Priscilla Presley

Priscilla Presley røper detaljer fra hun datet Elvis som 14-åring

– Jeg ville gjøre ham tilfreds.

PRISCILLA PRESLEY: I 1967 giftet rockestjerna Elvis Presley (32) seg med Priscilla Beaulieu på Aladdin Hotel i Las Vegas. Priscilla var 21 år, og hadde blitt kjent med Elvis da hun var 14 år. FOTO: AP Photo/NTB
PRISCILLA PRESLEY: I 1967 giftet rockestjerna Elvis Presley (32) seg med Priscilla Beaulieu på Aladdin Hotel i Las Vegas. Priscilla var 21 år, og hadde blitt kjent med Elvis da hun var 14 år. FOTO: AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Da filmen om Priscilla Presleys liv hadde premiere i Venezia i 2023, syntes den stående applausen aldri å ta slutt. Filmen er regissert av Sofia Coppola, datteren til «Gudfaren»-regissør Francis Ford Coppola, og etter mottakelsen å dømme, står Sofia fortsatt støtt på egne regiben, med filmer som Lost in translation og Marie Antoinette på CV-en.

I Priscilla tar Coppola utgangspunkt i Priscilla Presleys memoarer fra 1985, Elvis and me, og forteller historien om Elvis og Priscilla gjennom hennes blikk.

Det berømte ekteskapet har gjerne vært fortalt gjennom Elvis øyne. Både hans enorme suksess og tragiske død. Også i storfilmen «Elvis» fra 2022, skildrer nettopp Elvis' ståsted, selv om det var laget i samarbeid med Priscilla og Elvis' arvinger.

Stor aldersforskjell

Amerikanske Priscilla var 14 år da hun møtte 24 år gamle Elvis. Han var utstasjonert som soldat i Tyskland, der Priscilla bodde med familien. Men hva er egentlig sannheten om relasjonen deres, den gang hun som et 14 år gammelt barn hadde fått verdens største rockestjernes blikk på seg?

KK har tidligere skrevet om relasjoner med stor aldersforskjell. Som actionstjerna Dolph Lundgren (65) og norske Emma Krokdal (26). Vi har også skrevet om Bo Derek som var 16 år da hun ble sammen med 56-åringen John Derek. Videre hadde Bill Wyman i Rolling Stones passert sin middagshøyde da han tok med seg 13-åringen Mandy Smith på turne og nattklubber. «Det ble liksom forventet at jeg skulle ligge med ham», sa Mandy senere. Vi har også skrevet om musiker Jerry Lee Lewis som giftet seg med 13 år gamle Myra.

Selv om de mest fremtredende eksemplene synes å gjelde eldre menn og svært unge jenter, finner man eksempler også på aldersforskjell med motsatt fortegn. Den franske presidenten Emmanuel Macron var 16 år da han ble kjent med sin 40 år gamle lærer, som han i dag er gift med. Vi har også skrevet om Camilla Läckberg og hennes 13 år yngre ektemann, og om Vendelas utdrikningslag som endte i kaos, da hun giftet seg med 13 år yngre Petter Pilgaard.

– Jeg ville gjøre ham glad

Det er selvsagt stor forskjell mellom å finne lykken med en yngre partner i et likeverdig forhold, og å benytte seg av et maktovertak til å innlede en upassende og kanskje ulovlig relasjon.

I spillefilmen Priscilla får man ifølge The Hollywood reporter se scener som enten kan ses som en anakronisme «fra en patriarkalsk tid, eller som alarmerende, uavhengig av tid». Klipp viser Elvis som dater 14-årige Priscilla, velger ut hvilke klær hun skal ha på seg, mister fatningen under en putekrig og gir henne blått øye. Likevel velger Priscilla å huske eksmannen med ømhet, skriver magasinet.

– Det var en annen tid. Jeg levde i hans verden. Jeg ville gjøre ham tilfreds. Jeg ønsket å passe inn. Jeg ville ha det gøy med ham. Jeg ville finne ut hva han likte.

UNG BRUD: Elvis og Priscilla skjærer bryllupskaken i 1967. Paret fikk datteren Lisa Marie sammen før de skilte seg i 1973. FOTO: Snap/REX/NTB
UNG BRUD: Elvis og Priscilla skjærer bryllupskaken i 1967. Paret fikk datteren Lisa Marie sammen før de skilte seg i 1973. FOTO: Snap/REX/NTB Vis mer

Ungdomsskoleeleven Priscilla skal ikke ha røpet for klassevenninnene at hun var begynt å date Elvis, en diskresjon Elvis skal ha syntes det var vanskelig å tro på:

– Han var forbauset over at jeg ikke avslørte det, sier Priscilla i intervjuet.

– Handlet ikke om sex

På pressekonferansen i forbindelse med filmpremieren i Venezia fikk Priscilla ikke uventet spørsmål om aldersforskjellen mellom henne og rockestjernen:

– Folk tenker «Å, det handlet om sex». Men det gjorde det ikke, sa Priscilla Presley og fortsatte:

– Jeg hadde aldri sex med ham. Han var veldig snill, ydmyk og kjærlig, og han respekterte at jeg bare var 14 år gammel. Vi tenkte likt, og det var forholdet vårt.

LETTER PÅ SLØRET: Priscilla Presley delte detaljer fra da hun som tenåring datet Elvis Presley. Her fra premieren av Sofia Coppolas film Priscilla i Venezia i 2023. FOTO: Vianney Le Caer/Invision/AP/NTB
LETTER PÅ SLØRET: Priscilla Presley delte detaljer fra da hun som tenåring datet Elvis Presley. Her fra premieren av Sofia Coppolas film Priscilla i Venezia i 2023. FOTO: Vianney Le Caer/Invision/AP/NTB Vis mer

Priscilla innrømmet at forholdet til rockestjernen ikke falt foreldrene hennes lett for brystet, og at det var vanskelig for dem å forstå hvorfor Elvis var så interessert i henne. Priscilla mener noe av forklaringen ligger i at hun var en god lytter:

– Elvis åpnet seg for meg på alle måter i Tyskland, om sine håp, redsler, tapet av moren, som han aldri, aldri kom over. Og jeg var den personen som virkelig satte meg ned og hørte på ham og trøstet ham.

Hun la til:

– Selv om jeg var 14, var jeg faktisk litt eldre i livet. Ikke i antall år. Det var der tiltrekningen lå.

Lisa Maries død

Paret fikk datteren Lisa Marie. Med sin slående likhet med faren, ble Lisa Marie raskt et yndet fotoobjekt. Hun var bare ni år da faren døde, og som datter av en av verdens største stjerner levde hun et liv med både topper og bunner.

LIK PAPPA: Lisa Marie Presley lignet sin berømte far av utseende. I januar 2023 kom den triste nyheten om at hun var død. FOTO: NTB
LIK PAPPA: Lisa Marie Presley lignet sin berømte far av utseende. I januar 2023 kom den triste nyheten om at hun var død. FOTO: NTB Vis mer

Hun giftet seg fire ganger og i sitt første ekteskap med Danny Keough fikk hun datteren Riley og sønnen Benjamin. Siden var hun gift med Michael Jackson fra 1994 til 1996, og hennes tredje ekteskap, med skuespiller Nicolas Cage, varte i 108 dager. I 2006 giftet hun seg med musiker Michael Lockwood, og sammen fikk de tvillingene Harper Vivienne Ann og Finley Aaron Love.

I januar 2023 kom den triste nyheten om at Lisa Marie Presley var død, 54 år gammel.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer