Strikking:

Ser du hvem dette er?

Svenske Lotta Lundin hyllet verdensstjernen med strikkepinner etter hans død.

STRIKKING: Svenske Lotta Lundin strikker votter med bilder av kjendiser. Ser du hvem dette er? FOTO: Skermdump @Knittinglotta på Instagram.
STRIKKING: Svenske Lotta Lundin strikker votter med bilder av kjendiser. Ser du hvem dette er? FOTO: Skermdump @Knittinglotta på Instagram. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Liker du tanken på å holde en Hoolywood-kjendis i hånden? Eller drømmer du om gjøre vinteren litt varmere, hånd i hånd med din yndlingsartist?

Når har du sjansen.

Den svenske strikkedesigneren Lotta Lundin, kjent på Instagram under navnet @Knittinglotta, legger nemlig ut bilder av helt spesielle votter, der ulike designere gjennom en sinnrik teknikk strikker bilder av kjendiser.

Strikkefellesskap

Noen av vottene har Lundin designet selv, andre er mønsteret til andre, og oppskriftene skal blant annet være å få kjøpt på nettstedet Ravelry.

Hva sies om å varme en vinterkald hånd i selveste Madonnas? Strikket av @cecilialundalmquist.

Eller å alltid ha en god og varm Prince for hånden? Ifølge bildeteksten er vottene designet av instagrambruker @karinokkenhaug, for ingen ringere enn norske Christer Falck.

Om ikke Prince ga deg kiss nok, hva med et par votter med bilde av selveste Kiss? Laget av @auntyannaknits

Eller du kan varme deg på noen strofer av Håkan Hellström. Som Hellström selv sier det: Lägg din hand i min. Her ført i pinner av @gunillagilleby og @pyssel_pa_godselhogen

Hyllet Avicii

Men det er ikke bare Lotta Lundin som strikker kjendisvotter. Da den svenske DJ-en Avicii, aka Tim Bergling døde i 2018, hyllet instagrambrukeren @Torupshus (Maritha Jakobsson) verdenskjendisen med å forevige ham på et par myke votter.

Ifølge Knittinglotta, som både har strikket og delt vottene til Jakobsson, gikk inntektene av mønstersalget til Tim Berling Foundation, for bekjempelse av psykiske lidelser og selvmord.

Mønsterelev?

Dersom du selv er glad i å strikke, og ikke er redd for å gå løs på tynt garn, finnes det flere nettsteder der du kan designe eget mønster, blant annet ut fra bilder. Her kan nevnes både chartminder, Sweaterify og Stitch Fiddle. Mønstre finnes også å få kjøpt på nettsamfunnet Ravelry, uten at KK-redaksjonen har prøvd noen av ovennevnte tilbydere.

Om strikkepinner ikke skulle være noe for deg, kan du jo nøye deg med å se på alle de fine vottene @Knittinglotta deler.

Og stjerna i toppbildet? Det var selvsagt David Bowie.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer