Hertuginne Meghan:

Sarah Ferguson med rørende støtte til Meghan etter hetsen

- Det må være tøft for Meghan, og jeg kan kjenne meg igjen i henne.

STØTTE: Hertuginne Meghan har det siste året vært gjennom en tøff periode. Hun får full støtte av ektemannens tante Sarah Ferguson. FOTO: NTB scanpix
STØTTE: Hertuginne Meghan har det siste året vært gjennom en tøff periode. Hun får full støtte av ektemannens tante Sarah Ferguson. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det siste året har båret preg av opp- og nedturer for hertuginne Meghan (38). Denne våren ble hun mor for aller første gang, da sønnen Archie Harrison Mountbatten-Windsor kom til verden 6. mai.

Og i høst la hun og ektemannen prins Harry (35) ut på sin første offisielle reise etter fødselen, da de var på en ti dager lang tur til Sør-Afrika.

Synkront med dette har den amerikanske 38-åringen, som giftet seg med prins Harry i 2018, vært under hardt press. Skriverier om det anstrengte forholdet mellom Meghan og faren Thomas Markle (75) har fått det til å koke over for prins Harry på vegne av kona.

Etter turen til Sør-Afrika ble det kjent at paret saksøker den britiske avisen Mail on Sunday for å ha kommet med falske utsagn og misbruk av privat informasjon. De skal, ifølge Vanity Fair, blant annet ha trykket et privat brev hertuginnen sendte til sin far.

OPP- OG NEDTURER: Hertuginne Meghan og prins Harry i Sør-Afrika høsten 2019. Det var første gang de hadde med seg sønnen Archie på offisielt utenlandsoppdrag. FOTO: NTB scanpix
OPP- OG NEDTURER: Hertuginne Meghan og prins Harry i Sør-Afrika høsten 2019. Det var første gang de hadde med seg sønnen Archie på offisielt utenlandsoppdrag. FOTO: NTB scanpix Vis mer

I tillegg til dette er også presset rundt Meghan enormt, og hvor enn hun går fotfølges hun av paparazzifotografer - ikke ulikt det hennes avdøde svigermor prinsesse Diana opplevde.

Da det ble kjent at Meghan og Harry ønsker å ta med sønnen til Amerika for å feire jul med mormor Doria, ble det i sladderpressen skrevet at de flykter fra julefeiring med den britiske kongefamilien.

For ikke å snakke om ryktene rundt Meghan og svigerinnen hertuginne Kate (37) - som visstnok, ifølge sladderpressen, skal være bitre fiender.

I dokumentaren Harry & Meghan: An African Journey sier hertuginne Meghan ærlig at det har vært en ekstremt tøff periode - å både bli mor og være under press fra mediene.

- Det er ikke så veldig mange som har spurt meg om det går bra med meg. Det er en veldig spesiell ting å gå gjennom i kulissene. Alle kvinner, spesielt når man er gravid, er sårbare, så det gjorde det veldig utfordrende. Og når man har en nyfødt, og spesielt når man er kvinne, kan det bli veldig mye. Så legger man til dette presset på toppen av det å være nybakt mor og nygift... sier Meghan til en reporter i dokumentaren.

KONGELIG: Under et veldedighetsarrangement i Royal Albert Hall i oktober 2019 viste hertuginne Meghan nok en gang at hun viker unna tradisjonell, royal etikette. Vis mer

- Jeg ønsker ikke å gi henne råd

Er det én som kan kjenne seg igjen i situasjonen, er det Sarah Ferguson (60) - tidligere hertuginne Sarah av York. I et intervju med Vogue Arabia gir hun sin fulle støtte til hertuginne Meghan.

- Det må være tøft for Meghan, og jeg kan kjenne meg igjen i henne. Jeg synes hun er moderne og fabelaktig. Hun var berømt før. Hun er fantastisk. Hvorfor kan ikke Meghan være fantastisk? Hvorfor kan hun ikke bli hyllet? sier Sarah Ferguson i intervjuet.

GODE VENNER: Til tross for at skilsmissen med prins Andrew var et faktum i 1996, har de valgt å beholde vennskapet. Dette bildet ble tatt under Royal Ascot sommeren 2019. FOTO: NTB scanpix
GODE VENNER: Til tross for at skilsmissen med prins Andrew var et faktum i 1996, har de valgt å beholde vennskapet. Dette bildet ble tatt under Royal Ascot sommeren 2019. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Hun var selv gift med prins Andrew (59) i perioden 1986 til 1996, og vet hvordan det er å bli inngiftet i den britiske kongefamilien - og alt det medfører. Likevel ønsker hun ikke å komme med råd til hertuginne Meghan.

- Jeg ønsker ikke å gi henne råd for det blir tatt ut av kontekst, men jeg har vært i Meghans sko og jeg er det fremdeles. Det er alltid en viss negativitet, og det føles trist og utmattende. Det er tøft og slemt. Jeg avskyr mobbing og jeg er ekstremt lei meg for den smerten de må gå gjennom, fordi jeg selv har gått gjennom det, sier hun videre i Vogue-intervjuet.

Til tross for skilsmisse har Sarah Ferguson og eksmannen prins Andrew beholdt vennskapet. De har døtrene prinsesse Beatrice (31) og prinsesse Eugenie (29) sammen.

Støtter eksmannen

Sarah Ferguson har selv fått mye kritikk den siste tiden, etter vennskapet hun har hatt med den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein - som begikk selvmord i fengsel i august 2019.

60-åringen har ytret at hun tar sterk avstand fra Epstein - en mann hun ble kjent med gjennom eksmannen prins Andrew. Prinsen har selv oppnådd massiv kritikk etter at han fortsatte relasjonen med Epstein, til tross for overgrepsdommen i 2008, og for skandaleintervjuet han gjorde med BBC i november 2019, da han forsøkte å forsvare seg selv.

Sarah Ferguson har siden støttet sin eksmann offentlig, og postet et innlegg på Twitter der hun blant annet omtaler ham som «en ekte og ærlig gentleman».

Dette har blant annet ført til at eldstedatteren prinsesse Beatrice har sett seg nødt til å avlyse den planlagte forlovelsesfesten med Edoardo Mapelli Mozzi (36), som skulle ha vært avholdt i desember.

- Det har vært en ekstremt vanskelig tid, sier Sarah ærlig til Vogue.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer