Dolly Parton:

– Puppene er fortsatt de samme

Superstjerna Dolly Partons ønske for den kommende 75-årsdagen innebærer ikke kake på pensjonistkafeen …

JUBILANT: Dronninga av country og strass fyller 75 i 2021. Gjett hva Dolly Parton ønsker seg i bursdagsgave? FOTO: NTB Scanpix
JUBILANT: Dronninga av country og strass fyller 75 i 2021. Gjett hva Dolly Parton ønsker seg i bursdagsgave? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Countrystjerna Dolly Parton (74), kjent for udødelige klassikere som «Jolene» og «I will always love you», har begeistret fansen med sin varme stemme og ektefølte fremføringer i over 60 år. Med jeans, strass, blond parykk og traktering av alt fra gitar til banjo og autoharpe, er hun blitt et ikon verden over.

Nødsminke

Dolly er også kjent for sitt glitrende smil og litt hese latter og har uttalt at hun alltid sover med full makeup, «i tilfelle en nødssituasjon».

I et intervju med CBS Sunday Morning da hun var 73, sa hun:

– Det er sant at jeg ser kunstig ut, men etter min oppfatning er jeg helt ekte. Utseendet mitt baserer seg egentlig på en landsens jentes oppfatning av glamour. Jeg var ikke naturlig pen, så jeg gjør mest mulig ut av det jeg har.

«Real big»

Dolly Parton har også kommet med munnrappe kommentarer om sitt frontparti. Da hun i intervjuet med CBS fikk spørsmålet «Are they real?» svarte hun med en latter: «They're real expensive. They're real big».

Se dette innlegget på Instagram

I'm ready to see you all! #cmaawards50

Et innlegg delt av Dolly Parton (@dollyparton)

Merittert skuespiller

I 1980 spilte Dolly Parton i filmen «9 to 5», hvor hun også hadde skrevet musikken. Senere ble hun nominert til Golden Globe for sin rolle i «The Best Little Whorehouse in Texas» fra 1982.

Hun eier også en radiostasjon, et filmselskap og et klesmerke, samt fornøyelsesparken «Dollywood» i hjembyen i Tennessee, og har vært på Wall Street Journal's liste over USAs mektigste.

Barnestjerne

Dolly Rebecca Parton ble født i Tennessee i 1946 og debuterte som musiker i en alder av 13 år. Til dags dato har hun skrevet over 3000 sanger, hatt 41 album på topp 10 på hitlistene og mottatt 47 Grammy-nominasjoner. I tillegg har hun sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Pikant bursdagsønske

Etter 60 år i rampelyset har countrystjerna åpenbart ingen planer om å legge inn årene.

Da 74-åringen under et intervju med «60 Minutes Australia» ble spurt om hun hadde noen ønsker for den kommende 75-årsdagen, var hun ikke sen om legge frem et forslag til den perfekte gaven:

– Jeg var i Playboy magazine for mange år siden, og jeg tenkte det ville være så gøy om de vil gå for det – jeg vet ikke om de vil – om jeg kunne være på forsiden igjen når jeg er 75 år, sa Dolly Parton.

Se dette innlegget på Instagram

Get you a woman who can do it all 😉

Et innlegg delt av Dolly Parton (@dollyparton)

Kaninører

Da hun stilte i Playboy i 1978, som 32-åring, var det ikke i en fattigslig «Coat of many colours», som hun så vakkert synger om i en av sine mer stillfarne hits. Nei, da stjernen prydet mannebladet midt i det feminist-våknende 70-tallet, var det i sort korsett, tversover, duskehale og kaninører, altså Bunny-uniformen til servitrisene på Hugh Hefners Playboy-klubber.

Da Dolly i det nylige intervjuet med «60 minutes Australia» ble spurt om hun i forbindelse med 75-årsdagen muligens kunne tenke seg å stille i det samme antrekket i bladet, skal hun har svart:

– Kanskje. Puppene er fortsatt de samme.

Heiarop

Dolly Parton er fortsatt et ikon, og en av verdens mest elskede artister. Hun har millioner av følgere på instagram, og nylig var hun gjest hos James Corden, sammen med Jennifer Aniston.

Likevel, da Huffpost la ut bilde av Dolly på Instagram, og fortalte om hennes ønske om å la seg avbilde i Playboy, spriket kommentarfeltet med alt fra «Go Dolly!», til spørsmål om hvorfor hun ville la seg styre av menns ønsker.

Vi ser uansett frem til bursdagsfeiringen, og ønsker legendariske Dolly Parton alt godt for det kommende jubileumsåret.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer