Leah Isadora

Prinsessens datter med rørende hyllest til sin mor

Leah Isadora Behn (16) viser at hun er en reflektert og moden tenåring.

LEAH ISADORA: Prinsesse Märtha Louises mellomste datter, Leah Isadora Behn, gir uttrykk for at hun ser opp til sin mor. Her fra konfirmasjonen til prins Sverre Magnus i Asker Kirke høsten 2020. FOTO: Lise Åserud / NTB
LEAH ISADORA: Prinsesse Märtha Louises mellomste datter, Leah Isadora Behn, gir uttrykk for at hun ser opp til sin mor. Her fra konfirmasjonen til prins Sverre Magnus i Asker Kirke høsten 2020. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

På sosiale medier er det mamma prinsesse Märtha Louise (49) og mellomstedatter Leah Isadora Behn (16) som er mest aktive, og mor og datter deler stort og smått fra hverdagen med følgerne sine.

Tenåringen Leah Isadora har akkurat begynt på videregående skole, der hun har valgt å gå på medielinjen.

Leah, som hun blir kalt til daglig, styrer hele tre kontoer på Instagram: Én rytterkonto, én beautykonto og én mer privat konto.

På beauty-kontoen delte 16-åringen en rørende hyllest til sin mor via Instastory i slutten av august. På spørsmål fra en av følgerne sine om hvem hun idoliserer mest, svarte Leah moren Märtha Louise.

INSTASTORY: Kloke ord og hyllest til mor var en del av prinsessedatteren Leahs instastory i slutten av august. FOTO: Skjermdump @leahhhbeauty og iam_marthalouise
INSTASTORY: Kloke ord og hyllest til mor var en del av prinsessedatteren Leahs instastory i slutten av august. FOTO: Skjermdump @leahhhbeauty og iam_marthalouise Vis mer

Trebarnsmoren var raskt ute med å reposte datterens innlegg på sin egen konto, og uttrykte glede og takknemlighet for datterens vakre ord.

«Awwww, elsker deg kjære» skrev prinsessen i reposten på Instastory.

Samme dag storyen ble lagt ut hadde 16-åringen fått sin første vaksinedose, og dette feiret mor og datter med iskrem og iskaffe.

NÆRE: Prinsesse Märtha Louise og døtrene Leah og Emma på Svalbard i 2018. FOTO: Lise Åserud / NTB
NÆRE: Prinsesse Märtha Louise og døtrene Leah og Emma på Svalbard i 2018. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer

Oppfordrer til å legge usikkerheter til side

16-åringen Leah fikk også spørsmål fra en følger om hva hun som ung kvinne kan gi av råd til andre unge jenter, og med refleksjon og modenhet svarte Leah at det beste man kan gjøre er å stå opp for seg selv, og at man må prøve å ikke la sosiale medier styre ens liv:

«(...) Ikke sammenlign ditt liv med andres. Sosiale medier handler så mye om at alle forsøker å vise frem kun de beste sidene av livet, noe som kan få en til å tenke at deres liv er perfekte. Men det er virkelig så mye annet i andres liv som man ikke ser, så vær god mot deg selv og ikke la det gå innpå deg.».

MOR OG DØTRE: Prinsesse Märtha Louise med døtrene Emma, Leah og Maud under utstillingen med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya i 2020. FOTO: Fredrik Hagen / NTB
MOR OG DØTRE: Prinsesse Märtha Louise med døtrene Emma, Leah og Maud under utstillingen med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya i 2020. FOTO: Fredrik Hagen / NTB Vis mer

Hun oppfordrer også følgerne sine til å forsøke å legge usikkerheter til side, og minner oss på at ingen er perfekte:

«Du er vakker uansett hva! Alle har usikkerheter rundt forskjellige ting, men forsøk å fokuser på det som er vakkert fordi livet er for kort til å klage over hvordan man ser ut hele tiden».

Leah ble født på Hankø i Fredrikstad, der prinsessen og ektemannen Ari Behn hadde landsted. I 2020 ble hytteparadiset solgt, ifølge Dagbladet.

Det var opprinnelig Leahs oldefar kong Olav som kjøpte det vakre landstedet to år etter frigjøringen - 10 år før han overtok kongetittelen etter sin far kong Haakon.

Åpnet opp om hvordan det er å være en del av kongefamilien

Leah er mellomste søster til storesøster Maud Angelica (18) og lillesøster Emma Tallulah (12). De tre søstrene har alltid hatt nære bånd, og er blitt ennå mer knyttet etter farens bortgang i romjulen 2019.

KK var på besøk hos prinsesse Märtha Louise og døtrene i Lommedalen høsten 2020, i forbindelse med utdelingen av KKs pris «Årets stemme». Prisen gikk til Maud for å bruke stemmen sin til å rette oppmerksomheten mot psykisk helse.

Til KK åpnet Maud opp om hvordan det er å være en del av den norske kongefamilien. Og at hun noen ganger føler på at hun får mange muligheter fordi hun er en del av konge­familien, muligheter som hun selv mener at hun kanskje ikke fortjener.

– Derfor har jeg lyst til å få bruke det til noe som gjør at jeg får verdi ut av det, mer enn bare å leve i sus og dus. Jeg kan ikke velge hvilken familie jeg er født inn i, men jeg kan velge hva jeg gjør med det.

FAMILIETUR: KOng Harald og dronning Sonja tok med barn, svigerdatter og barnebarn til Svalbard i 2018. Familien er svært knyttet til hverandre. FOTO: Lise Åserud / NTB
FAMILIETUR: KOng Harald og dronning Sonja tok med barn, svigerdatter og barnebarn til Svalbard i 2018. Familien er svært knyttet til hverandre. FOTO: Lise Åserud / NTB Vis mer

Det er tydelig at Märtha og Ari har fått reflekterte og modne døtre. Minstejenta Emma driver med sprangridning og bemerket seg både under EM i Portugal i sommer og under NM i august, ifølge Hest.no, der hun tok bronsje med hesten Fetoucha.

Mamma Märtha var raskt ute med å hylle datterens bragd via sosiale medier:

«(...) Jeg er så stolt av hvordan dere har vokst sammen dette året! (...) Det krever ekstremt mye å komme seg opp og frem. Vi trenger å se hvordan vi alle kan hjelpe hverandre med å oppnå våre mål. Vi hadde ikke klart dette uten støtte og kjærlighet fra venner og familie.».

UTSTILLING: Prinsesse Märtha Louise og døtrene Emma Tallulah Behn Leah Isadora Behn og Maud Angelica Behn under presentasjon av utstilling med Ari Behns verker på Galleri Varden på Jeløya. Maud Angelica snakker om sin avdøde far. Video: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer