Prins Harry

Se Harrys rørende julehilsen til barna som har mistet foreldre

– Det er så fint at han tenker på oss, sier 12 år gamle Emily.

PRINS HARRY: Hertugparet har måttet tåle mye kritikk, spesielt etter at Netflix-dokumentaren om dem begynte å rulle over skjermene i desember 2022. Bildet er fra 2018, før Meghan og Harry giftet seg. FOTO: Frank Augstein/NTB
PRINS HARRY: Hertugparet har måttet tåle mye kritikk, spesielt etter at Netflix-dokumentaren om dem begynte å rulle over skjermene i desember 2022. Bildet er fra 2018, før Meghan og Harry giftet seg. FOTO: Frank Augstein/NTB Vis mer
Publisert

Mye har vært sagt og skrevet og Harry og Meghan, spesielt etter at Netflix-dokumentaren deres begynte å rulle over skjermene i desember 2022. Det etter hvert omstridte hertugparet har blitt kalt både sutrete og hårsåre for å snakke om sine problemer fra et slags velstående gullbur, i en tid med korona, krig og galopperende strømpriser.

Harry var 12 år gammel da han opplevde å miste moren sin Diana, i en trafikkulykke i Paris, og han har selv uttalt at mange av hans handlinger og uttalelser de siste årene har bunn i morens død.

Ved inngangen av julemåneden 2022 valgte prinsen å dele av sine erfaringer ved å miste en forelder, gjennom en personlig hilsen til barn som i likhet med ham selv har kjent på tapet av en mor eller far, skriver Page Six.

I en hjertevarm video, der prinsen er utkledd som superhelten Spiderman, snakker han direkte til barn som har mistet en forelder i tjeneste for British Armed Forces.

– Ikke ha skyldfølelse

I videoen, som ble spilt opp på Scotty’s Little Soldiers‘ årlige julefest i begynnelsen av desember, delte Harry av sine egne opplevelser:

«Julen en den tiden hvor vi savner våre kjære veldig, veldig mye, og det er i orden, men samtidig kan det hende man får skyldfølelse for å ha det gøy uten foreldrene våre».

Han fortsatte:

«Men jeg er her for å forsikre deg om at våre foreldre alltid ønsker at vi skal ha det gøy, så ikke ha skyldfølelse. Du har lov til å ha din aller beste tid».

Ifølge Scotty’s Little Soldiers, en veldedighetsorganisasjon til støtte for barn som har mistet foreldre i tjeneste for den britiske hæren, var årets tema for julefesten «Helter og skurker», derav Harrys superheltkostyme. Harrys hilsen var en overraskelse til barna, og ikke før i slutten av videoen tok han av maska, og viste hvem han var, med ordene:

«Så gå ut og kos deg masse og god jul».

Ifølge organisasjonens hjemmeside skal barna som deltok ha frydet seg over prinsens video:
– Det er så fint at noen som har opplevd det samme som oss , tenker på oss, sa 12 år gamle Emily Reynolds, som var sju år da faren Antony Reynolds døde i 2018:

– Han (Harry, red. anm) er ikke en som bare prøver å være medfølende. Han vet faktisk hvordan det føles å vokse opp uten en forelder.

Ny bok

Det er knyttet stor spenning til Harrys bok «Spare» (på norsk Reserven), som er ventet i januar 2023, og allerede har nådd topplistene gjennom forhåndsbestillinger. Ifølge forhåndsomtalen skal boken ta opp øyeblikket der Harry og storebroren William gikk etter morens kiste, med hele verdens øyne rettet mot seg, og spørsmålet alle spurte seg: Hvordan ville de to guttenes liv nå bli? Det er den historien Harry skal fortelle i boken.

Sammenbrudd

I et intervju fra 2017 fortalte Harry om hvordan morens død påvirket ham, og at han de siste 20 årene har lagt lokk på følelsene sine, noe som hadde stor effekt på både jobben og privatlivet.

– Jeg har mest sannsynlig vært veldig nært et totalt sammenbrudd flere ganger, når all slags sorg og alle slags løgner og misforståelser og alt sammen rammer deg fra alle kanter.

Harry har dessuten vært åpen om at han har gått i terapi i tre år for å bearbeidet traumet ved å miste moren.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer