Karoline Krüger:

Røper detaljer om ekteskapet

Ekteparet feiret 30 år som gift i år.

KAROLINE KRÜGER: Karoline Krüger og Sigvart Dagsland giftet seg i Årstad kirke i Bergen i 1993. Foto: Aleksander Nordahl / NTB
KAROLINE KRÜGER: Karoline Krüger og Sigvart Dagsland giftet seg i Årstad kirke i Bergen i 1993. Foto: Aleksander Nordahl / NTB Vis mer
Publisert

Karoline Krüger (53) har hatt noen innholdsrike år, da hun har spilt i «Mamma mia!» på Folketeatret. I august har hun derimot byttet ut rollen som Donna med rollen som Kristin i stykket «Kristin Lavransdatter» på Akershus festning i Oslo.

På hjemmefront har også mye forandret seg - da begge døtrene har flyttet hjemmefra. I år kunne hun dessuten feire 30 års ekteskap med Sigvart Dagsland (59).

Når hun mandag gjester «God morgen Norge» på TV 2, deler hun åpent om hva som har gjort at paret har holdt sammen i alle disse årene.

Velger hverandre

I programmet forteller Krüger at ekteparet er flinke til å feire ting, som bursdager, men at bryllupsdagen ofte går under radaren. I år er det 30 år siden artistparet ble mann og kone.

Hun er ærlig på at ikke alt er perfekt, og kan kjenne igjen enkelte deler av «Kristin Lavransdatter» i sitt eget ekteskap.

- Jeg tror alle kan kjenne når det koker. De helt universelle kampene man har, det tror jeg man kjenner igjen.

Hun legger likevel ikke skjul på at hun og Dagsland har det fint, og at de er veldig glade i hverandre. På spørsmål om hva som er hemmeligheten bak det 30 år lange ekteskapet, sier hun følgende:

- Jeg tror mye i livet handler om bestemmelser. Det handler om å bestemme seg for at jeg vil virkelig ha et ekteskap som er rikt og inspirerende. For oss er det at vi har respekt, vi ler mye. Sigvart er en vittig fyr - jeg ler av vitsene hans, og det liker han godt. Det er faktisk litt gøy, at fremdeles etter 30 år så kan jeg si: «den så jeg faktisk ikke komme», forteller hun.

Krüger og Dagsland har dessuten måttet vende seg til en ny hverdag, nå som deres to døtre er blitt voksne og har flyttet hjemmefra.

- Det er et vemod, men jeg tror vi var litt heldige akkurat der. Vi lever litt der at noen ganger skjer det veldig mye, og noen ganger er det roligere perioder. Akkurat da sistemann flyttet ut, var vi i en «high». Jeg hadde «Mamma mia» og Sigvart var på turné. Vi hadde ikke den der, sitte og se sekken gå ut vinduet, sier hun.

Stygg ulykke

At Krüger og Dagsland i det hele tatt skulle ha mulighet til å feire 30 år som gift, er ingen selvfølge. I 2018 havnet sistnevnte i en stygg bilulykke, der han ble alvorlig skadet.

Dagsland og hans to bandkollegaer Henrik Leirvik og Torjus Vieri var på vei fra en konsert på Rena til Oslo, da de frontkolliderte med en annen bil.

- Det er et traume å være involvert i en frontkollisjon i 80 kilometer i timen. Men smerten var aldri verre enn at jeg kunne holde ut, fortalte Dagsland til NRK.

Han fryktet aldri selv for å miste livet, men syntes det var svært ubehagelig å sitte fastklemt.

- Jeg tenkte: «Kan jeg gå igjen, blir jeg lykkelig», sa han den gang.

Krüger takket for støtten etter ulykken i et Facebook-innlegg.

«Kjære gode og omtenksomme mennesker! Fra hjertet: Tusen takk for alle meldinger og hilsener som dere i ulike kanaler har sendt vår vei. Livet er vilt og skjørt! Vi er omtumlet og litt slitne; MEN først og fremst glade fordi Sigvart og de andre ER her, og at de er i de beste hender. Og med tiden til hjelp, så kan og skal dette gå bra. Igjen, tusen takk. Knallrødt hjerte».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer