Kvinnedagen:

Sandra Lyng: - Ting min mann ikke får høre

«Er mammaen barnevakt i dag», er et av de spørsmålene Sandra Lyngs mann aldri får, ifølge henne selv.

KVINNEDAGEN: Flere norske kjendiser har brukt Instagram som en plattform for å markere kvinnedagen og hvor viktig den fortsatt er. Blant dem er Sandra Lyng. Foto: NTB.
KVINNEDAGEN: Flere norske kjendiser har brukt Instagram som en plattform for å markere kvinnedagen og hvor viktig den fortsatt er. Blant dem er Sandra Lyng. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Gratulerer med kvinnedagen kvinner - og dere som definerer dere som kvinner. Den er fortsatt viktig».

Det skriver Sandra Lyng på sin Instagram i forbindelse med årets kvinnedag.

Den nordnorske artisten, fra Mosjøen, er kjent for å stå opp i kampen for likestilling og mot kroppspress. Og har tidligere blant annet kritisert bruk av forskjønnende filter på sosiale medier.
Til KK sa Lyng om filtre og retusjering:

– Og trist at vi i det hele tatt føler at vi må endre på utseendet vårt før vi kan dele det med verden. Da er det noe galt med verden, spør du meg. Eller sosiale medier.

Nå er hun igjen ute og snakker om det hun bryr seg seg om. I anledning 8. mars har hun snekret sammen en video av seg selv og sønnen sin, Sander, med overskriften: «Ting jeg aldri har hørt noen si til min mann».

«Så modig du er som går i badetøy», «Hvordan balanserer du arbeidslivet med papparollen?», «Sitter mammaen barnevakt i dag?» og «Er det anstendig å gå sånn nå som du er far?» er de spørsmålene/kommentarene hun har valgt å adressere i videoen sin med et ironisk glimt i øye.

Johaug gratulerer

Kvinnedagen har vært en internasjonal merkedag siden 1977 da det ble gjort til en FN-dag. FNs bærekraftsmål 5 skal oppnå likestilling og styrke jenters og kvinners stilling. Verden over markeres dagen for å sikre kvinners rettigheter. I Norge vil 8. mars-tog bli arrangert i en rekke byer, og i hovedstaden er hovedparolenen Abort er kvinners valg – avskaff nemndene nå!

Andre kjendiser har også gratulert sine medsøstre med kvinnedagen. Artister som Maria Mena og Tone Damli, blant annet, har markert dagen på Instagram, men også idrettsutøvere:

Den ferske verdenscupvinneren, Therese Johaug har lagt ut en sporty video for å markere dagen og kanskje inspirere til økt samhold kvinner imellom.

«La oss fortsette å styrke hverandre hver dag - vi er sterkere sammen», skriver hun blant annet i sitt innlegg.

Så da gjenstår det kun for KK å gratulere alle kvinner der ute så mye mye med dagen.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer