Prinsesse Isabella

Se, så stor prinsesse Isabella (9) av Danmark er blitt!

De skandinaviske prinsene og prinsessene ringer julen inn.

DET DANSKE KONGEHUS: Prinsesse Isabella er prikk lik sin royale mor kronprinsesse Mary. Bildet av den snart 10 år gamle prinsessen er tatt i forbindelse med førjulsfeiring i Esajas kirke midt i København den 11. desember. Foto: NTB Scanpix
DET DANSKE KONGEHUS: Prinsesse Isabella er prikk lik sin royale mor kronprinsesse Mary. Bildet av den snart 10 år gamle prinsessen er tatt i forbindelse med førjulsfeiring i Esajas kirke midt i København den 11. desember. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er godt i gang med den festlige førjulstiden, og dette blir - tradisjonen tro - markert med små og store royale arrangementer i kongehusene rundt om i Europa. I midten av desember deltok den danske kongefamilien på førjulsgudstjeneste arrangert av Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums barnekor.

Julekonserten ble avholdt i Esajas kirke i hjertet av København, og på kirkebenkens første rad satt kronprinsesse Mary (44) og ektemannen kronprins Frederik (48), og deres fire barn prins Christian (11), prinsesse Isabella (9) og tvillingene prins Vincent (5) og prinsesse Josephine (5). 

LES OGSÅ: Kronprins Haakon til KK.no: - Jeg har følt meg utenfor i oppveksten

Den søte familien på seks så ut til å trives og sang med på flere av de kjente og kjære julesangene. Tidligere i år kastet Det danske kongehus seg på sosiale medier-bølgen (flere år etter vårt eget kongehus!), og opprettet både profil på Facebook og Instagram. På sistnevnte bildedelingskanal ble det lagt ut et bilde av kronprinsfamilien tatt under julekonserten i København.

Prinsesse Isabella, som fyller 10 år i april, satt som et tent lys ved siden av sin bror prins Christian (som en vakker dag skal arve den danske tronen etter sin far kronprins Frederik) - og den skjønne jenta er som snytt ut av nesen på sin mor kronprinsesse Mary! - Selv om det heller ikke er noen tvil om at hun også er sin kongelige far opp av dage.

Hun var ikledd en kledelig mørk kjole og hadde for anledningen lakket neglene sine med en julerød neglelakk. So cute! PSST: KK.no har testet sesongens røde neglelakker - vant din favoritt?

I begynnelsen av desember pyntet de fire barna i den danske kronprinsfamilien juletreet hjemme på Amalienborg slott, og også dette ble lagt ut på sosiale medier til glede for royalister verden over:

Prinsesse Estelle fikk være med å velge ut juletre

Noen dager etter at den danske kongefamilien hadde deltatt på julekonsert i København var det i nabolandet Sverige også duket for hyggelig royal førjulsstemning da prinsesse Estelle (4) og mamma kronprinsesse Victoria (39) hadde fått den store ære av å ta imot juletrær fra studenter ved Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). I begynnelsen het denne tradisjonen for øvrig «nordmannsgran» og går tilbake til 1960-tallet, skriver det svenske kongehuset på sin nettside.

JULESTEMNING: Prinsesse Estelle og mamma kronprinsesse Victoria av Sverige tok imot juletrær levert av studenter ved Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i midten av desember. Foto:  Foto: H. Garlöv for Kungahuset
JULESTEMNING: Prinsesse Estelle og mamma kronprinsesse Victoria av Sverige tok imot juletrær levert av studenter ved Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i midten av desember. Foto: Foto: H. Garlöv for Kungahuset Vis mer

Den sjarmerende fireåringen var ikledd en grønn julekjole og hadde en moteriktig flettefrisyre. Kronprinsesse Victoria på sin side bar en julerød kjole. 

LES OGSÅ: Stjel royalstilen til kronprinsesse Mary!

Det svenske kongehuset er også ildsjeler når det kommer til å ta i bruk sosiale medier for å dele små og store royale øyeblikk med folket, og spesielt prinsesse Madeleine (34) benytter gjerne anledningen til å vise oss private glimt som vi ellers aldri ville ha fått ta del i. I midten av desember la hun ut et sjarmerende bilde av sine to barn prinsesse Leonore (2) og prins Nicolas (1), og av tantebarnet prinsesse Estelle - og det er hyggelig å se at den søte trioen trives i hverandres selskap!

I slutten av desember fikk vi endelig se «våre egne» kronprinsbarn spre førjulsglede, da prins Sverre Magnus (11) og storesøster prinsesse Ingrid Alexandra (12) hygget seg med peppekaker og noe varmt i koppen sammen med resten av kongefamilien i lysthuset i Slottsparken:

VARTET OPP: Prinsesse Ingrid Alexandra delte ut pepperkaker til resten av kongefamilien da de ble tatt bilder av ved lysthuset i Slottsparken i desember.  Foto: NTB Scanpix
VARTET OPP: Prinsesse Ingrid Alexandra delte ut pepperkaker til resten av kongefamilien da de ble tatt bilder av ved lysthuset i Slottsparken i desember. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Slik blir de kongelige babynavnene i fremtiden

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer