«Skal vi danse»:

- Selv om det er slutt får man en ekkel klump i magen

«Skal vi danse»-deltaker Iselin Guttormsen har selv erfart et tungt brudd. Nå dedikerer hun neste dans til de som står midt i kjærlighetssorgen.

KRAFT OG ELEGANSE: Iselin Guttormsen forteller at det blir en sterk og rakrygget dans vi får se i neste program av «Skal vi danse» med behersket kraft og eleganse. - Jeg tror folk vil se en litt annen Iselin enn det de tidligere har sett, sier hun til KK. FOTO: NTB.
KRAFT OG ELEGANSE: Iselin Guttormsen forteller at det blir en sterk og rakrygget dans vi får se i neste program av «Skal vi danse» med behersket kraft og eleganse. - Jeg tror folk vil se en litt annen Iselin enn det de tidligere har sett, sier hun til KK. FOTO: NTB. Vis mer
Publisert

Årets runde av «Skal vi danse» har så vidt startet. Likevel, med kun premieren bak oss er konkurransen allerede beintøff. Årets kjendiser har alle vært med tidligere og det synes.

Samtlige legger de ut videoer eller bilder på sosiale medier hvor de takker for stemmer og gir små hint om hva seerne kan vente seg fra parketten kommende lørdag.

Sexolog og selvutnevnt «underdog» i årets konkurranse, Iselin Guttormsen, er i heller inget unntak.

Da KK møtte henne under presselanseringen i august, lovet hun girlpower fra dansegulvet i år. For det er ingen tvil om at Iselin er feminist inn til margen.

Annerledes med barn

I et innlegg på sin Instagram-konto sier hun blant annet at hun dedikerer den kommende dansen til alle damer som står midt i en kjærlighetssorg.

Og selv vet hun en ting eller to om kjærlighetssorg. Hun har dessuten vært svært åpen om bruddet med samboeren sin i fjor. KK spør derfor Guttormsen om hennes tips til dem som måtte stå midt i det nå.

– Kjærlighetssorg takles på forskjellige måter og det er sjeldent at det finnes tips som hjelper for alle. Det er jo også annerledes å gå gjennom et brudd når det er barn inne i bildet - for man må jo forholde seg til eks-partner grunnet barna, sier hun.

Sammen med sin eks-samboer har hun to døtre. I et tidligere intervju med KK sier hun at noe av det hun gruet seg mest til da bruddet var et faktum, var tiden borte fra barna.

Det viste seg imidlertid å gå bedre enn forventet og nå sjonglerer hun dansehøsten godt takket være sin mor som stiller opp i denne tiden.

Sorg tar tid

Videre i posten på Instagram skriver hun:

«Dansen er dedikert til alle alenemødre som kjemper mot klokka , samfunnet og den dårlige samvittigheten. Den er til alle de som er ofre for utroskap, løgner, fysisk og/eller psykisk vold. Den er til alle damer som står i dritten og som klarer å reise seg, selv når man føler seg fanget av mørket. For selvom alt virker tungt og håpløst nå - så blir det bedre, tro meg, du vil smile igjen , du vil le, elske og bli elsket - jeg lover.»

Guttormsen er kjent for å snakke rett fra levra om sex, kropp og samliv, og har brukt sosiale medier og blogg som et verktøy for dette. Likevel mener hun at under et brudd kan det være lurt å kople av fra «eteren» en stund.

– Et godt tips kan være å avfølge på sosiale medier, gi beskjed til venner og familie at du ikke vil vite eller høre noe om eksen. For selv om det er slutt vil man fortsatt få en ekkel klump i magen, sier hun.

Et råd hun samtidig vil gi, som kanskje mange har godt av å få gjentatt, handler om egenpleie:

– Skjem bort deg selv. Gjør noe for deg selv - det er fullstendig lov og fortjent. Om det er å spise kake til frokost, gå til frisøren, shoppe eller investere i en personlig trener. Gi deg selv kjærlighet!

Hun legger også til at det er viktig å gi sorgen tid. Og selv om det er litt klisje er det nok mye sannhet i det at tiden leger alle sår.

CRAZY: Iselin Guttormsen og dansepartneren Catalin Mihu leverte en eksplosiv og frekk salsa til Beyonces "Crazy in Love" under premieren av «Skal vi danse» på TV2. FOTO: NTB.
CRAZY: Iselin Guttormsen og dansepartneren Catalin Mihu leverte en eksplosiv og frekk salsa til Beyonces "Crazy in Love" under premieren av «Skal vi danse» på TV2. FOTO: NTB. Vis mer

Spør deg selv

Samtidig skriver hun også på Instagram om alle de damer der ute som opplever fysisk og psykisk vold der ute. Til dem vil hun også si:

– Finn noen å snakke med, det hjelper. Det er ekstremt vanskelig å komme seg ut av slike forhold og i mange tilfeller i det hele tatt vite at man blir utsatt for psykisk vold.

Hun råder å spørre seg selv om har det kjærlighetslivet man ønsker seg.

– Det finnes mennesker som tror deg og som forstår alvoret i situasjonen. Med hjelp vil du klare å bryte ut av en giftig relasjon . Det som ikke dreper deg gjør deg sterkere. Tro meg!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer