Renée Zellweger om depresjonen: – Jeg var nederst på prioriteringslisten min

Filmstjernen snakker om sin vanskelige fortid og spennende fremtid.

TILBAKE: Etter flere år borte fra rampelyset, gjør norskættede Renée Zellweger comeback for fullt. FOTO: NTB Scanpix
TILBAKE: Etter flere år borte fra rampelyset, gjør norskættede Renée Zellweger comeback for fullt. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om hun var et aktivt medlem av skolens dramaklubb, var det neppe noen som kunne forutse at Renée Kathleen Zellweger fra Texas skulle bli en av verdens mest kjente skuespillerinner.

Interessen for å opptre meldte seg altså tidlig, men det skulle ta flere år før det store gjennombruddet kom. Den romantiske dramakomedien «Jerry Maguire» fra 1996, hvor hun spilte mot Tom Cruise, ble Zellwegers billett inn i Hollywood indre kretser.

Det er dog en annen rolle folk flest forbinder henne med.

«Bridget Jones's Diary» ble en umiddelbar suksess etter premieren i 2001. Zellwegers portrettering av den titulære karakteren ga publikum et etterlengtet avbrekk; blant havet av filmer med én type kvinne i hovedrollen – sylslank, langbeint og solbrun – fantes det nå en uperfekt perfekt rollefigur å kjenne seg igjen i på storskjermen.

Oppfølgeren «Bridget Jones: The Edge of Reason» fikk hard medfart på anmeldersiden, men trakk likevel kvinnen og mannen i gata til kinosalen. På verdensbasis håvet filmen inn 2.3 milliarder kroner.

I årene som fulgte slet Zellweger med å kapre de store rollene – og når hun først gjorde det, var det i prosjekter som enten ble slaktet av kritikerne eller kansellert før innspillingen startet.

I 2010 forsvant den Texas-fødte stjernen fra rampelyset. Nå forteller hun hvorfor i et stort intervju med New York Magazine.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernene du kanskje ikke visste at hadde norske aner

IKONISK: Renée Zellweger som filmheltinnen vi alle ventet på i «Bridget Jones's Diary». FOTO: Scanpix
IKONISK: Renée Zellweger som filmheltinnen vi alle ventet på i «Bridget Jones's Diary». FOTO: Scanpix Vis mer

Zellweger åpner seg blant annet om at hun måtte oppsøke psykologhjelp. Under en terapitime innså hun at hun slet med depresjon.

– Jeg var ikke frisk. Jeg tok ikke vare på meg selv – jeg var nederst på prioriteringslisten min. Terapeuten min gjorde meg oppmerksom på at jeg levde 99 prosent av livet som mitt offentlige persona, og kun en mikroskopisk brøkdel som meg selv, sier en ærlig Zellweger.

50-åringen forteller også en historie som utspilte seg kort tid etter hun trakk seg tilbake fra røde løpere og celebre fester, da hun møtte skuespillerkollega Salma Hayek på en flyplass.

– Hun delte en vakker metafor med meg. «Rosen blomstrer ikke hele året, med mindre den er laget av plastikk», sier Zellweger og fortsetter:

– For meg betyr det at man later som man har det bra og går videre til neste prosjekt. Du burde egentlig ta en pause, men den kreative muligheten er så spennende og unik, og du ville angret hvis du ikke gjorde det... Men nei, det er viktigere å passe på seg selv og hvile.

Nådeløs utseendekritikk

OPPSTYR: Zellweger på Elle's Women in Hollywood Awards i 2014. FOTO: Scanpix
OPPSTYR: Zellweger på Elle's Women in Hollywood Awards i 2014. FOTO: Scanpix Vis mer

I 2014 gjorde filmstjernen et tentativt comeback da hun dukket opp på Elle's Women in Hollywood Awards. Dessverre ble opplevelsen langt ifra positiv.

I dagene som fulgte fikk nemlig Zellwegers utseende mye spalteplass.

«Renée Zellweger er ugjenkjennelig på rød løper», «Hva har skjedd Renée Zellwegers ansikt?», «Disse operasjonene har Renée Zellweger utført ifølge plastiske kirurger».

Overskriftene var mange, men Oscar-vinneren nektet for å ha lagt seg under kniven. I stedet skyldtes endringen et sunnere og lykkeligere liv.

– Folk kjenner ikke til meg som en kvinne i 40-årene. Kanskje jeg ser annerledes ut nå, men hvem gjør ikke dét med alderen? Men ja, jeg er annerledes. Jeg har det bra, sa Zellweger til People i kjølvannet av prisutdelingen.

To år senere skrev hun også en kronikk for Huffington Post.

Her kritiserte hun medienes dekning av utseende hennes – og lignende tabloide saker – fremfor viktigere hendelser i verdensbildet.

LES OGSÅ: Blogger avslører poseringstriksene som herjer på sosiale medier

Comeback

I 2016 dukket Zellweger, som forøvrig har norsk mor ved navn Kjellfrid Irene, nok en gang opp på storskjermen.

Denne gangen i etterlengtede «Bridget Jones's Baby» hvor hun spilte mot Colin Firth og «Grey's Anatomy»-stjernen Patrick Dempsey. (Pssst: Se KKs anmeldelse av filmen her.)

Nå er skuespillerkarrieren offisielt sparket i gang på nytt.

I år får vi se stjernen i Netflix' «What/If» – en thrillerserie som tilsynelatende er langt mørkere enn prosjektene vi er vant til å se Zellweger i – samt i den biografiske filmen «Judy» om skuespiller og artist Judy Garland. Vi gleder oss!

Se traileren til «What/If» under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer