Direktøren

Ringte politiets nødtelefon og sa han ble drapstruet - ble ikke trodd

Norske Øystein Flenning inviterte amerikansk ektepar til å bo hos seg under Oslo-besøk. Det skulle nesten koste ham livet.

DIREKTØREN: Øystein Flenning kort tid etter knivstikkingen. FOTO: Privat / Indie film / TV 2
DIREKTØREN: Øystein Flenning kort tid etter knivstikkingen. FOTO: Privat / Indie film / TV 2 Vis mer
Publisert

Sommeren 2014 åpner Telenor Arena-direktør Øystein Flenning opp hjemmet sitt for et amerikansk ektepar, som han kort tid tidligere hadde blitt kjent med på oktoberfest i München.

Den velhavende forretningsmannen tar det yngre backpacker-paret på sightseeing rundt i Oslo, der blant annet en tur til skihoppet i Holmenkollen står på agendaen.

Kvelden blir avsluttet med sushi-middag hos Flenning, og direktøren åpner opp vinkjelleren og lar sine nye venner smake på årgangsvin og dyre bobler.

Men det som i utgangspunktet ligger an til å bli en hyggelig og minnerik kveld for den nye vennegjengen, skal straks få en brå og nærmest fatal slutt.

Ble ikke trodd av politiet

Klokken to på natten ringer Flenning til politiets nødtelefon, der han beskriver at han sitter til bords med en mann som har gitt uttrykk for at han kommer til å drepe ham.

Mannen Flenning snakker om er nettopp amerikaneren Neil.

I andre enden, hos politiets operasjonssentral, får Flenning intet gehør. Derimot oppfattes han som useriøs og truende, og det ender på et tidspunkt opp med at politiet slenger på røret. Også da Flennings kone Heidi og svigermor ringer, blir de møtt av politifolk som ikke tar dem seriøst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer