Sex og singelliv:

Sarah Jessica Parkers genistrek «reddet» serien

Kostymedesignerne avslører detaljer i eksklusivt intervju med KK.

SEX OG SINGELLIV: Spente SATC-fans kan endelig lene seg tilbake i sofaen og nyte gjenforeningen av vår favoritt-venninnegjeng. FOTO: HBO
SEX OG SINGELLIV: Spente SATC-fans kan endelig lene seg tilbake i sofaen og nyte gjenforeningen av vår favoritt-venninnegjeng. FOTO: HBO Vis mer
Publisert

Den store dagen er her! Mens noen teller ned til jul har andre telt ned til premieren av den nye Sex og singelliv-serien And Just Like that, og ventetiden er endelig omme. KK har gjort et eksklusivt intervju med kostymedesignerne bak de ikoniske antrekkene, og forventingene ble om mulig enda høyere etter den samtalen.

Nesten 20 år har gått siden den siste Sex og singelliv-episoden ble visst på TV-skjermer over hele verden, og mye har skjedd med venninnene Carrie, Miranda og Charlotte siden den gang.

VENNINNER: Miranda, Charlotte og Carrie er tilbake! FOTO: HBO / NTB
VENNINNER: Miranda, Charlotte og Carrie er tilbake! FOTO: HBO / NTB Vis mer

Likevel kan kostymedesignerne Molly Rogers og Danny Santiago røpe at enkelte ting ikke har forandret helt seg siden sist vi så venninnegjengen - nemlig garderoben til moteikonet Carrie Bradshaw!

Og her har skuespiller Sarah Jessica Parker hatt en viktig finger med i spillet for at garderoben, som fansen har store forventninger til, står til stil med originalserien.

Og her har Sarah Jessicas genistrek - nemlig å ta vare på gamle skatter - hatt mye å si for den nye sesongen.

– Sarah Jessica Parker har lagret store deler av garderoben til Carrie fra den tidligere TV-serien og filmene. Hun ga oss tilgang til å finne frem noen av de helt spesielle, unike plaggene som vi ville reintrodusere i And Just Like That, forteller Santiago til KK.

Snur hver stein

Men kostymedesignerne har ikke bare rotet rundt i arkivet til Sarah Jessica Parker for å finne klær til serien, de har hatt mange ess i ermet i sin søken etter de rette plaggene. Rogers forteller at de nesten bokstavelig talt leter med lupe når de er på kostymejakt.

– Vi har et kallenavn for måten vi jobber med å finne kostymer, vi kaller det «under hver stein». Vi har virkelig lett overalt. En gang var det en som ringte oss og sa at det var en fabrikk i Bronx som skulle legges ned, så vi dro dit på en lørdag for å se. Selv om det lenge så ut som vi ikke skulle få igjen noe for alt strevet med å kave rundt i den nedlagte fabrikken, fant vi til slutt noe vi kunne bruke, noe helt fantastisk som gjorde at det var verdt turen, sier Rogers til KK.

I bunnen av en eske fant de en helt unik håndveske, som Rogers bekrefter er med i serien.

– Det er en flettet paraply som fungerer som en håndveske, den er veldig søt, sier hun entusiastisk.

Nytt, brukt og lånt

Rogers kan også fortelle at mange av kostymene i serien er kjøpt brukt.

– Det er alltid en god miks av vintage og moderne, jeg tror det er det som gjør mange av antrekkene så unike, sier hun.

UNIKE ANTREKK: Er dette antrekket kjøpt nytt, brukt eller er det lånt mon tro? FOTO: NTB.
UNIKE ANTREKK: Er dette antrekket kjøpt nytt, brukt eller er det lånt mon tro? FOTO: NTB. Vis mer

Når det gjelder pengebruken er kostymedesignerne tydelige på at de har et budsjett og ledere de må kunne forsvare de innkjøpte plaggene for. De er derfor svært bevisste på å ikke sløse med pengene, og alt av klær og tilbehør om ikke blir brukt leveres alltid tilbake.

Du vil kanskje også bli overrasket over å høre at mange av de fantastiske plaggene karakterene går kledd i bare er lånt.

– Vi er veldig forsiktige med pengebruken, hvis vi kan låne, gjør vi det, sier Rogers.

Samtidig spesifiserer hun at de ikke låner kostymer fra små designere.

– Jeg ville aldri ha spurt den ene hattemakeren som lagde hatter til oss om han kunne lånt oss en, jeg vil betale ham og støtte hans bedrift.

PREMIERE: Onsdag 8. desember var den rød løperen rullet ut i New York City for å feire premieren av And Just Like That. FOTO: NTB.
PREMIERE: Onsdag 8. desember var den rød løperen rullet ut i New York City for å feire premieren av And Just Like That. FOTO: NTB. Vis mer

På spørsmål om de låner klær og tilbehør fra skuespillernes private garderober svarer de raskt nei, men etter noen sekunders refleksjon kan Rogers avsløre at Kristin Davis ikke er fremmed for ta med seg sine egne sko inn i rollen som Charlotte, og at Cynthia Nixon, som spiller Miranda, ofte bruker egne smykker.

And Just Like That er endelig her og vi er kose oss med Carrie, Charlotte og Miranda igjen. De første episodene ligger tilgjengelig på HBO Max

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer