Rihanna

Rihanna-forside skaper historie

Ser du hvorfor?

FORSIDEPIKE: Rihanna stiller på coveret av britiske Vogues mai-utgave. Her fra en tidligere photoshoot. FOTO: Instagram
FORSIDEPIKE: Rihanna stiller på coveret av britiske Vogues mai-utgave. Her fra en tidligere photoshoot. FOTO: Instagram Vis mer
Publisert

Robyn Rihanna Fentys (32) talent ble oppdaget ved en tilfeldighet da produsent Evan Rogers ferierte på fødestedet hennes, Barbados. Bare ett år senere, da Rihanna var 17 år, slo hun gjennom med låta «Pon de replay».

Siden den gang har hun produsert hit på hit – på hit, på hit, på hit – og står blant annet bak «Umbrella», «We found love», «Diamonds», «Love the way you lie» og «Work».

Men de siste årene har musikken blitt satt på vent til fordel for noe annet.

I 2017 lanserte hun nemlig sitt eget sminke- og skjønnhetsmerke, Fenty Beauty. Siden har hun utvidet Fenty-paraplyen; nå omfavner den i tillegg klær, solbriller, sko og undertøy.

Pssst: Norske Mona Berntsen, profesjonell danser og tidligere KK-forsidepike, har gått nedover catwalken iført Fenty-undertøy under New York Fashion Week – to ganger!

Artistkarrieren har altså vært lagt på is en god stund – det er fire år siden hennes siste album kom ut – men nå kan det se ut til at fansen kan forvente et slipp om ikke så (altfor) lenge.

I mai pryder nemlig 32-åringen coveret av britiske Vogue!

Musikken er langt ifra hovedtemaet i intervjuet som følger forsiden, men det er kjent praksis at artister lader opp til hemmelige albumslipp med «tilfeldig» selvpromotering; enten det er via magasiner, TV-opptredener eller diverse stunt på apper som Instagram.


Forsiden er skutt av stjernefotografen Steven Klein (54) – og dermed er barbaderen i meget godt selskap. Blant de tidligere klientene hans er nemlig Madonna (61), Lady Gaga (34), Justin Timberlake (39), Kate Moss (46), Nicki Minaj (37), Irina Shayk (34), Brad Pitt (56)... For å nevne noen få, altså.

At britiske Vogue fikk æren av å ha artisten på cover etter en lang pause fra promo-livet, skyldes i stor grad at hun har bodd i London de siste tre årene.

Se de fantastiske bildene under:

Det er dog ikke Rihannas gjennomtrengende blikk, de overdådige gullsmykkene eller den hvite dressen som har stjålet oppmerksomhet etter at coverne ble offentliggjort.

I stedet er det dét hun har på hodet. Stjernen er den første som bærer en durag på forsiden av bladet gjennom dets 104 år lange historie.

«Trodde jeg at jeg noensinne at jeg kom til å se en durag på forsiden av Vogue? Nei, kjære leser, det gjorde jeg ikke», skriver Edward Enninful (48) på Instagram.

Enninful er redaktør for britiske Vogue og har vært det siden april 2017.

– Selv om dette sterke symbolet på svarte menneskers liv – på selvopprettholdelse, motstand og autentisitet – har en viktig rolle i populærkultur, ser man det sjelden på high fashion-arenaer... Men her har vi nå den mest ambisiøse, inspirerende og vakre duragen på cover, på en kvinne som bryter alle grenser hun treffer på. Så spennende, fortsetter redaktøren.

Ifølge DailyMail har Enninful også avslørt at det hele var Rihannas idé – og at hun tekstet ham forslaget i de grytidlige morgentimene.

DUO: Enninful og Rihanna er gode venner og partnere i alskens kreative prosjekter. FOTO: Scanpix
DUO: Enninful og Rihanna er gode venner og partnere i alskens kreative prosjekter. FOTO: Scanpix Vis mer
Skal ha barn – med eller uten partner

Det er et klassisk spørsmål. Et vi stiller til både venner og familie, og som vi i KK-redaksjonen har stilt flere av intervjuobjektene våre. Hvordan ser livet ditt ut om to år? Fem år? Ti år?

I det ferske Vogue-intervjuet med Rihanna, blir hun spurt om nettopp det av journalist Afua Hirsch (som forøvrig er halvt norsk og født i Stavanger), og hun har svaret klart.

Om ti år har Robyn Rihanna Fenty tre, fire barn – med eller uten partner.

– Jeg føler at samfunnet vil at jeg skal tenke at jeg gjør noe feil. Man svekkes liksom som mor dersom det ikke er noen pappa i bildet, men det eneste som faktisk betyr noe er at man er lykkelig. Dét er det eneste som skal til for å ha et sunt forhold mellom en forelder og et barn, sier 32-åringen i intervjuet og avslutter:

– Det eneste som kan oppdra et barn ordentlig, er kjærlighet!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer