Ser du hvem 21-åringens berømte kjendisforeldre er?

Hint: begge er å regne som Hollywood-legender.

KJENDISDATTER: Maya Hawke har fulgt i sine berømte foreldres fotspor, og er å se i både TV-serien «Stranger Things 3» og Tarantino-filmen «Once Upon a Time in Hollywood». FOTO: NTB Scanpix
KJENDISDATTER: Maya Hawke har fulgt i sine berømte foreldres fotspor, og er å se i både TV-serien «Stranger Things 3» og Tarantino-filmen «Once Upon a Time in Hollywood». FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av juli var det premiere på den nye Tarantino-filmen «Once Upon a Time in Hollywood», med Brad Pitt (55), Leonardo DiCaprio (44) og Margot Robbie (29) i rollene.

Men det var ikke bare godt etablerte skuespillere som viste seg på rød løper - også en helt ny generasjon med skuespillerspirer kastet glans over Tarantino-premieren.

Blant dem var 21 år gamle Maya Hawke - og som etternavnet tilsier er hun datteren til skuespiller Ethan Hawke (48). Mayas mor er Uma Thurman (49), kjent fra Tarantinos «Kill Bill»-filmer fra begynnelsen av 2000-tallet og «Pulp Fiction» fra 1994.

Ethan Hawke og Uma Thurman var gift i perioden 1998 til 2005.

BERØMT FAR: Maya Hawke er datteren til skuespillerparet Ethan Hawke og Uma Thurman. Her er hun med sin far på en prisutdeling i 2018. FOTO: NTB Scanpix
BERØMT FAR: Maya Hawke er datteren til skuespillerparet Ethan Hawke og Uma Thurman. Her er hun med sin far på en prisutdeling i 2018. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Maya Hawke spiller «Flower Child» i «Once Upon a Time in Hollywood», og har også gjort seg bemerket i rollen som Robin i Netflix-suksessen «Stranger Things 3». Hennes første rolle var i BBC-versjonen av «Little Women» i 2017, hvor hun spilte Jo March.

Skryter av Tarantino

21-åringen synes det er stas å få lov til å jobbe med mammas lærermester.

- Jeg har aldri tidligere vært på et sett hvor hver og en av de som var der, var like gira som skuespillerne og regissøren. Tarantino har jobbet med de samme menneskene så lenge, og han har utført et helt fantastisk arbeid. Alle har enormt stor tiltro til ham og prosjektet, og det gir en spesiell følelse av samarbeidsvillighet på settet, sa Maya Hawke til People under premieren.

MUSE: Tarantino har brukt Uma Thurman som skuespiller i flere av filmene sine, og har nå også gitt en rolle til hennes datter i sin nyeste film. Her fra premieren av Kill Bill: Volume 1 i 2003. FOTO: NTB Scanpix
MUSE: Tarantino har brukt Uma Thurman som skuespiller i flere av filmene sine, og har nå også gitt en rolle til hennes datter i sin nyeste film. Her fra premieren av Kill Bill: Volume 1 i 2003. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

«Once Upon a Time in Hollywood» blir Tarantino niende film, og ryktene vil ha det til at dette også blir hans aller siste film. Leonardo DiCaprio spiller den fiktive filmstjernen Rick Dalton, mens Brad Pitt portretterer Daltons stuntmann og bestevenn Cliff Booth.

Året er 1969, og vi befinner oss i siste epoke av Hollywoods gullalder. Selv om historien er fiktiv, er flere av hendelsene i filmen hentet fra virkeligheten. Margot Robbie portretterer skuespiller Sharon Tate, som var høygravid da den beryktete sektlederen Charles Manson fikk medlemmer av sekten til å drepe henne. Maya Hawke spiller en av disse medlemmene - den såkalte Flower Girl.

Også Margaret Qualley (24), som er datter av Hollywood-skuespiller Andie MacDowell (61) og den tidligere supermodellen Paul Qualley (61), kastet glans på rød løper under «Once Upon a Time in Hollywood-premieren. I likhet med Maya portretterer hun en av Charles Mansons sektmedlemmer - nemlig en jente ved navn Pussycat. Man antar at hun er løselig basert på Kathryn «Kitty» Lutesinger, som tipset politiet om å se nærmere på Manson-familien etter Tate-drapet.

KJENDISDATTER: Margaret Qualley (24), som er datter av Hollywood-skuespiller Andie MacDowell (61) og den tidligere supermodellen Paul Qualley (61), spiller også i «Once Upon a Time in Hollywood. Bildet av foreldrene er tatt under en filmpremiere i Hollywood i 1997. FOTO: NTB Scanpix
KJENDISDATTER: Margaret Qualley (24), som er datter av Hollywood-skuespiller Andie MacDowell (61) og den tidligere supermodellen Paul Qualley (61), spiller også i «Once Upon a Time in Hollywood. Bildet av foreldrene er tatt under en filmpremiere i Hollywood i 1997. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Ibsen fikk meg til å drømme om å bli skuespiller

Uma Thurman er på sin side travelt opptatt med å spille i Henrik Ibsen-stykket Gengangere fra 1881. Hun har rollen som Fru Alving. På engelsk er Gengangere oversatt til Ghosts. Stykket er satt opp på Williamstown Theatre Festival i Massachusetts i USA.

- Jeg leste Ibsens verker da jeg gikk på videregående, og det var en av de tingene som fikk meg til å ønske å bli skuespiller. Ibsens kvinner er så fascinerende, dype og kompliserte, og krever virkelig alt av talent for at man skal kunne nå inn til dem, sa Uma Thurman til avisen Boston Globe i juli.

MOR OG DATTER: Uma Thurman og datteren Maya Hawke fotografert i 2013. FOTO: NTB Scanpix
MOR OG DATTER: Uma Thurman og datteren Maya Hawke fotografert i 2013. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Mon tro om hun har tipset datteren Maya Hawke, som nå satser på å slå gjennom i Hollywood, om å studere Ibsens verk for å lære faget bedre å kjenne!

«Once Upon a Time in Hollywood» har norgespremiere 16. august 2019.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer