Helene Olafsen:

Reagerer: - Ikke lett

Helene Olafsen reagerer på dagens barnehageordning.

KRITISK: Helene Olafsen stiller seg kritisk til dagens barnehageordning, og etterspør forbedringer. Her med forloveden Jørgen Nilsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
KRITISK: Helene Olafsen stiller seg kritisk til dagens barnehageordning, og etterspør forbedringer. Her med forloveden Jørgen Nilsen. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det har allerede gått over fem år siden den tidligere snowboardkjøreren Helene Olafsen (33) møtte proffdanser Jørgen Nilsen (30) under «Skal vi danse». I årene etter har de blitt forlovet, og har i dag barna Louie (2) og Lilli.

18. mars fyller sistnevnte ett år, og hun skal derfor snart begynne i barnehagen. Datteren har foreløpig ikke fått barnehageplass, noe som har skapt trøbbel for Olafsen.

«Hvordan løser dere som ikke har BHG-plass det?» spurte Olafsen på Instagram torsdag forrige uke, til massiv respons.

Det var Nettavisen som omtalte saken først.

- Må prioriteres

Tilbakemeldingene beskriver 33-åringen som overveldende, da flere deler erfaringer som tilsier at mangel på barnehageplass er et «logistikkhelvete».

Tobarnsmoren forteller til Nettavisen at hun mener det burde finnes bedre løsninger på barnehageordningen enn det gjør i dag, fordi hun mener den ikke passer.

- Systemet med barnehageopptak nå er litt «one size fit litt under halvparten».

Olafsens datter må vente med barnehageplass til august, til tross for at hun fyllet ett år denne måneden.

Barn som fyller ett år senest innen utgangen av august, har rett til å få plass i barnehage fra august. Barn som fyller i september, oktober eller november det året det søkes om barnehageplass, har rett til plass i barnehage innen utgangen av den måneden barnet fyllet ett år.

Olafsen håper at barnehager prioriteres i større grad enn nå.

- Så jeg sier ikke at dette er lett. Det er sikkert derfor det er som det er, fordi det er lettest sånn. Men jeg tror det er forbedringsmuligheter. Og som alltid så handler det om økonomi. Barnehager må rett og slett prioriteres.

«Flokete kabal»

33-åringen mener det er en «flokete kabal» å få til å gå opp hvis man ikke får barnehageplass før i august.

Hun legger til at det er mange kreative løsninger ute og går, men at det ofte ender opp med at damene blir hjemme i ulønnet permisjon. Flere løsninger påvirker også parforholdet negativt, i en allerede tøff periode.

Olafsen og Nilsen har foreløpig ikke funnet ut av hva de skal gjøre, men hun forteller overfor Nettavisen at de vurderer en dagmammaløsning.

Helene Olafsen har foreløpig ikke besvart Se og Hørs henvendelse.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer