Prins Harry og Meghan Markle:

Royal forlovelse i England: - Vi er to mennesker som er veldig glade i hverandre og veldig forelsket

Nå er det bekreftet: til våren blir det bryllup mellom Meghan Markle og prins Harry!

PRINS HARRY OG MEGHAN MARKLE: Den britiske prinsen tok med seg kjæresten Meghan Markle på Invictus Games i Toronto i slutten av september - og dette var den aller første offisielle opptredenen for paret. FOTO: NTB Scanpix
PRINS HARRY OG MEGHAN MARKLE: Den britiske prinsen tok med seg kjæresten Meghan Markle på Invictus Games i Toronto i slutten av september - og dette var den aller første offisielle opptredenen for paret. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 27. november kom nyheten «alle» har ventet på - prins Harry (33) har forlovet seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36), melder Clarence House. Ifølge en pressemelding er bryllupet satt våren 2018, og forlovelsen ble inngått tidligere denne måneden.

Det var prinsens far, prins Charles (69), som via Clarence House sin Twitter-konto, annonserte forlovelsen mandag 27. november. Bryllupet står våre 2018, og både dronning Elizabeth (91) og prinsens far og stemor har gitt sine lykkeønskninger til det nyforlovede paret.

Også den kommende brudens foreldre har gitt paret sin velsignelse. I en egen pressemelding publisert på Kensington Palace sin Twitter-konto sier Meghan Markles far Thomas Markle og mor Doria Ragland at de ønsker paret en fremtid fylt av lykke og kjærlighet.

Det er bare to måneder siden Meghan Markle og prins Harry viste seg sammen for aller første gang da de deltok på åpningsseremonien til Invictus Games i Toronto, Canada. Hun fikk riktignok ikke lov til å sitte side om side med sin royale kjæreste prins Harry, men satt noen rader unna. Flere ganger under arrangementet kastet de blikk i hverandres retning.

Men dagen etter kom det vi royalister verden over har ventet på - prins Harry viste seg offentlig sammen med sin flotte kjæreste for aller første gang! De kom nemlig hånd i hånd til rullestol-tennismatchen som ble arrangert mandag formiddag, og klarte ikke å skjule kjærligheten dem i mellom. Flere ganger tok Meghan tak i hånden til prins William, og han lente seg kjærlig mot sin flotte kjæreste.

LES OGSÅ: Meghan Markle: - Jeg bruker bare fem minutter på å legge make up

SØNDAG KVELD: Meghan Markle fikk ikke lov til å sitte side om side med kjæresten og den amerikanske førstedamen Melania Trump under åpningsseremonien søndag kveld. Foto: NTB Scanpix
SØNDAG KVELD: Meghan Markle fikk ikke lov til å sitte side om side med kjæresten og den amerikanske førstedamen Melania Trump under åpningsseremonien søndag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Etter arrangementet hilste de to på deltakerne før de forlot tennisbanen - også denne gangen hånd i hånd og med store smil om munnen.

Det er nok ikke uten grunn at prins Harry har valgt et slikt type arrangement som offisiell scene for deres første felles opptreden. For prinsen, som er den yngste sønnen til prins Charles og avdøde prinsesse Diana, er sport og veldedighet to av hans hjertesaker. Også Meghan Markle svært opptatt av veldedighetsarbeid.

GOD STEMNING: Latteren satt løst mellom prins Harry og kjæresten Meghan Markle under tennis-eventet. FOTO: NTB Scanpix
GOD STEMNING: Latteren satt løst mellom prins Harry og kjæresten Meghan Markle under tennis-eventet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Wikipedia ble hun ifjor utnevnt til global ambassadør for World Vision Canada og dro til Rwanda for å rette fokus mot deres Clean Water Campaign. Hun har også engasjert seg sterkt i kampen for like rettigheter for transpersoner, og er talskvinne for FN-kampanjen «HeforShe Gender Equality Campaign».

«Jeg har aldri ønsket å være en typisk «lady who lunches», men heller «a woman who works». Denne type arbeid er det som gir energi og næring til sjelen min. Det at jeg kan gjøre dette både på og utenfor kamera er en av fordelene med jobben min», skriver hun på sitt eget livsstilsnettsted The Tig.

NÆRMØTE: En av de unge deltakerne fikk hilse på Meghan Markle og prins Harry under tilstelningen. FOTO: NTB Scanpix
NÆRMØTE: En av de unge deltakerne fikk hilse på Meghan Markle og prins Harry under tilstelningen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Prins Harrys kjæreste Meghan Markle ble mest Googlet i 2016

- Vi datet i det skjulte i seks måneder før det nådde nyhetene

Paret ble kjent med hverandre våren 2016, da prins Harry var i Canada i forbindelse med et offisielt program. Meghan Markle bor i Canada (Her er alt du trenger å vite om Meghan Markle!). Hun har jobbet som skuespiller siden 2002, og er kanskje mest kjent for rollen som Rachel Zane i den populære serien «Suits».

HÅND I HÅND: Prins Harry og Meghan Markle på vei ut av sportseventet. FOTO: NTB Scanpix
HÅND I HÅND: Prins Harry og Meghan Markle på vei ut av sportseventet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I begynnelsen av september åpnet hun for aller første gang opp om forholdet til prins Harry i Vanity Fair. I likhet med både prinsesse Diana og hertuginne Kate (35) jaktet tabloidpressen på Meghan da det ble kjent at hun og prins Harry var et par. Han var så bekymret for hvordan pressen jakt på kjæresten skulle gå utover henne at han sendte en åpen pressemelding (les den her) hvor han påpekte at han håpet at pressen ville ta hensyn til kjærestens sikkerhet, før eventuelle skader kunne oppstå. Prins Harry vet godt hva han snakker om - hans mor, prinsesse Diana ble som kjent jaktet på av tabloidpressen verden over før hun ble drept i en bilulykke i Paris i 1997.

Til Vanity Fair sier Meghan Markle at hun aldri leser ting om seg selv som pressen skriver, og at hun får god støtte av sin kjæresten.

- Til syvende og sist er det veldig enkelt; vi er to mennesker som er veldig glade i hverandre og veldig forelsket. Vi datet i det skjulte i seks måneder før det nådde nyhetene, og da jobbet jeg hele tiden. Det eneste som forandret seg var folks måte å se på meg på - ingenting med meg har forandret seg. Jeg er fremdeles den samme personen som jeg var, og jeg har aldri definert meg selv ut ifra mine forhold.

FORELSKA: Kjærligheten blomstrer for Meghan Markle og prins Harry. Foto: NTB Scanpix

LES OGSÅ: En kontroversiell TV-serie med intervjuer av Meghan Markles venner og familie er på trappene

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer