«Løvenes Konge»

Så mye tjente Beyoncé på «Løvenes Konge»-rollen

Summen er virkelig ikke til å tro!

STJERNESPEKKET SUKSESS: Selveste Beyoncé er blant kjendisene som har lånt bort stemmen sin til Disneys nye «Løvenes Konge». Nå har det blitt kjent hva sangeren håvet inn som følge av rollen. FOTO: Disney
STJERNESPEKKET SUKSESS: Selveste Beyoncé er blant kjendisene som har lånt bort stemmen sin til Disneys nye «Løvenes Konge». Nå har det blitt kjent hva sangeren håvet inn som følge av rollen. FOTO: Disney Vis mer
Publisert

«Løvenes Konge» ble en braksuksess da den hadde premiere i 1994.

Ikke bare var filmen årets mest innbringende – den ble også den nest mest innbringende noensinne. (Men det var den gang; i dag er den nede på en 44. plass ifølge Wikipedia).

Disney slipper fortsatt originalfilmer med jevne mellomrom – «Frost» og «Vaiana» er gode eksempler på at det fortsatt funker – men den siste tiden har vært preget av såkalte «reboots».

Nye versjoner av de gamle klassikerne, altså.

Så langt har vi blant annet fått «Jungelboken», «Skjønnheten og Udyret» og «Aladdin» i ny drakt. Det samme gjelder «Løvenes Konge».

LES OGSÅ: Se den aller første traileren til nye «Mulan»

Ikke uventet har sistnevnte slått rekorder og fått publikum – store som små – til å løpe til nærmeste kino. Hos KK rullet anmelderen en sterk 5-er.

På rollelisten finner man blant annet Donald Glover (også kjent under artistnavnet Childish Gambino), humorkongen Seth Rogan, «12 Years a Slave»-skuespiller Chiwetel Ejiofor og James Earl Jones.

Sistnevnte spiller Mufasa – akkurat som for 25 år siden.

Aller mest blest har det dog vært rundt kvinnen som har lånt bort stemmen sin til Nala, Simbas bestevenn og senere kone; det er nemlig selveste Beyoncé.

Trebarnsmoren er en av verdens aller største stjerner (om ikke den aller største), og det kommer neppe som noen overraskelse at lønnsslippen hennes reflekterer dét.

Likevel må vi innrømme at vi hevet øyenbrynene da vi så summen hun angivelig mottok for «Løvenes Konge»-rollen!

KLASSIKER: Beyoncé har stemmen til Nala (til venstre) i 2019-versjonen av «Løvenes Konge». Artist og skuespiller Donald Glover er Simba. FOTO: Disney
KLASSIKER: Beyoncé har stemmen til Nala (til venstre) i 2019-versjonen av «Løvenes Konge». Artist og skuespiller Donald Glover er Simba. FOTO: Disney Vis mer

Ifølge popkultur-nettstedet Vibe skal sangeren ha sikret en avtale med Disney til en verdi av svimlende 25 millioner. Dét tilsvarer nærmere 210 millioner norske kroner.

Til sammenligning fikk Emma Watson 3 millioner dollar for å ta på seg rollen som Belle i nyinnspillingen av «Skjønnheten og Udyret» fra 2017.

Ganske oppsiktsvekkende?

Det skal nevnes at summen visstnok omfattet albumet «The Lion King: The Gift» også, ikke kun filmrollen – men ellevilt er det uansett!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer