«71 grader nord team»

Rikke turte ikke å be om pause selv om tampongen var på vei ut

«71 grader nord team» er tøff konkurranse, og ikke alt blir tatt hensyn til når konkurranseinstinktet setter inn.

71 GRADER NORD TEAM: Rikke Isaksen og Frank Løke imponerer som lag i årets sesong. FOTO: Haakon Lundkvist
71 GRADER NORD TEAM: Rikke Isaksen og Frank Løke imponerer som lag i årets sesong. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den andre sesongen av 71 grader nord team er godt i gang – et konsept der to og to kjendiser konkurrerer som et lag.

Realitydeltaker Rikke Isaksen (28) og tidligere håndballspiller Frank Løke (43) er en – kanskje ikke – åpenbar duo. Med ulikt fysisk utgangspunkt, har duoen vist at de har beinhard viljestyrke og stort konkurranseinstinkt.

At Rikke klager over Franks tempo er gjennomgående i konkurransen, og at han aldri tillater at laget stopper opp og tar pauser underveis i etappene.

– Hvis vi er i et race, så hører han ingenting av det jeg sier, sa Rikke om lagkompisen under en av søndagens etapper.

De konkurrerende lagene består av artistene Alejandro Fuentes og Jorun Stiansen, «jegertvillingene» Johanne og Kristine Thybo Hansen, og ishockeyprofilene Martin Ylven og Anders Myrvold.

I torsdagens episode sier 28-åringen at hun har en tampong halvveis ute, men at hun ikke tør å si det til Frank.

– Akkurat nå har jeg en tampong som er halvveis på vei ut, men den er bare å knipe igjen, sier hun andpusten mens Frank ligger foran i løypa og bestemmer tempoet.

– Demotiverende

I forkant av torsdagens andre etappe hvor de fire lagene skal begi seg ut på nok en sykkeletappe med flere poster hvor de kan hente inn poeng – denne gangen først til Vambesetstøylen, og videre skal de ta seg til Almsstøylen.

Rikke er usikker på om hun og Frank har funnet ut av hvordan de motiverer hverandre, men hun påpeker at for hennes del er det demotiverende å ligge bakerst og alltid komme sist til post. 28-åringen hadde ønsket at de to oftere gikk i samlet tropp.

– Jeg har en aldri gi opp-mentalitet. For meg personlig føles det ut som et veldig stort nederlag hvis jeg ikke får til ting, hvis jeg ikke har gitt alt, eller hvis jeg taper. Frank spilte meg god, og når du ser hvor hardt partneren din jobber, er det en selvfølge at man gir absolutt alt man har, sier hun til KK.

Frank gjorde det han kunne for å motivere Rikke. Han har inntrykk av at hun ble motivert av at han gjorde det han kunne for å hjelpe.

– I tillegg kom jeg med korte presise meldinger. Jeg var tålmodig og maste sjeldent. I hvert fall slik jeg så det, sier Frank til KK.

Rikke innrømmer at hun kunne få noen sammenbrudd under innspillingen, men disse gikk fort over. Hun hadde behov for å få ut frustrasjonen over hvor sliten hun var, før hun kjørte på videre. Innad i laget hadde de stor takhøyde for å si akkurat det de tenkte. Selv om stemningen kan virke litt brutal for seerne, hevder hun at det aldri var sure miner.

– Og vi hadde et felles mål – prøve å vinne alt.

KAN HA EN HYGGELIG TONE OGSÅ: Rikke forteller at det var tid til roligere samtaler mellom etappene. Da ble hun kjent med en hyggelig og morsom versjon av lagkameraten. FOTO: Haakon Lundkvist
KAN HA EN HYGGELIG TONE OGSÅ: Rikke forteller at det var tid til roligere samtaler mellom etappene. Da ble hun kjent med en hyggelig og morsom versjon av lagkameraten. FOTO: Haakon Lundkvist Vis mer

Tampongen halvveis ute

Underveis i siste etappe i torsdagens episode kunne Rikke sårt trengt en pause. Ikke fordi hun var sliten, men av en helt annen grunn.

Mens den beinharde 28-åringen ligger få meter bak lagpartneren, innrømmer hun at hun gjerne skulle ha byttet tampong, men at hun ikke tør å si det til Frank.

På spørsmål fra KK om hvorfor han tror Rikke ikke nevnte det for han, tror han er enkel.

– Blod, svette og tårer – er det ikke det som gjelder da? Regner med at hun selv veide ubehag opp mot tap av tid ved eventuelt tampong-bytte, sier han og legger til at han ikke visste om situasjonen.

– Rikke og jeg var villig til å dø for postene, så «mindre» ting ble ikke nevnt engang.

Det kan Rikke bekrefte.

– Det var ubehagelig, men jeg hadde i bakhodet at det ofte bare var minutter som skilte lagene ved målgang. Vi spiste mens vi gikk, og vi hadde aldri pauser, sier hun.

Ulikt nivå

Til tross for at det kan bli intenst og konkurransepreget underveis i etappene, kan de to deltakerne ha hyggelige samtaler under roligere omstendigheter mellom etappene.

– Det har vært veldig gøy å bli kjent med Frank, han er jævlig morsom. Men vi er på to forskjellige nivå, sier Rikke.

De to kjente ikke hverandre fra før.

Frank skryter av at Rikke biter tennene sammen og at hun ikke syter.

– Jeg synes vi samarbeider bra. Vi presser oss begge maks og jeg får bidra med å hjelpe henne i bakker og ellers der det er nødvendig. Rikke klager aldri og vi kjører på helt til mål, hver gang, sier Frank til KK.

71 grader nord team sendes torsdag og søndag kl. 20.30 på TVNorge og Discovery+.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer