Prinsesse Sofia

Prinsesse Sofia ble gravid igjen bare åtte måneder etter at hun fødte prins Alexander

- Det er som regel et tegn på at mor er ved god fysisk helse når kroppen begynner å forberede seg på ny graviditet relativt kort tid etter en fødsel.

GRAVIDITET: Prinsesse Sofia av Sverige fødte prins Alexander i april 2016. Nå - under ett år etter - annonseres det at hun er gravid på ny. Dette bildet av prins Carl Philip, prinsesse Sofia og prins Alexander er fra august 2016. Foto: Kate Gabor, Kungahuset.se
GRAVIDITET: Prinsesse Sofia av Sverige fødte prins Alexander i april 2016. Nå - under ett år etter - annonseres det at hun er gravid på ny. Dette bildet av prins Carl Philip, prinsesse Sofia og prins Alexander er fra august 2016. Foto: Kate Gabor, Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av mars kom den gledelige nyheten om at prinsesse Sofia (32) og ektemannen prins Carl Philip (37) av Sverige venter barn nummer to. (PSST: Prins Alexander og prins Oscar sjarmerte med lek under dåpen!)

«Vi har gleden av å kunne meddele at vi venter barn, et søsken til prins Alexander. Vi ser frem til å ønske et nytt, lite medlem velkommen til familien vår», står det i pressemeldingen fra prinseparet som ble publisert på Kungahuset.se torsdag 23. mars. Ifølge Kungahuset er terminen beregnet til september 2017. 

Litt kjapp hoderegning gjør at man kan estimere at prinsessen ble gravid i desember, og ettersom prins Alexander ble født 19. april 2016 betyr dette at Sofia ble gravid bare åtte måneder etter at hun fødte sitt første barn.

LES OGSÅ: Se Sofias store stilforvandling - fra «Paradise Hotel» til svensk prinsesse!

– Anbefalingen er ikke absolutt, men kvinner bør vente minst 12 - og ideelt sett 18-23 måneder

Da dukket disse spørsmålene opp i hodet vårt: Hvor tidlig kan man bli gravid etter fødsel? Hvor lenge bør man vente med å bli gravid etter en fødsel? Kan man støte på noe problemer/ubehageligheter om man blir gravid for tidlig? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer