Kvinnedagen:

Sandra Lyng: - Ting min mann ikke får høre

«Er mammaen barnevakt i dag», er et av de spørsmålene Sandra Lyngs mann aldri får, ifølge henne selv.

KVINNEDAGEN: Flere norske kjendiser har brukt Instagram som en plattform for å markere kvinnedagen og hvor viktig den fortsatt er. Blant dem er Sandra Lyng. Foto: NTB.
KVINNEDAGEN: Flere norske kjendiser har brukt Instagram som en plattform for å markere kvinnedagen og hvor viktig den fortsatt er. Blant dem er Sandra Lyng. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Gratulerer med kvinnedagen kvinner - og dere som definerer dere som kvinner. Den er fortsatt viktig».

Det skriver Sandra Lyng på sin Instagram i forbindelse med årets kvinnedag.

Den nordnorske artisten, fra Mosjøen, er kjent for å stå opp i kampen for likestilling og mot kroppspress. Og har tidligere blant annet kritisert bruk av forskjønnende filter på sosiale medier.Til KK sa Lyng om filtre og retusjering:

– Og trist at vi i det hele tatt føler at vi må endre på utseendet vårt før vi kan dele det med verden. Da er det noe galt med verden, spør du meg. Eller sosiale medier.

Nå er hun igjen ute og snakker om det hun bryr seg seg om. I anledning 8. mars har hun snekret sammen en video av seg selv og sønnen sin, Sander, med overskriften: «Ting jeg aldri har hørt noen si til min mann».

«Så modig du er som går i badetøy», «Hvordan balanserer du arbeidslivet med papparollen?», «Sitter mammaen barnevakt i dag?» og «Er det anstendig å gå sånn nå som du er far?» er de spørsmålene/kommentarene hun har valgt å adressere i videoen sin med et ironisk glimt i øye.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer