Märtha Louise døtre

Prinsessedøtrene kjemper mot rasisme - hånd-i-hånd med sin mor!

Sammen med mamma Märtha Louise har de gitt uttrykk for at nok er nok.

ENGASJERTE: Märtha Louise og døtrene Leah Isadora, Emma Tallulah og Maud Angelica har alle fire engasjert seg i kampen mot rasisme. Her fra en presentasjon av utstilling av avdøde Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya i juni 2020.
FOTO: Fredrik Hagen / NTB scanpix
ENGASJERTE: Märtha Louise og døtrene Leah Isadora, Emma Tallulah og Maud Angelica har alle fire engasjert seg i kampen mot rasisme. Her fra en presentasjon av utstilling av avdøde Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya i juni 2020. FOTO: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da kongeparet feiret 80-årsdagene sine for tre år siden, valgte de å ta med barn og barnebarn på en privat reise til Sør-Afrika.

Det handlet ikke bare om familiehygge på turen, men for kongeparet var det også viktig å videreformidle en del av den brutale historien Cape Town bærer preg av, og å la barnebarna lære mer om apartheid og rasisme.

Og denne familiereisen til Sør-Afrika, i regi av kongeparet, har kanskje gjort at barnebarna Ingrid Alexandra (16), Sverre Magnus (14), Maud Angelica (17), Leah Isadora (15) og Emma Tallulah (11) i livsbagasjen har fått med seg at likeverd, inkludering og menneskeverd - uavhengig av kjønn, legning, tro eller hudfarge - er viktige nøkkelord for å skape et demokratisk og en fredfull verden.

- Vi var på Robben Island, og prøvde å fortelle den historien, forklarte kong Harald til NRK i forbindelse med TV-programmet Kongefamilien 2017.

I Sør-Afrika fikk barnebarna mer innsikt og kunnskap om livshistorien til antiapartheidaktivist Nelson Mandela, som satt 27 år i fengsel for sin motstandskamp mot regimet.

I 1993 fikk Mandela Nobels fredspris for sitt arbeid for å skape et multietnisk demokrati i landet. Han gikk bort 5. desember 2013.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer