Sarah Ferguson og prinsesse Diana:

Sarah Ferguson om det unike vennskapet med prinsesse Diana: - Ingen andre fikk meg til å le slik hun gjorde

Avslører at det var nummeret før hun ikke ble invitert i Harry og Meghans bryllup. Men Dianas sønn satte foten ned.

UNIKT VENNSKAP: Den tidligere hertuginnen av York, Sarah Ferguson, utviklet et nært og dypt vennskap med svigerinnen prinsesse Diana. Dette bildet er tatt av svigerinnene i 1987 - 10 år før Diana døde. FOTO: NTB Scanpix
UNIKT VENNSKAP: Den tidligere hertuginnen av York, Sarah Ferguson, utviklet et nært og dypt vennskap med svigerinnen prinsesse Diana. Dette bildet er tatt av svigerinnene i 1987 - 10 år før Diana døde. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1997 ble prinsesse Diana av Wales drept i en bilulykke i Paris, og hele verden sørget over tapet av «folkets prinsesse».

Blant de sørgende var Sarah Ferguson (59), tidligere hertuginne av York. Året før dødsfallet hadde hun skilt seg fra prins Charles' (70) lillebror prins Andrew (58), og til tross for at hun ikke offisielt lenger var å regne som en del av den britiske kongefamilien, hadde hun beholdt det gode vennskapet med svigerinnen prinsesse Diana.

I et ferskt intervju gjort på frokostprogrammet Good Morning Britain, sendt mandag 21. november 2018, åpner den tidligere hertuginnen opp om vennskapet med den nå avdøde prinsessen.

- Hun hadde en enorm medfølelse for folk, og det var ingen andre som fikk meg til å le slik hun gjorde, minnes Sarah.

SAVNER SVIGERINNEN: Sarah Ferguson og avdøde prinsesse Diana hadde et helt spesielt vennskap. Her er de to fotografert på Buckingham Palace høsten 1990. FOTO: NTB Scanpix
SAVNER SVIGERINNEN: Sarah Ferguson og avdøde prinsesse Diana hadde et helt spesielt vennskap. Her er de to fotografert på Buckingham Palace høsten 1990. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Hun er overbevist om at prinsesse Diana ville ha tatt godt imot sønnenes koner Kate (36) og Meghan (37), og at hun ville vært stolt av både Harry (34) og William (36) - og ikke minst svigerdøtrene.

- Lenge før ekteskapet ville hun ha sagt: «jeg kan ikke tro at guttene har funnet to så flotte partnere». Helt ærlig så tror jeg hun ville ha vært ekstremt stolt av fantastiske Meghan og Catherine også. Hun ville ha omfavnet dem og sagt: «dere gjør det så bra!», sier hun videre i intervjuet.

Se klipp fra Good Morning Britain-intervjuet under:

Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Derfor går hertuginne Meghan med for store sko!

Prins Harry nektet å la seg føye for royal etikette - inviterte eks-tanten i bryllupet

Da prins William og Catherine Middleton giftet seg i april 2011 var ikke den tidligere hertuginnen Sarah invitert i bryllupet. Dette har nok neppe noe å gjøre med at William og Kate ikke ønsket å ha henne i bryllupet, men heller om kongelig etikette. Sarah Ferguson var jo som nevnt ikke lenger en del av den britiske kongefamilien etter skilsmissen med prins Andrew i 1996.

Men da prins Harry skulle gifte seg med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle i mai 2018 hadde pipa fått en annen låt. Prins Harry nektet å la seg føye for royal etikette, og inviterte eks-tanten i bryllupet.

- Det var veldig snilt av dem, og jeg kan ikke takke dem nok for at de gjorde det, for det var ganske nervepirrende, sier Sarah i Good Morning Britain-intervjuet.

Hun har også et nært forhold til sin tidligere svigermor dronning Elizabeth II, og takker for at dronningen lot henne få lov til delta i barnebarnet Harrys bryllup.

- Jeg synes Hennes Majestet er en helt fantastisk dame. Et ikon for landet vårt, og en av de fineste personene jeg har møtt. Hennes Majestet leder landet med stø hånd, og å inkludere meg var en fantastisk gest. Dronningen har kjent meg siden jeg var en liten rakkerunge i 10-årsalderen. Jeg kan ikke takke henne nok for å ha vært så lojal overfor meg, sier Sarah ydmykt.

DEN GANG DA: Sarah Ferguson fotografert mens hun neier til sin kommende svigermor dronning Elizabeth og svigerfar prins Philip, under bryllupet i med prins Andrew i Westminster Abbey i London 23. juli 1986. Skilsmissen var et faktum 10 år senere, men hun har likevel beholdt vennskapet med eksmannen og eks-svigerfamilien. FOTO: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Sarah Ferguson fotografert mens hun neier til sin kommende svigermor dronning Elizabeth og svigerfar prins Philip, under bryllupet i med prins Andrew i Westminster Abbey i London 23. juli 1986. Skilsmissen var et faktum 10 år senere, men hun har likevel beholdt vennskapet med eksmannen og eks-svigerfamilien. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Den tidligere hertuginnen av York var gift med prins Andrew i perioden 1986 til 1996, og sammen har de døtrene prinsesse Beatrice (30) og prinsesse Eugenie (28). Sistnevnte prinsesse giftet seg i høst med forretningsmannen Jack Brooksbank (32). Det var en tydelig stolt tobarnsmor som giftet bort sin yngste datter.

LES OGSÅ: Prinsesse Eugenie hadde ett spesifikt krav til den royale bryllupsfesten

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer