Maud Angelica

Prinsesse Märtha rørt av datterens hyllest til Ari Behn

- En perfekt karakter med tanke på pappa, sier prinsesse Märtha.

MAUD ANGELICA: Synkront med deltakelsen i Maskorama, har Maud Angelica stilt ut egne malerier som del av en høstutstilling på kulturhuset i Ås, samt tatt lappen. Dette bildet er fra førstnevnte arrangement. FOTO: Heiko Junge / NTB
MAUD ANGELICA: Synkront med deltakelsen i Maskorama, har Maud Angelica stilt ut egne malerier som del av en høstutstilling på kulturhuset i Ås, samt tatt lappen. Dette bildet er fra førstnevnte arrangement. FOTO: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I begynnelsen av november ble det avslørt at det var Maud Angelica Behn (19) som befant seg bak Dandy-kostymet, i den populære underholdningsprogrammet Maskorama på NRK.

I NRKs Maskorama-podkast forteller prinsesse Märthas (51) eldste datter at hun elsket Dandy-karakteren - mye fordi at den minte henne om sin avdøde far Ari Behn.

- Kostymet minte meg veldig mye om faren min. Han var veldig seg selv, så trygg i sin femininitet og hadde alltid et lurt smil, forklarer hun i podkasten.

Han ble jo omtalt som «riksdandy» da han entret rampelyset på slutten av 90-tallet.

EKTE DANDY: Forfatter Ari Behn ble omtalt som «riksdandy». Her med prinsesse Märta og de tre døtrene Maud, Leah og Emma på Slottsbalkongen i 2012. FOTO: Lise Åserud / NTB
EKTE DANDY: Forfatter Ari Behn ble omtalt som «riksdandy». Her med prinsesse Märta og de tre døtrene Maud, Leah og Emma på Slottsbalkongen i 2012. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer

Til KK utdyper kostymedesigner Kjell Nordstrøm om arbeidet rundt Dandy-kostymet.

- Karakteren ble faktisk skapt i samarbeid med Maud og var i utgangspunktet ikke med blant mine idé-skisser. Vi ble enig om at Dandy skulle være både «non binær» og «body postive», altså stolt over sin identitet (både mann og kvinne), og stolt over sin kropp.

Deretter gikk Kjell i gang med å tegne kostymeforslag.

- Maud hadde et ønske om et regnbueantrekk, og det fikk hun selvfølgelig. Hun har selv gjort origami-brosjen som vi plasserte blant rosene på kragen.

FOTO: Skjermdump Instagram / @iam_marthalouise
FOTO: Skjermdump Instagram / @iam_marthalouise Vis mer

- I podkasten snakker Maud om at hun hyller sin far Ari gjennom kostymet og Dandy-navnet. Kan du utdype litt om hvordan dere har hyllet Ari gjennom kostymet?

- Ari og jeg var gode venner og vi designet faktisk en kolleksjon sammen i 2004, som het «Behn & Bulldog», hvor inspirasjonen var en Dandy. Jeg rekonstruerte smokingen i forskjellige varianter.

Da Maud så bildene fra visningen, ville hun gjerne at hun og Kjell skulle bruke det som inspirasjon.

- Derfor tok jeg noen elementer fra den kolleksjonen og ga til Dandy’n. Og så er selvsagt påfuglefjærne i Dandys hatt, en hyllest til Ari, forteller Maskorama-designer Kjell Nordstrøm til KK.

Mauds småsøstrene Leah og Emma har begge vært ivrige på å finne ut sannheten om Dandy-karakteren, og spekulerte lenge i om det kunne være nettopp Maud. Men prinsessedatteren holdt masken, og måtte lyve overfor sine to søstre.

Gråt under masken

Maud ble spesielt rørt av paneldeltaker Jan Thomas' rørende ord - han var nemlig den eneste som gjettet at det var Maud som befant seg bak masken.

Fra scenen fortalte kjendisstylisten at det var mye ved Dandy-karakteren som minnet ham om personens far, som han elsket veldig høyt.

- Da han sa det, at jeg minte han om pappa, gråt jeg under masken.

GJETTET RIKTIG: Detektiv Jan Thomas sammen med Maud Angelica. Han var den eneste i panelet som gjettet riktig. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK
GJETTET RIKTIG: Detektiv Jan Thomas sammen med Maud Angelica. Han var den eneste i panelet som gjettet riktig. FOTO: Ulrik Kramer/Fremantle/NRK Vis mer

I podkasten fikk Maud også et spørsmål fra en yngre seer: «Hva tror du kongen sier til at du har vært med på Maskorama?».

- Jeg tror han synes det er veldig gøy! Jeg skal møte ham i dag, så jeg får høre da hva han tenker. Det er en uke siden jeg så bestemor og bestefar sist, og da sa de til mamma at de visste at hun ikke var med.

Hvert år pleier nemlig kongeparet, ifølge barnebarnet Maud, å gjette at prinsesse Märtha er med som deltaker i programmet.

- De visste at hun ikke var med, fordi at de hørte at det ikke var hennes stemme. Men de gjettet ikke meg, selv om de har hørt meg synge før! sa en lattermild Maud.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer