Sarah Ferguson:

Sarah Ferguson avslører hva hun EGENTLIG mente om datterens mye omdiskuterte hodeplagg

- Jeg hadde nok kanskje sørget for at det hadde blitt en annen hatt! sier hun med glimt i øyet.

FIKK SÅ HATTEN PASSET: Det var mange som kommenterte prinsesse Beatrices hattevalg under prinsebryllupet i 2011. I et australsk TV-intervju kommer også prinsessens mor Sarah Ferguson med en liten (men godhjertet) slengbemerkning om hattevalget. FOTO: NTB Scanpix
FIKK SÅ HATTEN PASSET: Det var mange som kommenterte prinsesse Beatrices hattevalg under prinsebryllupet i 2011. I et australsk TV-intervju kommer også prinsessens mor Sarah Ferguson med en liten (men godhjertet) slengbemerkning om hattevalget. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi husker alle prinsebryllupet mellom prins William (36) og Kate Middleton (37) i april 2011. Blant annet var vi spente på hvilken kjole den kommende hertuginnen hadde valgt, og ikke minst trakk vi på smilebåndet da treåringen Grace Van Cutsem ble den store «snakkisen» - som tidenes sureste blomsterpike under et kongelig bryllup.

Men det var ikke bare bruden og brudepiken som fikk oppmerksomhet den 29. april 2011. Også brudgommens kusine, prinsesse Beatrice, vekket oppmerksomhet - for en noe alternativ hatt kreert av den irske hattemakeren Philip Treacy.

I et australsk tv-intervju, ifølge britiske Expressen, har prinsessens mor tidligere tatt bladet fra munnen - og hun har ikke lagt skjul på at også hun syntes at hatten var en alternativ kreasjon.

- Jeg synes jo selvfølgelig at hun er helt perfekt. Og jeg synes at Beatrice hadde et helt fantastisk antrekk på seg. Hun så veldig fin ut. Men, dersom jeg hadde vært til stede i dagene før bryllupet, hadde jeg nok kanskje sørget for at det hadde blitt en annen hatt, sier hun med glimt i øyet.

Den tidligere hertuginnen av York, som var gift med prins Andrew (59) i perioden 1986 til 1996, var ikke invitert i prins William og Kates bryllup, og tilbrakte helgen i Thailand. Hun var derimot hjertelig til stede under prins Harry (34) og hertuginne Meghans (37) bryllup i mai 2018 - og selvfølgelig da yngstedatteren prinsesse Eugenie (28) giftet seg i oktober 2018.

Under begge disse bryllupene valgte prinsesse Beatrice å gå med en noe mer enkel hatt.

TONET DET NED: Under bryllupet til fetteren prins Harry i mai 2018 (t.v.), og lillesøsteren prinsesse Eugenie i oktober 2018, gikk prinsesse Beatrice for to enklere hatter. FOTO: NTB Scanpix
TONET DET NED: Under bryllupet til fetteren prins Harry i mai 2018 (t.v.), og lillesøsteren prinsesse Eugenie i oktober 2018, gikk prinsesse Beatrice for to enklere hatter. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Det finnes jo nemlig mange hensyn man må ta når man skal kle seg til et kongelig bryllup, og et av «kravene» er at man bruker nettopp hatt når man er gjest i et kongelig bryllup.

LES OGSÅ: Hertuginne Meghans bror: - Bryllupet med prins Harry har splittet familien vår!

Solgte hatten på auksjon - ga pengene til et veldedig formål

Men ifølge mamma Sarah Ferguson hadde datteren en plan med det kontroversielle og omdiskuterte hattevalget i 2011. Hun har nemlig auksjonert bort hatten, og gitt overskuddet til UNICEFs arbeid for trengende barn.

- Hatten ble solgt for 135 000 dollar, og det var hennes egen idé å auksjonere den bort til et veldedig formål. Jeg tar av meg hatten for det! sier Sarah Ferguson lattermild i TV-intervjuet.

I et tidligere intervju med britiske Grazia magazine har Beatrice sagt at hun syntes det var positivt at hatten fikk så mye oppmerksomhet.

- Det er jo helt utrolig at en hatt kan skape så mye blest, men jeg er glad for at det provoserte til diskusjon. Jeg synes det er fantastisk at det skapet så mye omtale, for det er jo til syvende og sist bare en hatt. Nå har den fått sin egen Facebook-side og har fått en stor fangruppe, sa hun i intervjuet, som ifølge den britiske nettsiden The Telegraph, sto på trykk i Grazia magazine i 2011.

FIKK MYE OPPMERKSOMHET: Den Philip Treacy-designede hatten skapte mye furore under prinsebryllupet i 2011 - men prinsesse Beatrice så på det som utelukkende positivt at den fikk mye oppmerksomhet. Hun solgte den nemlig videre på en auksjon, og ga overskuddet til UNICEF. FOTO: NTB Scanpix
FIKK MYE OPPMERKSOMHET: Den Philip Treacy-designede hatten skapte mye furore under prinsebryllupet i 2011 - men prinsesse Beatrice så på det som utelukkende positivt at den fikk mye oppmerksomhet. Hun solgte den nemlig videre på en auksjon, og ga overskuddet til UNICEF. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

I fjor åpnet også hattemaker Philip Treacy opp om den nå verdensberømte hatten.

- Det var et øyeblikk der jeg trodde at jeg kom til å ende med hodet mitt på en påle utenfor The Tower of London. Men det var en moderne hatt, og modernitet handler alltid om uvanlige ting, sa han i et radiointervju med BBC, ifølge Harper's Bazaar, sommeren 2018.

LES OGSÅ: Derfor går hertuginne Meghan med for store sko!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer