Jorun Stiansen:

Raser mot ny lov: - Helt vanvittig

Floridas nye lovendring vekker sterke reaksjoner hos artisten.

JORUN STIANSEN: Jorun Stiansen reagerer på den nye lovendringen i den amerikanske delstaten Florida. Foto: Morten Eik / Se og Hør
JORUN STIANSEN: Jorun Stiansen reagerer på den nye lovendringen i den amerikanske delstaten Florida. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

I mars i fjor undertegnet guvernør i delstaten Florida, republikanske Ron DeSantis (44), en lov mot undervisning om kjønnsidentitet og seksuell legning for barn.

Forbudet gjaldt både i barnehagen og i småskolen, til og med tredje trinn. Ønsket om en slik lovendring kommer av at flere foreldre har uttrykt at det vil beskytte barna deres mot det de oppfatter som skadelig undervisning på skolen.

Denne uken har deler av loven blitt utvidet til og med tolvte trinn, som vil si ut videregående skole. Det melder ABC News.

Lovendringen er noe artist og TV-profil Jorun Stiansen (39) reagerer kraftig på. Torsdag kveld tok hun til Instagram for å rette lys mot det hun beskriver som «helt vanvittig».

- Helt uforståelig

På Instagrams historiefunksjon legger ikke Stiansen skjul på at hun er oppgitt over Floridas lovendring.

«Det er så vanvittig å lese. Skremmende og helt uforståelig at det skal gå an i føkkings 2023 ... At enkelte mennesker vil holde andre tilbake og nede er med på å hindre en livsviktig og naturlig utvikling og del av livet vi er totalt avhengig av», innleder hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer