Prinsesse Madeleine avslører hvorfor hun deler bilder av barna i sosiale medier

- Jeg gjør det bevisst fordi jeg selv vil bestemme hvilke bilder som blir lagt ut, forklarer prinsessen.

FAMILIEIDYLL: Prinsesse Madeleine med ektemannen Chris O'Neill og barna prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne. Bildet er tatt på kongefamiliens idylliske sommersted Solliden i Sverige. FOTO: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se
FAMILIEIDYLL: Prinsesse Madeleine med ektemannen Chris O'Neill og barna prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne. Bildet er tatt på kongefamiliens idylliske sommersted Solliden i Sverige. FOTO: Anna-Lena Ahlström, Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse dager er svenske prinsesse Madeleine (36) aktuell som medforfatter på barneboken «Stella och hemligheten». Barneboken ble gitt ut 4. juni 2019, og publiseres i samarbeid med World Childhood Foundation, som står både prinsessen og dronning Silvias (75) hjerte nærme.

Barneboken skal åpne for samtale rundt vanskelige spørsmål barn og unge måtte slite med, og skal gi barn økt selvfølelse og selvtillit. Dette er noe prinsessen selv har kjent på i oppveksten.

Som yngst i en kongelig søskenflokk på tre, har hun helt siden fødselen vært nødt til å forholde seg til pressefotografer. I et intervju med den svenske TV-kanalen SVT forteller prinsessen om erfaringene hun gjorde seg som liten jente.

- Jeg husker at jeg var veldig redd for fotografene. Victoria og Carl Philip fikk i oppgave å finne meg når jeg løp og gjemte meg inne på slottet. Det syntes jeg var veldig vanskelig, forklarer hun.

- Nå handler det ikke lenger om bilder til familiealbumet, men nå skal de spres overalt i sosiale medier

I dag er situasjonen en litt annen, og ved å bruke sosiale medier - som de fleste kongehusene gjør i dag - sier prinsessen at hun til en viss grad kan skåne barna sine ved å selv kontrollere hva som legges ut.

I påsken la prinsesse Madeleine ut dette hyggelige fotografiet av sine tre barn på Instagram:

Instagram-profilen @princessmadeleineofsweden og Facebook-profilen med samme navn, har hun ved flere anledninger lagt ut private bilder av barna prinsesse Leonore (5), prins Nicolas (3) og prinsesse Adrienne (1).

I intervjuet med SVT-forklarer prinsesse Madeleine hvorfor hun gjør dette.

- I dag har jo alle mobiltelefoner og det skal tas bilder og selfies. Det er hyggelig når folk kommer bort og vil ta et bilde, men nå handler det ikke lenger om bilder til familiealbumet, men nå skal de spres overalt i sosiale medier. Jeg legger selv ut bilder i blant. Men det gjør jeg bevisst fordi jeg selv vil bestemme hvilke bilder som blir lagt ut, forklarer hun i intervjuet med Ted Wigren, ifølge SvenskDam.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer