Bryllup

- Rett før bryllupet angret vi bittert på at vi gjorde det så stort

Anja Helen Fagerli (37) og Björn Myreze (38) sparte ikke på noe da de giftet seg på den lille øya i det nordnorske havgapet.

BRYLLUP: Artist Anja Helen Fagerli og mediegründer Björn Myreze på vei inn med skute til sin egen bryllupsfest sommeren 2022. FOTO: Joseph Hutson
BRYLLUP: Artist Anja Helen Fagerli og mediegründer Björn Myreze på vei inn med skute til sin egen bryllupsfest sommeren 2022. FOTO: Joseph Hutson Vis mer
Publisert

I sommer giftet kjæresteparet Anja Helen Fagerli (37) og mediegründer Björn Myreze (38) seg i en storslått seremoni på Andenes i Nordland.

Det var ikke spart på noe da paret skulle feire kjærligheten med 200 venner og familiemedlemmer fra inn- og utland - på en liten øy som Björn beskriver som et sted «der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

- Det var ganske spesielt å se fly etter fly lande med gjestene våre på en liten flyplass som var dekket med bryllupsbannere og musikk, forteller Björn til KK.

HELIKOPTER: Brudeparet ankom festlighetene med helikopter. FOTO: Joseph Hutson
HELIKOPTER: Brudeparet ankom festlighetene med helikopter. FOTO: Joseph Hutson Vis mer

Selv landet brudeparet festlighetene med helikopter. Bryllupsseremonien ble holdt i Andenes kirke, og bryllupsfesten ble arrangert i huset de spontankjøpte usett en kald desemberdag i fjor. I hagen og på den private stranden ventet musikalske innslag i fleng.

- Det å lande i sin egen hage med helikopter er jo et uforglemmelig øyeblikk, danse ned på sin egen strand til Karpe sin PAF.no-låt og klatre opp på en håndlaget tro kopi av Karpes flytrapp var et magisk øyeblikk, forteller brudgommen entusiastisk.

Ikke sovet på flere døgn

Men størst av alt var det å se sin gravide, kommende kone komme opp kirkegulvet.

- Hun hadde en glød som jeg aldri før har sett noen bruder ha hatt, og det var det definitivt største øyeblikket. Ekstra rørende ble det ettersom vi ikke hadde sovet på flere døgn i forkant for å arrangere bryllupet. Er nok ikke mange gravide bruder som hadde stått på sine egne ben i den settingen! sier han stolt.

EVIG TROSKAP: Etter ni år som kjærester giftet Anja og Björn seg i Andenes i Nordland. FOTO: Joseph Hutson
EVIG TROSKAP: Etter ni år som kjærester giftet Anja og Björn seg i Andenes i Nordland. FOTO: Joseph Hutson Vis mer

Paret har vært kjærester i ni år, og forlovet seg nyttårsaften 2020 i Svolvær i Lofoten.

Musikk har en viktig betydning for ekteparet, og dette bar også festlighetene preg av.

Anja har slått seg opp som artist, og har blant annet jobbet for spillselskapet Ubisoft, hvor hun har vært med på å utvikle låter og koreografi til Just Dance-spillene. Ekteparet startet branding- og TV-grafikkselskapet Myreze AS kort tid etter at de møttes.

I tillegg til Karpe-musikk, hadde Anja og Björn også fått sin gode venninne Hanne Krogh, og bandet Datarock, til å underholde gjestene. Og da Björn fikk gifteringen han skulle gi sin fremtidige kone, var det til åpningslåten til den ikoniske Jurassic Park-filmen.

- Da tok det helt av i kirken! minnes han.

RINGEN: Da Björn skulle få gifteringen han skulle gi sin kone, ble den flydd opp altergangen til Jurassic Park-introlåten. FOTO: Joseph Hutson
RINGEN: Da Björn skulle få gifteringen han skulle gi sin kone, ble den flydd opp altergangen til Jurassic Park-introlåten. FOTO: Joseph Hutson Vis mer

- Og det samme gjorde det da Hanne Krogh leste en fantastisk fortellingen om fotspor i sanden. Da var det ikke en eneste én som ikke tok til tårene, forteller han til KK.

Hanne Krogh har en spesiell plass i hjertene deres

Til middagen ble det ferske ekteparet fraktet i en stor skute, med tilhørende live trommefanfare.

- Det var kanonutskytning og mottakelse på bryggen, og det var helt eksepsjonelt! Da vi skulle få servert kaker var det flydd opp arabiske tepper, utstyr og kostymer der en stor danser fra Bleik danset alle de 200 gjestene ut i kake-teltet. For et syn!

INSPIRERT AV KARPE: Brudeparet hadde latt seg inspirere av Karpes musikkvideo til suksesslåten PAF.no. FOTO: Joseph Hutson
INSPIRERT AV KARPE: Brudeparet hadde latt seg inspirere av Karpes musikkvideo til suksesslåten PAF.no. FOTO: Joseph Hutson Vis mer

- Hvorfor valgte dere å gjenskape akkurat Karpes PAF.no-låt?

- Først og fremst fordi vi har mange venner fra Midtøsten. Vi føler at akkurat den låten på en måte representerer mye liv og forskjellige kulturer. I tillegg er musikkvideoen helt fenomenal. Flytrapp, sand, esler og dans. Dette var noe vi bare måtte gjenskape på denne magiske stranden vår, forteller Björn.

Og venninnen Hanne Krogh ble valgt til å underholde fordi hun i ekteparets øyne er Norges absolutt største stjerne.

- Det sies jo at nordmenn er født med ski på beina. Vår generasjon og mange andre er født med Hanne Krogh på skjermen og i øret. Det er nesten ikke mulig å beskrive hvor mye Hanne Krogh betyr for oss, forteller paret til KK.

BRYLLUPSSIRKUS: Det ble et bryllup av den storslagne sorten, da Björn og Anja giftet seg i sommer. FOTO: Joseph Hutson
BRYLLUPSSIRKUS: Det ble et bryllup av den storslagne sorten, da Björn og Anja giftet seg i sommer. FOTO: Joseph Hutson Vis mer

For noen år siden opplevde de begge to å gå på en smell i jobbsammenheng, og Hanne Kroghs låt Sonjas sang til julestjernen skulle få en helt spesiell betydning for dem.

- Vi hadde begge jobbet for mye, og var på et bunnpunkt i livene våre. Tilfeldigvis begynte vi å snakke om hvor glad vi var i sangen til Hanne Krogh. Derfor spurte vi om Hanne ville ta denne, sangen som har betydd så mye for oss, i bryllupet. Selv om det ironisk nok var midt på sommeren.

Krevde svært mye planlegging

Det skulle bli et helt episk og rørende øyeblikk under sommerbryllupet minnes ekteparet i dag.

- Alle i bryllupet stod oppreist, gynget og tårene trillet som bare det. Før Hanne avsluttet med La det svinge som fikk taket til å løfte seg! Jeg har vært på mange konserter med store artister, men det er ingen andre enn Hanne Krogh som kan få alt fra tenåringer til 90-åringer til å ta av på dansegulvet!

- Har dere noen tips til andre som skal gifte seg, og som kanskje drømmer om et like originalt bryllup som det dere to arrangerte i sommer?

- Oi! Den er vanskelig! sier Björn og ler.

- Det første vi har lyst til å si nå er vel at vi anbefaler ingen å gjøre det vi gjorde! Ikke inviter 200 mennesker fra hele verden, til en øy langt oppe i nord. Vi har vært reisebyrå, bookingansvarlige, eventbyrå, innkjøpssjefer og løpegutter for alle disse menneskene, sier han ærlig, med glimt i øyet.

GIFT: I månedene før bryllupet ble det lite søvn på brudeparet, men bryllupet sto heldigvis til forventningene - mye på grunn av det grundige arbeidet de hadde gjort i forkant. FOTO: Joseph Hutson
GIFT: I månedene før bryllupet ble det lite søvn på brudeparet, men bryllupet sto heldigvis til forventningene - mye på grunn av det grundige arbeidet de hadde gjort i forkant. FOTO: Joseph Hutson Vis mer

I månedene før bryllupet ble det svært lite søvn, i tillegg til at et slikt bryllup river i lommeboken.

- Det å arrangere et slikt bryllup i Norge er eksepsjonelt dyrt. Skal vi anbefale andre å arrangere bryllup, er nok den enkleste løsningen å finne et slott i Frankrike eller leie et hotell i Dubai, der de har alt klappet og klart.

Men samtidig ville ekteparet aldri vært foruten bryllupet de arrangerte på den lille nordnorske øya langt uti havgapet.

- Det jo noe med det å legge sjelen sin inn i ting. Rett før bryllupet angret vi bittert på at vi gjorde det så stort, men i ettertid har vi skapt et uforglemmelig minne som topper selv de største prosjekter vi har gjort i arbeidssammenheng.

EGEN STRAND: Brudeparet på sin egen strand som er tilknyttet huset de spontankjøpte på Andenes i desember i fjor. FOTO: Joseph Hutson
EGEN STRAND: Brudeparet på sin egen strand som er tilknyttet huset de spontankjøpte på Andenes i desember i fjor. FOTO: Joseph Hutson Vis mer

I tillegg til musikk er ekteparet svært glad i å reise, og har vært verden rundt. Men bryllupsreisen, den blir ikke med det første.

- Nei, bryllupsreisen måtte vi utsette på grunn av en jobbtur til USA! Vi har snakket om å dra til en magisk sydhavsøy, men kjenner vi oss begge rett er vi drittlei av å reise, så vi kanskje rett og slett kommer til å farte rundt i Lofoten i stedet! sier Björn med et smil.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer