DESTA MARIE BEEDER: Den populære værmelderen avslører at hun får hjelp av stylist til å velge riktig antrekk som hun bruker når hun er på TV. Privat sverger hun blant annet til billigkjeden Hennes & Mauritz - som kjolen hun har på her er fra. Bildet er tatt under TV 2 Høstlanseringen i Bergen i slutten av august. Foto: Malini Gaare Bjørnstad // KK.no
DESTA MARIE BEEDER: Den populære værmelderen avslører at hun får hjelp av stylist til å velge riktig antrekk som hun bruker når hun er på TV. Privat sverger hun blant annet til billigkjeden Hennes & Mauritz - som kjolen hun har på her er fra. Bildet er tatt under TV 2 Høstlanseringen i Bergen i slutten av august. Foto: Malini Gaare Bjørnstad // KK.no Vis mer

Desta Marie Beeder

- Riktig antrekk gir en trygghet foran kamera

Værmelder Desta Marie Beeder inspirerer TV-seerne med sin freshe stil.

Publisert

Værdame Desta Marie Beeder (28) er et kjent fjes på TV 2, og var naturlig nok til stede i hjembyen Bergen da TV 2 tirsdag denne uken arrangerte stjernespekkedet høstlansering for presse- og bransjefolk. LES OGSÅ: Se alle kjendiskjolene fra «Gullruten» 2016!

Til tross for at hun selv ikke er aktuell i en ny storsatsing denne høsten a la «Frikjent» sesong 2, ny sesong av «Åsted Norge» eller «Jakten på kjærligheten» sesong 13, er hun allikevel alltid aktuell. Hele 13 ganger i måneden befinner hun seg i stuer over det ganske land - via skjermen vel å merke.

KK.no tok en prat med den blide bergenseren om nettopp det å dukke opp i stuene til værnysgjerrige nordmenn flere ganger i uken.

- Det er faktisk det kjekkeste med jobben, det at man får lov til å komme hjem til folk hver kveld. Så jeg merker jo det at når jeg sier «hei, og god kveld» så snakker jeg til veldig mange. Det er også en tilbakemelding vi får, at folk sier at det er så kjekt at vi kommer på besøk.

- Riktige antrekk gir en trygghet foran kamera

Desta Marie ser alltid opplagt og fresh ut på TV, og forteller til KK.no at hun ofte får spørsmål om hvor hun har kjøpt antrekken hun har på seg når hun presenterer værmeldingen.

- Det er klart at når man jobber på TV er det visuelle veldig viktig, og folk er veldig opptatt av for eksempel dette med klær, og jeg får mange meldinger av typen: «hvor har du kjøpt den kjolen?» eller «hvor kan man få tak i det skjørtet?». Vi har jo en fantastisk stylist som jobber med oss og som finner fram disse klærne. Hun er utrolig dyktig, og det er en veldig trygghet i det at man føler seg vel når man er foran kamera. Det er det viktigste.

Er det noen ganger du tenker at «åh, dette har jeg ikke lyst til å ha på meg», men så må du siden stylisten har valgt det?

- Neida, vi jobber veldig tett sammen. Vi har jobbet sammen i seks år nå og vi har et kjempegodt samarbeid. Janne Blindheim heter stylisten, og hun ser på meg med én gang om det er noe jeg ikke føler meg helt komfortabel med. Men så liker jeg også å prøve nye ting, for hun ser hvordan antrekk kommer til å funke på TV. Så det har vært flere ganger hvor jeg kanskje har vært litt usikker, og så har jeg prøvd det og så ser jeg at det funker på skjermen at det ser veldig bra ut. Så jeg er veldig heldig som har henne.

Også værdamene er opptatt av gjenbruk, og Desta Marie kan fortelle til KK.no at hun mer enn gjerne bruker de samme plaggene om igjen og om igjen.

- Vi bruker mye av det samme hele tiden. Hver sesong får vi nye klær, og så bruker vi det om igjen. Da handler det gjerne om det å kombinere det på litt forskjellige måter. Bytte ut en blazer eller bruke et skjørt med forskjellige topper. Jeg tror kanskje folk tror at vi har på oss nye klær hver dag, men det har vi ikke.

Føler ikke på mote- og skjønnhetspresset

Før hver sending er det satt av tid i sminken, og skal vi tro Desta Marie koser hun seg i sminkestolen. LES OGSÅ: 10 sminketips som får deg til å se yngre ut

- Vi bruker rundt 45 minutter på sminke og hår. Det er en veldig fin del av arbeidshverdagen! sier hun med et smil til KK.no.

Det finnes jo veldig mange nettroll der ute, og jeg antar at det da også finnes en del «TV-troll», hender det at du får kjipe tilbakemeldinger av publikum etter sending?

- Egentlig overraskende lite. Men det handler jo også om hva man oppsøker også. Jeg går ikke aktivt inn på ulike forum. Det prøver jeg å unngå. Men de tilbakemeldingene jeg får er veldig, veldig hyggelige. Folk er veldig engasjert og er glad i TV2-været. Dersom folk kommer med tilbakemeldinger er det stort sett positivt og alltid konstruktivt.

TV 2 HØSTLANSERINGEN: Vi har mye spennende å glede oss til på TV 2 til høsten. Her er alle TV 2-profilene samlet til gruppebilde under TV 2 Høstlanseringen i Bergen i slutten av august. Foto: NTB Scanpix
TV 2 HØSTLANSERINGEN: Vi har mye spennende å glede oss til på TV 2 til høsten. Her er alle TV 2-profilene samlet til gruppebilde under TV 2 Høstlanseringen i Bergen i slutten av august. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Føler du noen gang på mote- og skjønnhetspresset som kjendisbransjen noen ganger bærer preg av?

- Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Det har jeg egentlig aldri gjort heller. Jeg føler at på norsk TV så er det plass til alle, og jeg synes det er kjekt at det er forskjellige kroppsformer, forskjellige hårfarger - noen er blonde og noen er brunetter - og det mangfoldet synes jeg er viktig for det gjenspeiler og befolkningen forøvrig. Og det synes jeg er kjekt, jeg som er halvt etiopisk, at kanskje andre som er halvt fra et annet land kan synes det er fint at jeg kan være med å bidra til det. Det tror jeg er utrolig viktig, mer enn at alle skal passe inn i en TV-mal. At det er plass til forskjellige folk.

I sommer ble det kjent at værmelderen hadde giftet seg med TV 2-kollega Boris Klyve som jobber i TV 2 Sporten, og til KK.no forteller hun at seremonien fant sted på Walaker Hotell på Solvorn i Sogn og Fjordane og at det var lite og intimt. Hun hadde valgt en kjole fra brudekjoledesigner Pronovias.

- Det var en enkel kjole med slep og åpen rygg, med litt blonder og chiffon. Jeg følte meg veldig fin!

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer