Ned i vekt

Sandeep Singh har ett klart budskap til de som vil komme seg i form

Slik har det gått med TV-profilen etter «16 ukers helvete»-deltakelsen.

NED I VEKT: For noen av deltakerne i TV-programmet «16 ukers helvete» var målet å gå ned i vekt, for andre var det å bli sterkere. FOTO: Discovery+
NED I VEKT: For noen av deltakerne i TV-programmet «16 ukers helvete» var målet å gå ned i vekt, for andre var det å bli sterkere. FOTO: Discovery+ Vis mer
Publisert

Denne våren har Discovery+ og TVNorge-programmet «16 ukers helvete» fått mye oppmerksomhet, og samtlige av kjendisdeltakerne har vist at dedikasjon, rutineendringer og indre styrke har vært nøkkelen til å nå livsendrende mål.

Blant dem er NRK-profil og tobarnsfar Sandeep Singh (36). Han har ett klart budskap til de som ønsker å komme seg i form, men som ser på det som en tung og fryktinngytende oppgave:

- Gå! Bra gå mer! sier han bastant.

- Det skal ikke så veldig mye til, og det er egentlig bare små ting som skal endres, før man ser resultater. Man trenger ikke gå drastisk til verks. Rådet mitt er å gå mer, for det er effektivt. Sett deg mål, og bestem deg for å gå 7000 skritt eller 10 000 skritt om dagen, og så holder du deg til det målet - da gjør du mer enn nok!

16 UKER I HELVETE: NRK-profil Sandeep Singh har vært én av kjendisdeltakerne i 16 ukers helvete på TVNorge denne våren. FOTO: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
16 UKER I HELVETE: NRK-profil Sandeep Singh har vært én av kjendisdeltakerne i 16 ukers helvete på TVNorge denne våren. FOTO: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

KK møter Sandeep Singh i forbindelse med presselanseringen av Gullruten-nominasjonene på Edderkoppen Scene i Oslo.

Tobarnsfaren er til stede for å representere TV-programmet «16 ukers helvete», som er nominert i kategorien Beste reality, side om side med «Med Monsen på villspor», «Jakten på kjærligheten» og «Første date».

- Hvordan har tiden vært etter «16 ukers helvete»-deltakelsen?

- Jeg la fra meg treningsregiment ganske kjapt etter at vi var ferdig, men jeg har holdt på en del av kostholdsvanene og mye av gåingen. Jeg har holdt meg omtrent på samme vektnivå, men det er nok muligens noe av muskelmassen som er gått over til fett igjen, det må jeg ærlig innrømme! sier han og ler.

- Men livet er bedre!

Tilbake på soverommet med kona

Han trekker frem at han som følge av trenings- og kostholdsendringene er blitt mer aktiv, klarer å jobbe flere timer i løpet av en hel dag uten å bli utmattet, og at han er mer til stede for sønnene på seks og fire år.

I tillegg er senebetennelsen nærmest forsvunnet, samt at han ikke lenger snorker. Noe som har ført til at han endelig er tilbake på soverommet side om side med kona, og ikke på gjesterommet.

- For the time being, vel å merke! sier han og ler.

- Det kan hende at det denne måneden her, med fullt Gullruten-program kan få meg inn i gamle vaner igjen, og at jeg blir forvist til gjesterommet av kona!

Trodde det var svindel

Da forespørselen om «16 ukers helvete»-deltakelsen dukket opp i innboksen, sier Sandeep med glimt i øyet at han nærmest trodde at det var snakk om svindel.

- Tenk å få betalt for å trene, a! Det hadde vært idiotisk å takke nei til å være med på et program som det her. Jeg trodde ikke det jeg så, da jeg fikk forespørselen om jeg ville komme meg i form - og få betalt for det!

MENTOR: Skistjernen Martin Johnsrud Sundby var en av «16 ukers helvete»-ekspertene, og bidro til å hjelpe Sandeep Singh til å nå målene sine. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB
MENTOR: Skistjernen Martin Johnsrud Sundby var en av «16 ukers helvete»-ekspertene, og bidro til å hjelpe Sandeep Singh til å nå målene sine. FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Men til tross for dét, er han ærlig på at det også var tøft og ekstremt utmattende, og at det var flere ganger under produksjonen at han angret på at han hadde blitt med.

- Det spiser en enorm del av livet å trene to timer om dagen, bruke alle timene på å fikse mat og spesielt når man har to barn og heltidsjobb. Det var mange øyeblikk der jeg ikke helt skjønte hva jeg drev med, sier han ærlig.

En bedre pappa

Samtidig er han evig takknemlig for innsatsen han har lagt ned, som har gjort at han nå er blitt en mye mer aktiv pappa for sine to små sønner.

- Nå har eldstemann lært seg å sykle uten støttehjul, og han yngste er en racer på sparkesykkel. På vei til barnehagen fyker de to av gårde, og nå løper jeg etter dem. Det ville jeg aldri ha gjort før. Da hadde jeg kjeftet på dem, og fått dem til å stoppe.

- Føler du at du er blitt en bedre pappa?

- På mange måter. Jeg er mye mer til stede i lek. Jeg er ikke han som sier nei til å bli med på lekeplassen lenger, fordi jeg er utmattet etter jobb eller sliten. Nå er det mer lystbetont, og så betyr det også at jeg får flere skritt på skrittelleren. Jeg er med!

Gullruten sendes på TV 2 og TV 2 Play lørdag 7. mai.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer