Oscar 2019:

Så lite snakker kvinner i Oscar-vinnende filmer

Skuespillerinne Jessica Chastain deler oppsiktsvekkende statistikk fra de siste 20 årene.

TANKEVEKKER: Jessica Chastain, som blant annet er kjent fra filmene «Zero Dark Thirty» og «The Help», delte et kritisk Instagram-innlegg i forbindelse med årets Oscar-utdeling. Det har ikke gått upåaktet hen. FOTO: NTB Scanpix
TANKEVEKKER: Jessica Chastain, som blant annet er kjent fra filmene «Zero Dark Thirty» og «The Help», delte et kritisk Instagram-innlegg i forbindelse med årets Oscar-utdeling. Det har ikke gått upåaktet hen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går gikk årets Oscar-utdeling av stabelen, og tradisjonen tro var verdens største stjerner samlet i Dolby Theatre i Los Angeles.

Kvelden var fylt av både latter og tårer, og de gjeveste prisene – beste mannlige og kvinnelige hovedrolle – gikk til henholdsvis Rami Malek i «Bohemian Rhapsody» og Olivia Colman i «The Favourite».

I tillegg til selve seremonien, ble det som alltid mye snakk om kreasjonene stjernene valgte å ikle seg for anledningen. Blant dem som imponerte ekstra mye var nominerte Lady Gaga.Sjekk alle de vakre antrekkene her!

Mye fryd og gammen var det altså, men det hele fikk en bitter ettersmak da «Zero Dark Thirty»-skuespillerinnen Jessica Chastain bestemte seg for å dele en betenkelig (for å si det mildt…) statistikk via Instagram. Den skal visstnok fremstille hvor mye dialog kvinner har hatt i Oscar-vinnende filmer de siste tjue årene, versus hvor mye dialog menn har hatt.Og hvis det stemmer – som vi ikke tviler på – håper vi inderlig at de neste tjue årene ser helt annerledes ut...

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer