Helene Olafsen:

Reagerer: - Ikke lett

Helene Olafsen reagerer på dagens barnehageordning.

KRITISK: Helene Olafsen stiller seg kritisk til dagens barnehageordning, og etterspør forbedringer. Her med forloveden Jørgen Nilsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KRITISK: Helene Olafsen stiller seg kritisk til dagens barnehageordning, og etterspør forbedringer. Her med forloveden Jørgen Nilsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det har allerede gått over fem år siden den tidligere snowboardkjøreren Helene Olafsen (33) møtte proffdanser Jørgen Nilsen (30) under «Skal vi danse». I årene etter har de blitt forlovet, og har i dag barna Louie (2) og Lilli.

18. mars fyller sistnevnte ett år, og hun skal derfor snart begynne i barnehagen. Datteren har foreløpig ikke fått barnehageplass, noe som har skapt trøbbel for Olafsen.

«Hvordan løser dere som ikke har BHG-plass det?» spurte Olafsen på Instagram torsdag forrige uke, til massiv respons.

Det var Nettavisen som omtalte saken først.

- Må prioriteres

Tilbakemeldingene beskriver 33-åringen som overveldende, da flere deler erfaringer som tilsier at mangel på barnehageplass er et «logistikkhelvete».

Tobarnsmoren forteller til Nettavisen at hun mener det burde finnes bedre løsninger på barnehageordningen enn det gjør i dag, fordi hun mener den ikke passer.

- Systemet med barnehageopptak nå er litt «one size fit litt under halvparten».

Olafsens datter må vente med barnehageplass til august, til tross for at hun fyllet ett år denne måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.