jeg på «How to Get Away With Murder» - Viola Davis er helt sinnsykt dyktig! Favoritten er «Outlander». Når jeg er sammen med Jack ser vi på «The Walking Dead», som vi er besatt av. Kanskje «Game of Thrones» er den neste serien vi skal se på?

- Hun har rett og slett en aura av magi rundt seg

I et intervju med magasinet Tatler gjort i 2008, i forbindelse med hennes 18-årsdag, åpnet prinsesse Eugenie opp om forholdet til sin to år eldre søster og sine rojale foreldre: 

- I likhet med alle andre søstre har vi også tullete småkrangler om uviktigheter, men vi elsker hverandre over alt på jord. Mamma og pappa må være det beste skilsmisse-paret jeg kjenner til. De har alltid gjort alt for at vi skal føle oss elsket og trygge, sa hun til Tatler ifølge Telegraph.

SUPERGRAN: Lille prinsesse Eugenie med farmor dronning Elizabeth (t.v.) og oldemor Elizabeth Bowes-Lyon (bedre kjent som Dronningmoren) i 1998. I bakgrunnen er onkel prins Charles, fetter prins William og onkel prins Edward i forbindelse med Dronningmorens 98-årsdag. Foto: NTB Scanpix
SUPERGRAN: Lille prinsesse Eugenie med farmor dronning Elizabeth (t.v.) og oldemor Elizabeth Bowes-Lyon (bedre kjent som Dronningmoren) i 1998. I bakgrunnen er onkel prins Charles, fetter prins William og onkel prins Edward i forbindelse med Dronningmorens 98-årsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Og når det kommer til farmor dronning Elizabeth (90) - som hun kaller «Supergran» - har hun bare lovord å si: 

- Hun er virkelig en av de mest fantastiske damene jeg vet om. Hun er også veldig morsom. Hun har rett og slett en aura av magi rundt seg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer