Friends:

Så mye fikk «Friends»-stjernene betalt

16 år etter at fansen tok farvel, håver de fortsatt inn enorme summer på serien!

DEN GANG DA: Verdens mest populære vennegjeng samlet under SAG Awards i 1999. FOTO: Scanpix
DEN GANG DA: Verdens mest populære vennegjeng samlet under SAG Awards i 1999. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Til tross for at det er over et tiår siden vi tok farvel med serien, har det den siste tiden vært mye blest rundt skuespillerne som fylte hovedrollene i «Friends».

I oktober bestemte nemlig hele verdens Rachel Green – eller Jennifer Aniston (50) – seg for å opprette sin egen Instagram-profil. Nå, drøyt tre måneder senere, kan hun skilte med 27 millioner følgere.

Nylig fulgte Matthew Perry (50), som spilte moromannen Chandler Bing, i eks-kollegaens fotspor. Han ble dermed sistemann ut i «Friends»-gjengen.

Fansen var i ekstase da de oppdaget den ferske kontoen og i skrivende stund har Perrys første innlegg i overkant av syv millioner likerklikk:

Det spekuleres heftig i om sekstetten planlegger et nytt «Friends»-prosjekt, men foreløpig er ingenting bekreftet.

Vi vil gjerne vite hvordan det går med Monica og Chandler mens de oppdrar tvillingene i forstaden, om hvorvidt Rachel og Ross takler Emma som tenåring, om Mike og Pheobe gjorde alvor av familieforøkelsen de snakket om i aller siste episode, om Joey har funnet kjærligheten... Det er lov å håpe?

LES OGSÅ: Slik ser lille Emma fra «Friends» ut i dag

Tidligere har det blitt kjent at Aniston, Perry, Courteney Cox (55), Matt LeBlanc (52), Lisa Kudrow (56) og David Schwimmer (53) ba om å ha lønnsforhandlinger sammen for å sikre at de ble betalt likt – heia! – men de færreste vet hva de faktisk ble betalt.

Da «Friends» først kom på lufta i 1994 fikk hver av hovedrolleinnhaverne 22 500 dollar per episode. Det tilsvarer cirka 200 000 norske kroner. Grei startlønn, spør du oss!

Derfra gikk det dog bare oppover; i sesong tre fikk de 700 000 kroner per episode, i sesong fire fikk de 800 000 kroner per episode og i sesong fem nærmet de seg én million per episode.

De to siste sesongene – niende og tiende i rekken – fikk gjengen utbetalt 9,3 millioner kroner per episode.

SISTE FARVEL: Slik så det ut da «Friends»-stjernene spilte inn den siste episoden av serien i 2004. FOTO: Warner Bros.
SISTE FARVEL: Slik så det ut da «Friends»-stjernene spilte inn den siste episoden av serien i 2004. FOTO: Warner Bros. Vis mer

Men ikke nok med det; den dag i dag, 16 år etter at serien sluttet, håver skuespillerne fremdeles inn enorme summer for medvirkningen i «Friends».

De får nemlig en prosentandel av det produksjonsselskapet tjener på repriser og på å være tilgjengelig på strømmetjenester som Netflix. Ifølge Independent er det snakk om elleville 20 millioner dollar – 180 millioner kroner – i året.

Snakk om sikker fremtid! Verken barna deres, barnebarna deres eller oldebarna trenger noensinne å bekymre seg på pengefronten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer