Maud Angelica

- Selv i dine mørkeste timer viste du verden at du har omsorg for andre

Prinsesse Märtha takket datteren for å ha vist styrke og sårbarhet etter farens brå død.

MAUD ANGELICA: I slutten av april 2020 fylte Maud Angelica Behn 17 år. Mamma Märtha gratulerte datteren med en rørende melding. Her fotografert i forbindelse med kongeparets markering av 25 år på tronen i 2016.
FOTO: NTB scanpix
MAUD ANGELICA: I slutten av april 2020 fylte Maud Angelica Behn 17 år. Mamma Märtha gratulerte datteren med en rørende melding. Her fotografert i forbindelse med kongeparets markering av 25 år på tronen i 2016. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hurra for deg min kjære Maud. Du er slik en gammel sjel, med så mye dyp kunnskap. En fontene av glede og kreativitet, dybde og latter», slik begynte prinsesse Märthas (48) hyllest til datteren på 17-årsdagen.

Maud Angelica Behn kom til verden 29. april 2003, og er den eldste datteren til prinsesse Märtha Louise og den nå avdøde forfatteren Ari Behn. Hun er storesøster til Leah Isadora (15) og Emma Tallulah (11).

Prinsesse Märtha takket også datteren for å ha vist styrke og sårbarhet i den tøffe tiden etter farens brå død, og hyllet henne for den sterke talen hun holdt i begravelsen.

«Selv i dine mørkeste timer viste du verden hvordan du har omsorg for andre, gjennom å dele din visdom i talen i din fars begravelse».

Se Mauds tale under:

RØRENDE: Det ble sterkt i Oslo Domkirke da Maud Angelica Behn holdt tale til sin far under begravelsen i januar 2020. VIDEO: KK Vis mer

Arvet talent etter pappa og dronning Sonja

Trebarnsmoren Märtha trakk også frem datterens andre begavelser.

«Ditt talent for å tegne og male (som du absolutt ikke har arvet av meg), forlenger årene dine. Jeg er så stolt av deg, og jeg elsker deg herfra og til månen».

FAMILIEN: Maud med fetter Sverre Magnus, mamma Märtha, besteforeldrene Sonja og Harald, tante Mette-Marit og onkel Haakon, og kusine Ingrid - som hun har et spesielt nært forhold til - på Mågerø i 2018. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix
FAMILIEN: Maud med fetter Sverre Magnus, mamma Märtha, besteforeldrene Sonja og Harald, tante Mette-Marit og onkel Haakon, og kusine Ingrid - som hun har et spesielt nært forhold til - på Mågerø i 2018. FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Både pappa Ari Behn og mormor dronning Sonja (82) har vist at de har kunstneriske ferdigheter, og det er nok disse to prinsessen hinter til at datteren har arvet talentet sitt fra.

Prinsessen har også lenket til datterens Instagram-konto @3_eyed_cat, der Maud har lagt ut flere selvlagde tegninger - og det er åpenbart at 17-åringen har et stort talent.

Under begravelsen til Ari Behn, som ble avholdt i Oslo Domkirke 3. januar 2020, fikk vi se et portrett Maud hadde tegnet av sin far. Den ble brukt både på programmet som ble utdelt i begravelsen, og var rammet inn og sto på kisten.

TEGNET FAR: Maud Angelica Behn holdt minneord for sin far Ari Behn under bisettelsen i Oslo domkirke i januar 2020. På kisten sto en tegning Maud hadde tegnet av sin far. FOTO: NTB scanpix
TEGNET FAR: Maud Angelica Behn holdt minneord for sin far Ari Behn under bisettelsen i Oslo domkirke i januar 2020. På kisten sto en tegning Maud hadde tegnet av sin far. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Maud ble tidligere i år hyllet for sin åpenhet og sitt fokus på psykisk helse, og ble tildelt Akuttspykiatriprisen for sin åpenhet rundt psykiske lidelser og selvmord. I juryens begrunnelse sto det blant annet:

«I din sorg velger du å dele. Dine sterke ord treffer oss alle med stor kraft. Du åpner hjertet ditt og retter blikket også mot andre. Du setter ord på smerten og formidler håp. Det ligger et stort hjertelag ved å bruke kirkerommet, mediene og den offentlige siden i det aller mest private til å snakke om psykiske lidelser og hvor viktig det er å be om hjelp».

Varm hilsen fra mammas kjæreste Shaman Durek

Også prinsesse Märthas kjæreste Durek Verrett (45) - bedre kjent som - Shaman Durek - har sendt sine varmeste gratulasjoner til 17-åringen Maud i kommentarfeltet til Märthas innlegg.

KJÆRESTEN: I fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise hadde funnet kjærligheten med samarbeidspartneren Shaman Durek. Han sendte sine varmeste gratulasjoner til kjærestens datter på 17-årsdagen. FOTO: Daryl Henderson / NTB scanpix
KJÆRESTEN: I fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise hadde funnet kjærligheten med samarbeidspartneren Shaman Durek. Han sendte sine varmeste gratulasjoner til kjærestens datter på 17-årsdagen. FOTO: Daryl Henderson / NTB scanpix Vis mer

«Hva kan jeg si? For det første er jeg veldig glad for at mamma og Ari fikk deg inn i denne verden. Vi vet at du har kommet fra to fantastiske foreldre, fordi du er så snill, elskverdig, en poetisk sjel med et ydmykt hjerte og intelligent sinn. Jeg elsker måten du ser på livet, mennesker og kunst. Jeg elsker hvor gira du blir når du har tegnet et nytt bilde. (...) Du lærer din mor og meg så mye om tålmodighet og aksept. Takk kjære... Jeg kunne ønske at jeg var der for å feire dagen din. Du er 17 nå, så voksen og du en klok og mektig kvinne. Gratulerer med dagen, kjære hjertet».

Det er tydelig at Maud har et godt forhold til morens kjæreste. I kommentarfeltet skriver hun tilbake til ham at hun er takknemlig for de fine ordene.

«Tusen takk, dere er så søte! Jeg vet ikke hvordan jeg skal få takket dere nok. Det betyr mye for meg. Elsker dere!».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer