Skilsmisserykter

– Ryktespredningen fikk store konsekvenser for oss

Prins Daniel i åpenhjertig intervju om de hardnakkede skilsmisseryktene.

SKILSMISSERYKTER: I 2022 var skilsmisseryktene så hardnakkede at kronprinsesse Victoria og prins Daniel så seg nødt til å dementere. I et intervju med SVT i 2023 forteller prins Daniel om hvordan ryktene påvirket dem. Her fra statsbesøket fra det Nederlandske kongeparet i 2023. FOTO: Splash News/NTB
SKILSMISSERYKTER: I 2022 var skilsmisseryktene så hardnakkede at kronprinsesse Victoria og prins Daniel så seg nødt til å dementere. I et intervju med SVT i 2023 forteller prins Daniel om hvordan ryktene påvirket dem. Her fra statsbesøket fra det Nederlandske kongeparet i 2023. FOTO: Splash News/NTB Vis mer
Publisert

Det vakte oppsikt da det i 2022 begynte å svirre rykter om at svenskenes kronprinsessepar Victoria og Daniel skulle skilles. Ryktene var så hardnakkede at paret til slutt så seg nødt til å dementere via en pressemelding. I likhet med avdøde dronning Elizabeth, kan det synes som de fleste kongelige lever etter regelen «Never complain, never explain», men for Victoria og Daniel gikk det så langt at de ikke så noen annen råd enn å ta til motmæle.

«Det har blitt oss kjent at det pågår et omfattende ryktespredning om vår private relasjon. Det spres påstander om svik og en forestående skilsmisse», skrev paret, og fortsatte:

«Under normale omstendigheter kommenterer vi ikke rykter og spekulasjoner. Men for å beskytte familien vår ønsker vi å gjøre klart, en gang for alle, at de ryktene som nå spres er helt grunnløse».

Mann av folket

Kronprinsesse Victoria giftet seg med Daniel Westling i 2010, og da de først møttes var han en mann av folket, og jobbet som personlig trener på Master Training i Stockholm. På kundelisten sto også kronprinsesse Victoria. Etter det storslåtte bryllupet fikk prins Daniel tittelen Hertugen av Västergötland.

Paret har barna prinsesse Estelle (11) og prins Oscar (6), og meningsmålinger har vist at medlemmene i kronprinsessefamilien er av de mest populære blant de svenske kongelige. KK har tidligere skrevet om de rørende bildene kronprinsesse Victoria selv tok av barna og la ut ved skolestart i 2023.

I forbindelse med at prins Daniel i 2023 fyller 50 år, har han gjort et TV-intervju med journalist Carina Bergfeldt. I SVT-programmet «Prins Daniel 50 år» svarer prinsen på spørsmål om de vonde ryktene:

– Det var en slem, falsk ryktespredning, som vi opplevde fikk store konsekvenser, sier prins Daniel, og mener det var riktig beslutning å gå ut og dementere:

– Jeg tror ikke noe fornuftig menneske tror på de ryktene lenger.

I TV- intervjuet får prins Daniel også spørsmål om hvordan det oppleves å se seg selv og kronprinsesse Victoria jevnlig på førstesiden av ukebladene. Til det svarer prinsen:

– Jeg leser ikke den typen av blader. Og skulle det stå noe oppsiktsvekkende kommer jeg til å få vite det. Og da ser vi om det er spiselig.

Kongen på strippeklubb?

I 2023 kom flere dokumentarfilmer om kong Carl Gustaf (77). Blant annet «Kungen», et portrett av Karin Af Klintberg, og «Kungens innersta krets», der folk som har stått kongen nær medvirker. Han har blitt omtalt som «en motvillig monark», som også var tittelen på en skandaleombrust bok fra 2011, med beskyldninger om kriminelle kontakter og besøk på strippeklubber. Kongen selv nektet for påstandene.

Carl Gustaf har blitt kritisert for å være kantete og ikke alltid like velartikulert, og mange husker TV-intervjuet fra 2011 der han ble konfrontert med påstandene om strippeklubbene.

En som synes å ha lettere for å kommunisere, er Victoria. Da Riksdagen i 1980 vedtok kvinnelig tronfølge, fikk loven tilbakevirkende kraft, slik at Victoria fikk arverett til tronen, fremfor den to år yngre broren Carl Philip (44). Kong Carl Gustaf skal ikke ha vært positiv til at loven hadde tilbakevirkende kraft, og i et intervju med SVT i 2023 i dokumentaren «Sveriges siste kungar» forteller Carl Gustaf at han synes beslutningen var «vrien»:

– Å ha lover som fungerer retroaktivt, det er jo inte klokt, det synes jeg fortsatt.

I august 2023 deltok kongen og dronning Silvia på det tradisjonsrike Svenska Kungsrallyt på Öland, der kongen selv satt bak rattet i sin aller første bil, en Volvo P1800.

Intervjuet med prins Daniel sendes på SVT 1 29. august 2023.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer