Jakten på kjærligheten

Ragne (23) fikk både bonden, og en ny venninnegjeng

Ragne Grønning Almberg (23) hadde sett for seg at det skulle bli veldig utfordrende å konkurrere mot åtte jenter om den samme fyren. Utfallet ble alt annet enn hun hadde sett for seg.

POTENSIELT PAR: Mange lurer på om Sebastian og Ragne har blitt et par. Foto: TV2
POTENSIELT PAR: Mange lurer på om Sebastian og Ragne har blitt et par. Foto: TV2 Vis mer
Publisert

Den 18. sesongen av det folkekjære TV-programmet «Jakten på kjærligheten» er over, og for noen uker siden kunne vi se hvilke friere som sto igjen til slutt.

Ragne Grønning Almberg (23) fra Levanger, sto igjen som siste frier da Sebastian Muth Johansen (28) tok sitt endelige valg. Det har vært mye følelser i sving denne sesongen, og Ragne innrømmer at hun kjente på det helt fra start. Hun tenker tilbake til det aller første møtet med Sebastian, da de skulle på speed-date. Hun var fryktelig nervøs.

- Jeg fikk masse sommerfugler i magen under speed-daten. Det var både rart og godt å endelig få møte han, sier hun med et smil.

Hun var også veldig stresset før det siste, avgjørende valget. Hun hadde en god magefølelse, men hun var langt ifra sikker på at han kom til å velge henne.

- Da Sebastian fortalte at han valgte meg, ble jeg veldig glad og lettet. Da visste jeg at vi fikk mulighet til å bli ordentlig godt kjent.

EN LETTELSE: Ragne forklarer at hun ble veldig lettet da hun ble valgt av Sebastian. Foto: TV2
EN LETTELSE: Ragne forklarer at hun ble veldig lettet da hun ble valgt av Sebastian. Foto: TV2 Vis mer

Surrealistisk

Det er flere måneder siden innspillingen startet i Lofoten, og Ragne har prøvd å legge Jakten på kjærligheten bak seg.

- Det er litt vanskelig å legge de bak seg når man jevnlig får meldinger fra folk som har sett det på TV, men det har vært litt av en opplevelse, så kanskje jeg ikke trenger å legge det bak meg helt ennå.

Ragne forteller at hun har sett på alle episodene av Jakten på kjærligheten.

- Det har vært ganske surrealistisk. Det er rart å se seg selv på TV, og vite at hvem som helst kan se på det. Og så klipper de det så spennende, så jeg blir spent på hva som skjer, selv om jeg egentlig vet det, sier hun og ler godt.

- Hvordan har det vært å se Sebastian med de andre jentene?

- Det er litt ubehagelig å se på når han er alene med noen av de andre jentene, og se at de flørter med hverandre. Men jeg har prøvd å tenke at han valgte meg for en grunn. Vi har snakket mye om hva som har skjedd i serien, og hva vi kunne forvente å se. Jeg trodde i utgangspunktet at det skulle bli verre enn det har vært, innrømmer Ragne.

LITT RART: - Det er litt ubehagelig å se på når han er alene med noen av de andre jentene, og se at de flørter med hverandre, sier Ragne, om det hun har fått se på TV. Foto: TV2
LITT RART: - Det er litt ubehagelig å se på når han er alene med noen av de andre jentene, og se at de flørter med hverandre, sier Ragne, om det hun har fått se på TV. Foto: TV2 Vis mer

Ble ikke som forventet

Før innspillingen startet, hadde Ragne sett for seg at det skulle bli utfordrende å konkurrere mot andre jenter.

- Det endret seg allerede første dagen – det var egentlig litt godt at alle var der, selv om vi konkurrerte om Sebastian. Vi ble en liten venninnegjeng selv om vi datet den samme fyren. Det er jo egentlig ganske rart, sier hun, før hun legger til:

- Noe av det som var vanskelig, var å ikke få så mye tid med Sebastian som jeg ønsket. Jeg kunne ikke bare trekke han til side om jeg ønsket det – jeg måtte ta litt hensyn, og legge egne behov til side.

Det kan være vanskelig å beholde en god tone når man konkurrerer om samme mann, men helt fra start avtalte frierne til Sebastian at de skulle prøve å ikke skape dårlig stemning – uansett hva som skjedde under innspillingen.

- Vi ordnet en snapchat-gruppe, slik at vi kunne oppdatere hverandre og holde kontakten. Vi ble raskt enige om at vi måtte møtes igjen, og slik ble det, forteller Ragne.

Alle de ni frierne møttes derfor i Hønefoss en helg for et par måneder siden.

- Vi har blitt venninner alle sammen. Jeg tror ingen hadde sett for seg at det skulle bli sånn, men det er ikke dårlig stemning mellom noen av oss. Flere av jentene har fått seg kjærester, og flere har sagt til meg at de er glade på mine vegne. Jeg hadde forstått om noen syntes det var litt vanskelig og bittert, men det er fint at vi klarer å unne hverandre alt godt. Vi har allerede planlagt ny reunion til neste sommer, sier Ragne med et smil.

VENNINNER: Frierne til Sebastian har blitt gode venninner, selv om de konkurrerte om samme mann. Foto: Privat
VENNINNER: Frierne til Sebastian har blitt gode venninner, selv om de konkurrerte om samme mann. Foto: Privat Vis mer

Status i dag

For samtlige av årets Jakten-bønder, ble det ikke full klaff på kjærlighetsfronten. I dag er det kun Ragne og Sebastian som er mer enn bare venner. De er ikke kjærester, men de dater.

- Vi fant ut at det beste for oss to var å ta ting i et rolig tempo, og kose oss med datingen. Vi har ikke noe hastverk, og bruker god tid på å bli ordentlig kjent. Men vi er eksklusive, og møter ikke noen andre. Det viktigste er at vi har det bra sammen, og trives i hverandres selskap, sier Ragne.

Å holde forholdet skjult fra innspilling og frem til siste episode ble vist på TV, har vært ganske utfordrende.

- Folk har spurt mye, og vil vite hvordan det går, men vi kunne ikke avsløre noe som helst. Det har vært vanskelig å ikke kunne finne på så mye sammen – vi kunne bare være med hverandre inne, hvor vi ikke kunne bli sett. Nå kan vi endelig gjøre som vi vil, og det er veldig deilig, sier hun med et smil.

Ragne og Sebastian har møttes jevnlig, og Ragne har reist til Lofoten så ofte hun kan.

- Vi har vært mye sammen, og jeg har vært i Lofoten i nesten hele desember. Jeg er veldig familiekjær, og skal feire jul med familien min i Trondheim, men jeg reiser tilbake til Sebastian for å feire nyttårsaften.

Er flyttbar

Det er stor avstand mellom Ragne og Sebastian, og Ragne er fast bestemt på at hun skal fullføre studiene før hun flytter på seg. Hun er ferdig utdannet lektor våren 2023.

- Jeg har alltid tenkt at jeg er flyttbar når utdanningen er fullført. Lofoten er en fin plass, og jeg er åpen for å flytte dit om Sebastian og jeg blir kjærester og ønsker å bli samboere. Kanskje studiene tillater at jeg kan bo i Lofoten på deltid. Vi får se, sier hun med et smil.

GÅRDSLIV: Ragne forklarer at hun ikke har problemer med å flytte, dersom det blir aktuelt. Foto: Privat
GÅRDSLIV: Ragne forklarer at hun ikke har problemer med å flytte, dersom det blir aktuelt. Foto: Privat Vis mer

- Hva tenker du om å flytte fra familie og venner?

- Jeg har allerede møtt ganske mange av Sebastian sine venner, og ser på flere av dem som mine venner også. Familien min er veldig støttende, og jeg har flere venninner som har flyttet fra Trøndelag, uten at det har påvirket vennskapet vårt. Vi holder kontakt daglig, så det er ikke noe problem, sier hun optimistisk.

Mye latter i hverdagen

- Hva verdsetter du mest hos Sebastian?

- Ærlighet, kos og humor. Vi kan ha mange fine, gode samtaler sammen, og vi er alltid ærlige med hverandre, slik at vi inngår misforståelser.

GLAD I HVERANDRE: Ragne forteller at det er følelser involvert, og at hun ser for seg at de vil bli et par. Foto: Privat
GLAD I HVERANDRE: Ragne forteller at det er følelser involvert, og at hun ser for seg at de vil bli et par. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Ragne har de ganske lik humor, noe som bidrar til at de alltid har det gøy sammen.

- Hverdagen er fylt med latter, noe som er veldig viktig. Sebastian er også glad i kos, som jeg setter veldig høyt i et potensielt forhold. Det blir en del armkrok og nussing. Og så er han ganske pen å se på i tillegg. Vi har blitt veldig glad i hverandre, sier hun med et lurt smil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer