Rihanna

Riri er rikest av alle

Rihanna er verdens rikeste, kvinnelige artist. Og det er ikke bare på grunn av musikken.

WORK, WORK, WORK: Det blir penger i kassa av mer enn bare musikken til verdensstjerna Rihanna. FOTO: NTB Scanpix
WORK, WORK, WORK: Det blir penger i kassa av mer enn bare musikken til verdensstjerna Rihanna. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Speil, speil på veggen der - hvem er den vakreste, kuleste og RIKESTE artist-dama i verden her? Vel, økonomimagasinet Forbes gir oss ikke svar på det første, men derimot har de foretatt en gjennomgang av «finansene» til verdens største artister, og øverst på listen over de rikeste kvinnelige artistene troner altså Rihanna, noe som betyr at hun slår artistkollegaene Madonna, Celine Dion og Beyoncé ned i stilettstøvlene.

(De kommer på henholdsvis andre, tredje og fjerdeplass, så de gråter neppe sine bitre tårer av den grunn. Og for øvrig er det mer korrekt å si at de er hakk i hæl med sine formuer.)

I tillegg til platesalg og konserter har RiRi (som hun blir kalt, hennes fødenavn er Robyn Rihanna Fenty) nemlig en lukrativ business i form av et eget skjønnhetsimperium, Fenty Beauty og nylig kom hun også eget klesmerke, Fenty, begg selskapene i samarbeid med luksusgiganten Louis Vuitton Moët Hennessy.

Ifølge Forbes er 31-åringen god for nærmere 600 millioner dollar, altså i overkant av 5,2 milliarder kroner, mens Madonna kan meske seg med 570 millioner dollar, etterfulgt av Celine Dion (450) og Beyoncé (400).

- Penger er noe som kommer på veien, jeg jobber ut fra hva jeg elsker å gjøre, og hva jeg er lidenskapelig opptatt av, sa Rihanna nylig til New York Times.

Særlig makeupmerket hun har etablert har vist seg å bli svært populært. Kosmetikken ble lansert i 2017 hos sminkegiganten Sephora og på egne nettsider. De første ukene ble det solgt Fenty-kosmetikk for over 100 millioner dollar, antakelig godt hjulpet av artistens over 70 millioner følgere på Instagram.

Merket har satset på å tilby makeup til alle hudfarger (over 40 ulike foundation-farger) og har fått mye ros i pressen og sosiale medier for å fremme mangfold i en forholdsvis hvit bransje. Klesmerket med samme navn skal også utfordre normene, og tilby langt flere størrelser enn det som er vanlig.

For øvrig kom Rihannas gjennombrudd da hun ble signert av Jay-Z som denne uka nådde en annen økonomisk milepæl: tidenes første hiphop-artist som blir dollarmilliardær.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer