Ser du hva som er spesielt med dette kongelige fødselsdagsfotografiet?

Det er rett og slett et nydelig eksempel på ekte bonusfamiliekjærlighet!

FIN FAMILIE: Dette bildet ble publisert i forbindelse med prins Joachims 50-årsdag i juni. Det er spesielt hyggelig å se at hans kone prinsesse Marie og eldste sønn prins Nikolai har et så nært forhold. Hans mor er prinsens ekskone grevinne Alexandra. Datteren prinsesse Athena, og sønnene prins Felix og prins Henrik er selvfølgelig også med på fotografiet. FOTO: Steen Brogaard // Det danske kongehus
FIN FAMILIE: Dette bildet ble publisert i forbindelse med prins Joachims 50-årsdag i juni. Det er spesielt hyggelig å se at hans kone prinsesse Marie og eldste sønn prins Nikolai har et så nært forhold. Hans mor er prinsens ekskone grevinne Alexandra. Datteren prinsesse Athena, og sønnene prins Felix og prins Henrik er selvfølgelig også med på fotografiet. FOTO: Steen Brogaard // Det danske kongehus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anledning prins Joachim av Danmarks 50-årsdag den 7. juni 2019, har det danske kongehuset publisert et familiefotografi av jubilanten sammen med kona prinsesse Marie (43), eldstesønnen prins Nikolai (19), prins Felix (16), prins Henrik (10) og prinsesse Athena (7).

Fotografiet er tatt av den danske portrettfotografen Steen Brogaard, og publisert på den danske kongefamiliens offisielle Facebook-side.

Det som ved første øyekast er spesielt hyggelig ved dette familieportrettet er nærheten mellom prins Nikolai og stemor prinsesse Marie.

Hun har armen hvilende på benet hans, og han holder rundt stemoren, mens han smiler fra øre til øre. Det er rett og slett et nydelig eksempel på ekte bonusfamiliekjærlighet!

Prins Nikolai er som kjent den eldste sønnen til prins Joachim, som han fikk i ekteskapet med grevinne Alexandra (54). De var gift i perioden 1995 til 2005. De har også sønnen prins Felix sammen.

Grevinne Alexandra følte seg krenket av tabloidpressen

Eks-ekteparet har delt omsorg for de to prinsene, og har forsøkt å gjøre skilsmisseprosessen så enkel som mulig for hele familien.

SAMMEN: Grevinne Alexandra med eksmannen prins Joachim og hans nye kone prinsesse Marie, i forbindelse med sønnen prins Nikolais 18-årsdag i august 2017. FOTO: NTB Scanpix
SAMMEN: Grevinne Alexandra med eksmannen prins Joachim og hans nye kone prinsesse Marie, i forbindelse med sønnen prins Nikolais 18-årsdag i august 2017. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Marie og grevinne Alexandra har møtt hverandre i flere familiesammenkomster, men i fjor skapte tabloidpressen rabalder da de hevdet at prins Joachims nåværende kone og ekskone kranglet om oppmerksomheten til prins Nikolai da han ble uteksaminert fra den prestisjetunge kostskolen Herlufsholm.

«SE VIDEO: Alexandra og Marie i pinlig kamp om prins Nikolai» var tittelen på danske Se og Hørs artikkel.

«Mor og bonusmor udkæmpede en korporlig og meget kontant kamp om «ejerskabet» over prins Nikolai, da han og hans studenterårgang blev fejret torsdag», lyder deler av artikkelteksten.

Grevinne Alexandra har siden gått ut i pressen, via sin advokat Bjarke Vejby, og avvist på det sterkeste at artikkelinnholdet stemmer.

«Grevinde Alexandra udtaler, at artiklen i enhver henseende er pure opspind og personligt krænkende».

Fire dager før selve fødselsdagen, den 3. juni 2019, ble det arrangert en konsert på Bellevue Teater i Klampenborg med påfølgende middag, i anledning prinsens 50-årsdag. Jubilanten og kona var naturlig nok til stede, og det samme var også prinsens ekskone grevinne Alexandra.

Og på selve dagen ble prins Joachim feiret av nære og kjære på Amalienborg slott i København, med privat middag i Christian VII’s Palæ. På menyen sto blant annet fransk sjokoladekake - som en hyllest til prins Joachims avdøde far prins Henrys franske røtter.

Blant gjestene var nok en gang prins Joachims ekskone grevinne Alexandra.

Det danske kongehuset delte bilder fra fødselsdagfeiringen på sin offisielle Facebook-side fredag kveld.

Dermed ser det heldigvis ut til at både grevinne Alexandra, prinsesse Marie, prins Joachim og prins Nikolai har lagt bak seg den krenkende artikkelen - og dette er det ferske familieportrettet og grevinnens tilstedeværelse i prins Joachims 50-årslag gode eksempler på.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer