Sin mors datter

Se, så lik hun er mamma!

Hun var bare baby da moren døde. I et nytt program på ABC får tenåringen endelig bli kjent med morens historie og tragiske skjebne.

LIK MAMMA: Jo, ser man bilder av mamma fra hun var på samme alder, er det ingen tvil om hvem denne jenta ligner på. FOTO: Skjermdump instagram/@abc2020
LIK MAMMA: Jo, ser man bilder av mamma fra hun var på samme alder, er det ingen tvil om hvem denne jenta ligner på. FOTO: Skjermdump instagram/@abc2020 Vis mer
Publisert

For et par år siden gjorde denne tenåringsjenta en reklamekampanje for Guess Kids. Hun fulgte dermed i sin verdenskjente mors modellfotspor.

Men der datteren frem til da hadde levd en heller skjermet tilværelse sammen med sin far, hadde moren vært en av 90-tallets aller mest avbildede kvinner. Ja, om man sier navnet hennes til noen den dag i dag, er det stor sjanse for at de får opp bilder av en blond, frodig kvinne med pikeaktig smil og et søtt fjes.

Moren var å se overalt, i filmer, blader, på gutterom, men kanskje aller sterkest inntrykk gjorde hun da hun ruvet på tre meter høye postere, ikledd kun pikant undertøy fra H&M. Posterne ble ettertraktet tyvgods, og dominerte ikke bare bybildet. De ruvet også langs motorveiene, noe som skal ha ført til trafikkulykker verden over.

Noen år senere var det imidlertid stjernen selv som forulykket. Den 8. februar 2007, mens datteren var bare noen måneder gammel, ble moren funnet død, av en overdose.

Ser du likheten nå?

Vi snakker selvsagt om ikonet Anna Nicole Smith, og hennes datter Dannielynn.

DOKUMENTAR: I en dokumentar på ABC 2020, ser man den tydelige likheten mellom Dannielynn og mamma Anna Nicole, da hun vat på samme alder. FOTO: Skjermdump instagram/@abc2020
DOKUMENTAR: I en dokumentar på ABC 2020, ser man den tydelige likheten mellom Dannielynn og mamma Anna Nicole, da hun vat på samme alder. FOTO: Skjermdump instagram/@abc2020 Vis mer

Gravid og lykkelig

Anna Nicole Smith var gjennom 90-tallet et ikon, både som Playboy-modell, modell og skuespiller.

Fra før hadde hun sønnen Daniel, og det var en lykkelig Anna Nicole som i 2005 kunngjorde at hun var gravid igjen.

I september 2006 år fødte hun datteren Dannielynn.

Kort tid etter stilte hennes advokat gjennom mange år, Howard K. Stern, i et intervju med Larry King på CNN, og fortalte at det var han som var far til barnet.

SNART MOR IGJEN: Anna Nicole-Smith på en prisutdeling i 2004. Året etter var hun gravid med Dannielynn. FOTO: NTB
SNART MOR IGJEN: Anna Nicole-Smith på en prisutdeling i 2004. Året etter var hun gravid med Dannielynn. FOTO: NTB Vis mer

Dragkamp

Da Anna Nicole Smith døde tragisk noen måneder senere, oppsto det en dragkamp om hvem som egentlig var Dannielynns far. Fortsatt var ikke arven etter Anna Nicoles avdøde ektemann, mangemilliardær J. Howard Marshall, avgjort i rettsvesenet.

Flere farskandidater kom på banen, deriblant en tysk prins samt kjendisfotograf Larry Birkhead, og alle hevde at de var faren.

Selv hadde Anna Nicole skrevet navnet til Howard K. Stern på Dannielynns fødselsattest.

DNA avslørte Dannielynns far

Etter Anna Nicoles død skulle imidlertid farskapet bli avgjort gjennom en DNA-test. Og det var en lykkelig Larry Birkhead som fikk vite at han var den biologiske faren.

I dokumentaren på ABC 2020 forteller en følelsesladet Larry om øyeblikket han fikk svaret:

Retten tildelte Birkhead foreldreretten med umiddelbar virkning, og lille Dannielynn ble nå overført fra Howard K. Stern til Larry Birkhead, som flyttet med datteren til Louisville i Kentucky.

Her har far og datter har levd en skjermet tilværelse, borte fra Hollywood, der moren hadde sin storhetstid.

Derfor vakte det oppsikt da Dannielynn og Larry våren 2021 stilte opp i en dokumentar på ABC 2020, der Larry tar med Danniellynn på gjengrodde stier, for å bli bedre kjent med historien til moren hun aldri fikk lære kjenne.

Besøker mammas hjemby

I serien besøker de to morens gamle hjemby, der Anna Nicoles gamle lærer blir slått i bakken over likheten mellom mor og datter.

Vi får også se Dannielynn gispe når faren helt overraskende tar henne med inn på en utstilling, med morens gamle kjoler, bilder og fanpost.

Egen Instagram

Larry Birkhead har en instagramkonto for seg selv og datteren, der han viser livet deres sammen. Spesielt er Halloween, med fantasifulle kostymer, en morsom tid for far og datter.

Følgerne kommenterer stadig at Larry er god far for Dannielynn.

KK har tidligere skrevet om Anna Nicoles fascinerende historie, og hvor dypt hun sørget over tapet av sin eldste sønn Daniel, som døde av en overdose. I begravelsen skal hun ha ønsket å åpne kistelokket for å klatre nedi til sønnen.

Skjult agenda?

Mange mente Anna Nicole Smith hadde økonomiske motiver, da hun som 26 år gammel Playboy-modell giftet seg med den 89 år gamle oljemagnaten J. Howard Marshall i 1994. Brudebildet av den brystfagre og tilsynelatende vitale nakenmodellen, og den skrøpelige milliardæren i rullestol, forteller en historie som siden har vært gjenstand for spekulasjoner.

For hvem gifter seg med en som kunne vært … oldefaren?

FESTFINE: Anna Nicole Smith (26) i august 1994, da hun giftet seg med oljemagnaten J. Howard Marshall (89) in August of 1994.
FESTFINE: Anna Nicole Smith (26) i august 1994, da hun giftet seg med oljemagnaten J. Howard Marshall (89) in August of 1994. Vis mer

Selv hevdet Anna Nicole at hun giftet seg av kjærlighet. Men ekteskapet med den styrtrike oldingen er bare en av Anna Nicole Smiths historier, og inngikk i et sammensurium av arvestrid, farskapstester og foreldrerett.

Nye skandaler

Etter Anna Nicole Smiths død skulle flere skandaler rulles opp. I 2009 ble modellens ekskjæreste, Howard K. Stern, siktet for å ha forsynt Anna Nicole med narkotiske stoffer og gjort henne avhengig. Også Anna Nicoles to leger, som etter sigende skulle ha skrevet ut medikamenter uten lovlig resept, ble siktet.

Stern ble dømt, men senere frikjent av en annen domstol. Blant forholdene advokaten var siktet for, ble det hevdet at han hadde delvis skyld i overdosen som sørget for sønnen Daniels plutselige død i 2006.

Hva med arven?

Etter at Anna Nicole var gått bort, fortsatte også kampen om millionene etter J. Howard Marshall. En domstol mente Smith hadde rett til 474 millioner dollar fra Marshalls bo, men dommen ble senere opphevet av en annen domstol. Etter over ti års kamp i rettsvesenet, avgjorde en domstol i 2014 at Dannielynn ikke har krav på noe fra Marshalls bo, ifølge Forbes.

Hvor skulle hun begraves?

Selv om Anna Nicole var død, var ikke stridighetene over. For hvor skulle hun få sin siste hvile? Hennes mor Virgie Arthur mente at både datteren og barnebarnet Daniel måtte begraves hjemme i Texas.

Anna Nicoles kjæreste Howard Stern mente imidlertid at det hadde vært Anna Nicoles ønske å begraves på Bahamas, sammen med sønnen, noe han kjempet for i retten. Dommer Larry Seidlin avgjorde til slutt at hun skulle begraves på Bahamas.

Den 2. mars 2007 ble Anna Nicole Smith stedt til hvile ved siden av sønnen sin Daniel, under palmesus og solnedgang på Bahamas.

FARVEL: Larry Birkhead kysser Anna Nicole Smith farvel i begravelsen hennes på Bahamas i 2007, etter at hun døde av en overdose. FOTO: NTB
FARVEL: Larry Birkhead kysser Anna Nicole Smith farvel i begravelsen hennes på Bahamas i 2007, etter at hun døde av en overdose. FOTO: NTB Vis mer

Arven etter mamma

I den nye dokumentaren legger far og datter ut på en roadtrip i mamma Anna Nicoles fotspor.

En beveget Larry Birkhead sier bak rattet:

– Jeg tenkte, hvorfor ikke dra tilbake til Annas start? Til hvor hun kom fra? Det holder minnet hennes i live for datteren min.

Kilder: ABC 2020, Forbes, Huffington Post, Arkansasonline, Dagbladet, Wikipedia, Arkansas Democrat

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer