Ser du hvem dette er?

Stjernen startet skuespillerkarrieren allerede i 1974.

LIK SEG SELV?: Vi i redaksjonen er uenige om den kjente skuespilleren er ugjenkjennelig eller ikke. FOTO: Skjermdump
LIK SEG SELV?: Vi i redaksjonen er uenige om den kjente skuespilleren er ugjenkjennelig eller ikke. FOTO: Skjermdump Vis mer
Publisert

Du har mest sannsynlig sett denne skjønnheten på både tv og den røde løperen. Mest kjent er hun kanskje for sin rolle som Carrie Bradshaw. Den kule journalisten fra New York med sko til 300 dollar på beina, og et klesskap de fleste kan drømme om.

Jenta på bildet er selveste Sarah Jessica Parker. I 2018 la stjernen ut et bilde av seg selv på Instagram. Her ser vi en ni år gammel Sarah Jessica, som allerede i 1974 startet sin karriere.

Parker ble tidlig en del av skuespillerbransjen, og fikk en av sine første hovedroller i 1974 som «The Little Match Girl», også kjent som «Piken med svovelstikkene». En av den danske forfatteren og poeten Hans Christian Andersens mest kjente noveller fra 1848.

Til bildet på Instagram skriver Parker «When my love for acting was born».

Senere var Parker å se i både «Sound of music», «Annie» og «Footloose». Men det største eventyret hadde hun nok i vente.

Serien med evig holdbarhet

Den amerikanske komiserien Sex og singelliv – eller Sex and the City, skapt av produsent, regissør og skribent Darren Star, ble for første gang vist for 21 år siden! Parker ble tildelt hovedrollen som Carrie Bradshaw, og med sine tre bestevenninner bosatt i New York, gir hun oss et levende og gøyalt innblikk i dating og sex.

Carrie, i hovedrollen som skribent med egen spalte i New York Star, sammen med Charlotte (Kristin Davis), Miranda (Kim Cattrall), og Samantha (Cynthia Nixon) traff blink, og har fått en helt egen plass i TV-serie-hjertet hos mange. Den amerikanske strømmetjenesten HBO sendte suksesserien fra 1998-2004, men har beholdt Sex and the City i sitt inventar siden det. Vi Sex and the City-fans kan vel skrive under på at vi aldri fikk, eller får, nok av firkløveret.

SEIER: Kristin Davis (t.v.), Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kim Cattrall (t.h.) har gitt oss en skikkelig Manhattan-vibe FOTO: Scanpix
SEIER: Kristin Davis (t.v.), Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kim Cattrall (t.h.) har gitt oss en skikkelig Manhattan-vibe FOTO: Scanpix Vis mer

«Is There Still Sex in the City?»

Seriens siste episode rullet på tv-skjermen i 2004. Til fansens (vår) store glede ble det laget to filmer som tar oss med videre på reisen gjennom kjærlighetssorg, venninnedrama og det glamorøse liv i byen som aldri sover.

Det stoppet heller ikke her. I 2017 skulle produksjonen av den siste filmen i den planlagte trilogien starte. Dette ble det ikke noe av, da Kim Cattrall i rollen som Samantha Jones takket nei. Bakgrunnen for Cattralls nei skal blant annet ha vært den dårlige stemningen mellom henne selv og Parker. Det var ikke akkurat en gledelig nyhet for oss som gledet oss til flere spontankjøp av sko til flere tusen, cafébesøk og «one night stands».

HUMOR PÅ SITT BESTE: De fire venninnene har sørget for latter og tårer i mange år. Foto: Scanpix
HUMOR PÅ SITT BESTE: De fire venninnene har sørget for latter og tårer i mange år. Foto: Scanpix Vis mer

Vi kan derimot glede oss over at forfatteren bak suksesserien, Candice Bushnell, har skrevet en ny bok: «Is There Still Sex in the City?» Selv om det ikke blir noen tredje film, kommer det en ny «Sex og Singelliv»-serie. Et ukjent antall kvinner fra New York City skal følges gjennom dating, ekteskap, vennskap og sex.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer