Big Little Lies

- Reese Witherspoon trodde hun skulle spille Renata Klein

6 ting du (mest sannsynlig) ikke visste om HBO-serien «Big Little Lies»!

BIG LITTLE LIES: Vi er blitt helt hekta på HBO-serien «Big Little Lies» med Laura Dern, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoe Kravitz og Reese Witherspoon i hovedrollene. Dette bildet er tatt under L.A.-premieren i februar. Foto: NTB Scanpix
BIG LITTLE LIES: Vi er blitt helt hekta på HBO-serien «Big Little Lies» med Laura Dern, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Zoe Kravitz og Reese Witherspoon i hovedrollene. Dette bildet er tatt under L.A.-premieren i februar. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi i KK.no-redaksjonen er blitt superhekta på HBO-serien «Big Little Lies», og det er basically det eneste vi snakker om over lunsjen, mens vi henter kaffe eller er på vei til møter. Og er det noen som mot formodning ikke har fått med seg ukens siste episode (som legges ut på HBO på mandager) så er det skikkelig krise! Det er jo umulig å ikke kunne snakke om de siste eskapadene som har skjedd i den deilige kystbyen Monterey i California. (PSST: Her er Netflix-seriene redaksjonen ikke kan få nok av!)

Serien handler, kort fortalt, om de fem mødrene Madeline Martha MacKenzie (spilt av Reese Witherspoon), Celeste Wright (spilt av Nicole Kidman), Renata Klein (spilt av Laura Dern), Jane Chapman (spilt av Shailene Woodley), Bonnie Carlson (spilt av Zoë Kravitz). De vil alle kun det beste for sine søte barn, som går på den samme skolen i Monterey. Miks dette med en god blanding av vennskap, intriger, rå sex, deilig musikk, et (foreløpig) ukjent drap og alternative familierelasjoner - og du har «Big Little Lies».

LES OGSÅ: - TV-serier er den nye parterapien

Under har vi samlet 6 ting du kanskje ikke visste om serien og skuespillerne fra før. Enjoy!

1. Nicole Kidman var forlovet med Zoë Kravitz' artistfar Lenny Kravitz

Etter at den australske skjønnheten Nicole Kidman (49) skilte seg fra skuespillerektemannen Tom Cruise (54) i 2001 datet hun den amerikanske artisten Lenny Kravitz (52) i 2003, og i et intervju med The Edit innrømmet hun nylig at hun og Lenny faktisk var forlovet - og at hun derfor kjente Zoë Kravitz (28) godt fra før.

- Vel, jeg kjente Zoë fordi jeg var forlovet med faren hennes. Vi er familie! Jeg elsker Lenny, han er en fantastisk fyr, sier Nicole Kidman i intervjuet. 

Hun er i dag lykkelig gift med countryartisten Keith Urban (49), som hun har døtrene Sunday Rose (8) og Faith Margaret (6) med. 

GJENGEN: Her poserer skuespillerne med sine respektive serie-barn. Shailene Woodley spiller moren til Ziggy (spilt av Iain Armitage), Laura Dern spiller moren til Amabella (spilt av Ivy George) Nicole Kidman spiller moren til tvillingene Josh og Max (spilt av Cameron Crovetti og Nicholas Crovetti), Zoë Kravitz spiller moren til Skye (spilt av Chloe Coleman) og Reese Witherspoon spiller moren til Chloe (spilt av Darby Camp) og Abigail (spilt av Kathryn Newton).  Foto:  Foto: NTB Scanpix
GJENGEN: Her poserer skuespillerne med sine respektive serie-barn. Shailene Woodley spiller moren til Ziggy (spilt av Iain Armitage), Laura Dern spiller moren til Amabella (spilt av Ivy George) Nicole Kidman spiller moren til tvillingene Josh og Max (spilt av Cameron Crovetti og Nicholas Crovetti), Zoë Kravitz spiller moren til Skye (spilt av Chloe Coleman) og Reese Witherspoon spiller moren til Chloe (spilt av Darby Camp) og Abigail (spilt av Kathryn Newton). Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

2. Musikken i serien er til å dø for (og det finnes egen spilleliste på Spotify!)

Den fengende introlåten «Cold Little Heart» er det den britiske soulartisten Michael Kiwanuka (29) som står for, men det er ikke bare denne låten som har brent seg fast i hjertene våre. Vi DIGGER musikksmaken til Madelines syv år gamle datter Chloe MacKenzie - som blant annet består av Elvis Presley, Prince, Leon Bridges, Frank Ocean, PJ Harvey, Otis Redding, Neil Young og Sade. Tidenes syvåring, der! Hun har faktisk «sin egen» spilleliste på Spotify, som har fått navnet «Big Little Lies Soundtrack Chloe's iPod».

Hør fullversjonen av «Cold Little Heart» under: 

LES OGSÅ: Disse 10 sangene blir spilt mest i bryllup

3. Alexander Skarsgårds «full frontal»-penis er fake

Vi klappet i hendene da vi så at den svenske kjekkasen Alexander Skarsgård (40), som har gjort stor suksess i Hollywood de siste årene, sto på rollelisten - men fy farao, for en ekkel karakter han spiller! Skarsgård har fått æren av å spille Nicole Kidmans (nei, vi mener Celeste Wright) ektemann Perry Wright. Men han er alt annet enn en ekte mann, for å si det sånn! Han er voldelig, manipulerende og utilregnelig, og i flere scener ser vi at han regelrett voldtar sin (noe mentalt skjøre) kone i deres eget hjem. Ikke bra! I episode seks, som har fått tittelen «Burning Love», prøver Perry å forføre sin kone rett før de skal av gårde på Madeline MacKenzies teaterpremiere, og ettersom det betyr mye for Celeste å være til stede på venninnens premiere ber hun ettertrykkelig om at Perry skal stoppe. Det ender til slutt med at hun tar tak i en tennisrackert og slår ektemannen i skrittet slik at han faller om. 

KONTROVERSIELL ROLLE: Den svenske kjekkasen Alexander Skarsgård spiller Celeste Wrights (spilt av Nicole Kidman) voldelige ektemann Perry Wright - og rollen har skapt debatt verden over på grunn av seriens rå voldtektsscener. Foto:  Foto: NTB Scanpix
KONTROVERSIELL ROLLE: Den svenske kjekkasen Alexander Skarsgård spiller Celeste Wrights (spilt av Nicole Kidman) voldelige ektemann Perry Wright - og rollen har skapt debatt verden over på grunn av seriens rå voldtektsscener. Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

Perrys penis har etter hvert fått mye spalteplass i tabloidpressen, hvor det er blitt spekulert i om penisen er Skarsgårds ekte eller ei. Dette har blant annet skapt hete debatter på nettstedene Cosmopolitan og People - og selvfølgelig på sosiale medier. Men ifølge den amerikanske feministbloggen Jezebel er penisen alt annet enn ekte. 

- Seerne (og serieskaperne) som er modne nok til å le av Skarsgårds store, uekte penis er modne nok til å forstå at denne karakteren er en voldtektsmann. Så bare si det som det er! Karakteren er en voldtektsmann og serieskaperne har valgt å portrettere ham med en stor, uekte penis, skriver de.

LES OGSÅ: KK.no-redaksjonen har diskutert: Den ultimate kjekkaslisten er her!

4. Reese Witherspoon trodde hun skulle spille Renata Klein

Til Vogue forteller Reese Witherspoon at hun først trodde at hun hadde hanket inn rollen som den overbeskyttende ettbarnsmoren Renata Klein, men at manusforfatter David E. Kelley og Nicole Kidman (som også er produsent) hadde helt andre tanker for Reese:

- Jeg visste ikke hvem jeg skulle spille. Nicole ville veldig gjerne spille Celeste, men selv visste jeg ingenting. Jeg tenkte et øyeblikk at jeg skulle spille Renata. Men da jeg var på møte med Nicole og David sa de: «Du er jo helt klart Madeline!», og jeg bare: «Hæ, hva mener dere? Skal jeg ta det som en fornærmelse»?. Men så vokste rollen på meg. Nicole hjalp meg med å utforme karakteren. Vi la til en del som ikke var med i boken.

Én av de kunstneriske frihetene de tok var, ifølge Reese Witherspoon, å la rollefiguren hennes ha en affære med kollegaen. 

- Vi snakket om det sammen. Jeg føler at alle fem bærer på en hemmelighet. Vi skjuler alle noe overfor hverandre, og jeg følte at Madeline trengte å skjule noe hun også. Det ga henne en ny konflikt som hun måtte finne ut av. Det var liksom litt mer interessant å spille en sånn karakter, enn bare en travel person, forklarer hun i Vogue-intervjuet.

LES OGSÅ: Her er 15 kjendisdøtre som er klin like sine verdensberømte mødre!

LER AV KRITIKERNE: Reese Witherspoon er både skuespiller og produsent i serien, og fnyser av kritikken som har haglet fra mannlige kritikere. Her med medskuespillerne Zoë Kravitz og Shailene Woodley under en pressetilstelning i Pasadena, California, i januar Foto:  Foto: NTB Scanpix
LER AV KRITIKERNE: Reese Witherspoon er både skuespiller og produsent i serien, og fnyser av kritikken som har haglet fra mannlige kritikere. Her med medskuespillerne Zoë Kravitz og Shailene Woodley under en pressetilstelning i Pasadena, California, i januar Foto: Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Reese Witherspoon ler av mannlige kritikere som ikke forstår seg på serien

I det samme Vogue-intervjuet forklarer journalist Patricia Garcia at det er blitt en snakkis at flere mannlige kritikere har misforstått serien, og ikke gitt den kreden den fortjener. De sammerligner serien med «Desperate Housewives» og noen har kalt det en lukusvariant av en såpeopera.

- Jeg tror det viser til et større problem når det kommer til kjønnsforskjellene blant kritikerne i Hollywood. Hva tenker du om det?, spør journalisten Witherspoon. 

Det får skuespilleren til å bryte ut i latter. 

- Jeg synes det er hysterisk! Sier ikke det egentlig alt? Spørsmålet ditt sier alt! Hvordan skal vi egentlig kunne klare å forandre samtalen? Jeg vet ikke. Det er bare en eneste stor disconnect - wow. Når kvinner skriver om serien, er det fantastisk å se hvordan de forklarer at de relaterer seg til sannheten. Dette er hvordan vi kvinner egentlig snakker til hverandre. (...) Så ja, noen ganger lurer jeg på om kritikerne egentlig har sett serien? Jeg leser aldri anmeldelsene, det er ikke noe for meg, men for andre. Jeg har bare hørt om én dårlig anmeldelse - og jeg er rimelig sikker på at han var en gammel, sur, hvit mann. Så, hvem bryr seg egentlig? Serien finner det publikumet som den var ment for. Kanskje det ikke var ment for ham. 

LES OGSÅ: 10 berømte blondiner uten signaturfargen sin

6. Nope, det blir ikke noen flere sesonger av «Big Little Lies»!

Dette er en såkalt miniserie, hvor det bare er planlagt én sesong. «Big Little Lies» er basert på boken med samme navn, ført i pennen av den australske forfatteren Liane Moriarty (50). I boken er for øvrig settingen satt til nettopp Australia, men serieskaper David E. Kelley (60) og regissert av Jean-Marc Vallée (54) bestemte at miniserien skulle spilles inn i Monterey i California.

- «Big Little Lies» er bare én sesong, og når de syv episodene er sendt er det hele over. Alle spørsmål vi måtte ha, eller løse tråder, blir nøstet opp siste episode, skriver nettstedet Fame10.

Den aller siste episoden - episode syv - sendes altså mandag 3. april. Vi gleder oss! Se trailer under:

LES OGSÅ: 5 tv-serier som passer ditt stjernetegn

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer