Se den splitter nye «Løvenes Konge»-traileren

Vi får første titt på både Scar, Timon og Pumbaa!

SNART PÅ KINO: En ny trailer til den kommende «Løvenes Konge»-filmen ble sluppet denne uken – og vi gleder oss nesten ihjel! Her er Simba (Daniel Glover) og Zazu (John Oliver) i en scene. Foto: Skjermdump fra YouTube
SNART PÅ KINO: En ny trailer til den kommende «Løvenes Konge»-filmen ble sluppet denne uken – og vi gleder oss nesten ihjel! Her er Simba (Daniel Glover) og Zazu (John Oliver) i en scene. Foto: Skjermdump fra YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nostalgi har vært i vinden en god stund allerede: Kleskjedene har nok en gang forbarmet seg over «crop tops», slengbukser og platåsko, det er sparkesykler overalt og Instagram bugner av influencere i retro-inspirerte solbriller.

Trenden har også nådd kinolerretet.

De siste årene har vi fått servert nye versjoner av klassiske Disney-filmer – blant annet «Jungelboken», «Alice i Eventyrland» og «Dumbo» – og flere er på vei.

Aller mest forventning er det knyttet til «Løvenes Konge».

Originalfilmen, som faktisk vant to Oscar-statuetter etter premieren i 1994, kommer på kino i juli i år.

På rollelisten finner vi flere store navn: Donald Glover har stemmen til Simba, selveste Beyoncé har stemmen til Nala, Seth Rogen har stemmen til Pumbaa og «12 Years a Slave»-stjernen Chiwetel Ejiofor har stemmen til Scar.

James Earl Jones har stemmen til Mufasa – akkurat som for 25 år siden.

I går ble det sluppet en splitter ny trailer hvor vi blant annet får en første titt på både Scar, Timon og Pumba. Se den under:

LES OGSÅ: 1960-2000: Dette var den mest populære filmen året du ble født

Disney-filmene vi hadde glemt

De er nok få som ikke husker «Løvenes Konge» (og hvert fall ikke nå som det er såpass mye oppstyr rundt den nye versjonen), men hva med de litt mindre populære filmene? De som falt i skyggen av de store klassikerne?

Nå har vi dratt frem noen av dem fra glemselen – kanskje du finner en gammel favoritt å kose deg med i helgen!

#1: Bernard & Bianca (1977)

Handlingen til «Bernard & Bianca» bygger på to bøker av Margery Sharp: «The Rescuers» og «Miss Bianca».

Historien handler om den foreldreløse jenta Penny som blir kidnappet av den onde juveltyven Madame Medusa som bor på en husbåt ute i sumpene. Hun ønsker å senke Penny ned i en brønn hvor det ligger en verdifull diamant ved navn «Djevelens øye». Penny har det ikke bra ombord i husbåten og sender av sted en flaskepost med bønn om hjelp.

Flaskeposten blir funnet av en liten internasjonal brigade som er i samme bygning som FN i New York. Sammen drar Bernard og den vakre miss Bianca av sted til sumpene for redde Penny.

#2: Anastasia (1997)

Denne er ikke laget av Disney, men vi måtte bare ta den med!

«Anastasia» er basert på den sanne historien om den fortapte russiske prinsessen, og hennes jakt på sin sanne identitet. Når revolusjonens skygger mørklegger Russland blir Anastasia, tsarens yngste datter, borte fra resten av familien og hun unnslipper så vidt revolusjonen med livet i behold. Mange år senere møter hun den kjekke mannen Dimitri, og sammen reiser de til Paris for å gjøre krav på Anastasias rettmessige arv.

Men veien er ikke enkel, og de må passe seg for den onde Rasputin og hjelperen Bartok...

#3: Mesterdetektiven Basil Mus (1986)

Dette er Walt Disneys tegnefilmtolking av mesterdetektiv Sherlock Holmes.

Basil Mus bor i Baker Street han også – trolig i kjelleren til Sherlock – hvor han får besøk av den lille musungen Olivia. Hun leter etter faren sin, dukkemakeren Julius Rustimus. Basil skjønner at det er Flagre, den fryktede medhjelperen til professor Rottenikken, som står bak kidnappingen.

Deretter er det duket for en voldsom ferd gjennom dypet av London ved århundreskiftet.

#4: Herkules (1997)

Filmen er basert på mytene om Herakles fra gresk mytologi (Herkules er den romerske varianten av navnet), og handler om gutten Herkules som prøver å bli en gud og komme opp til sin familie igjen, ettersom den onde Hades var sjalu og bitter og gjorde ham dødelig.

Disney følger Herkules fra han er et «null», til han blir en stor helt.

#5: Mulan (1998)

Disneys 36. tegnefilm handler om en modig, ung jente som iherdig prøver å gjøre foreldrene til lags og være den perfekte datter, men som føler at hun alltid skuffer dem.

Da Mulans gamle far blir kalt inn til krigen, kler hun seg ut som en mann og slutter seg til den kinesiske arméen istedenfor ham. Hun møter etter hvert Mushu, en livlig og skrønete drage som leder henne opp i en rekke komiske uhell.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer