Maud Angelica

Prinsesse Märtha rørt av datterens hyllest til Ari Behn

- En perfekt karakter med tanke på pappa, sier prinsesse Märtha.

MAUD ANGELICA: Synkront med deltakelsen i Maskorama, har Maud Angelica stilt ut egne malerier som del av en høstutstilling på kulturhuset i Ås, samt tatt lappen. Dette bildet er fra førstnevnte arrangement. FOTO: Heiko Junge / NTB
MAUD ANGELICA: Synkront med deltakelsen i Maskorama, har Maud Angelica stilt ut egne malerier som del av en høstutstilling på kulturhuset i Ås, samt tatt lappen. Dette bildet er fra førstnevnte arrangement. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av november ble det avslørt at det var Maud Angelica Behn (19) som befant seg bak Dandy-kostymet, i den populære underholdningsprogrammet Maskorama på NRK.

I NRKs Maskorama-podkast forteller prinsesse Märthas (51) eldste datter at hun elsket Dandy-karakteren - mye fordi at den minte henne om sin avdøde far Ari Behn.

- Kostymet minte meg veldig mye om faren min. Han var veldig seg selv, så trygg i sin femininitet og hadde alltid et lurt smil, forklarer hun i podkasten.

Han ble jo omtalt som «riksdandy» da han entret rampelyset på slutten av 90-tallet.

Til KK utdyper kostymedesigner Kjell Nordstrøm om arbeidet rundt Dandy-kostymet.

- Karakteren ble faktisk skapt i samarbeid med Maud og var i utgangspunktet ikke med blant mine idé-skisser. Vi ble enig om at Dandy skulle være både «non binær» og «body postive», altså stolt over sin identitet (både mann og kvinne), og stolt over sin kropp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer